sakada 23.07.04, 20:26 Nietuzinkowe... proste.. nie da się zdrabniać... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sakada Re: DARIA?? 23.07.04, 20:27 A ponadto bohaterka serialu na MTV..... fajna osóbka Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: DARIA?? 23.07.04, 21:59 sakada napisała: > Nietuzinkowe... proste.. nie da się zdrabniać... Mi się nie bardzo podoba... Odpowiedz Link Zgłoś
aga50 Re: DARIA?? 27.07.04, 17:12 Nietuzinkowe... proste.. nie da się zdrabniać... Dla mnie to piekne imie i doskonale da sie zdrabniac np.Darka,Dareczka,Darunia Odpowiedz Link Zgłoś
anilia Re: DARIA?? 24.07.04, 13:44 Da się, da. Kiedy byłam mała na moją przyjaciółkę mówiłam Dajka (nie wymawiałam 'r') - zdrobnienie to Darka, ale średnio urodziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: DARIA?? 24.07.04, 14:10 O rany. Pamietam jakieś opowiadanie, gdzie jedna z ubocznych bohaterek miała w szkole to samo przezwisko, i to wcale nie miało nic wspólnego z wymawianiem r. Nigdy nie przepadałam za tym imieniem, ale teraz obrzydziłaś mi je na wieki wieków. Przeciez dużo dzieci ma kłopoty z r... Poza tym Daria zdrabnia się bez problemu - Darka, Darusia, Darunia... Odpowiedz Link Zgłoś
anilia Re: DARIA?? 24.07.04, 16:49 Nie dziwię się. Daria strasznie się denerwowała jak nazywałam ją Dajką, ale zupełnie nie rozumiałam dlaczego... Darunia czy Darusia już brzmi lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: DARIA?? 24.07.04, 19:59 Świętej pamieci Darię Trafankowską nazywano Dusią. To imie jest raczej popularne , ja znam dwie Darie , jedną nastoletnią a druga ma chyba roczek. Odpowiedz Link Zgłoś
atanerbal Re: DARIA?? 24.07.04, 21:56 już kiedyś było o tym imieniu. Jest popularne w Rosji. Tam zdrabniają je: Dasza, Daszeńka, Daszka. Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: DARIA?? 24.07.04, 22:38 No, to już lepiej, ale też by odpadło, gdybym kiedkolwiek rozważała to imię, bo Daszeńka to dla mnie taki piesek z dobranocek. Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: DARIA?? 26.07.04, 10:11 A mi się Daszeńka podoba, słodko brzmi Pieska z dobranocki też pamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: DARIA?? 26.07.04, 10:17 Hej. Córka mojego kuzyna nosi to imię. A zdrabniają je - Darka Pa Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
oyate Re: DARIA?? 26.07.04, 12:13 Witam! Jestem mamą córeczek bliźniaczek. Asi i Kasi. Sama nazywam się Daria. Jak byłam mała nie znosiłam tego imienia (zwłaszcza że na drugie mam Radka). Teraz bardzo lubię to imię. Jest nietuzinkowe i jak na nasze warunki dość żadkie w porównaniu z Klaudiami, Magdalenami itp. Jak byłam mała nazywano mnie Darusia, Darunia, Darka. A imię to pochodzi z języka Serbskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: DARIA?? 26.07.04, 15:07 oyate napisała: > A imię to pochodzi z języka Serbskiego! Raczej perskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
oyate Re: DARIA?? 27.07.04, 08:33 Być może. Ja już czytałam, że nawet z rosyjskiego. kto kak na prawdę wie skąd pochodzi to imię- mnie to nie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: DARIA?? 27.07.04, 08:48 oyate napisała: > Być może. Ja już czytałam, że nawet z rosyjskiego. kto kak na prawdę wie Jak to kto wie, Dariusz to imię perskie. W Rosji owszem, Daria (Dasza) jest popularnym imieniem, ale nie jest to imię rosyjskie. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Do oyate 27.07.04, 20:03 oyate napisała: > Witam! Jestem mamą córeczek bliźniaczek. Asi i Kasi. Sama nazywam się Daria. > Jak byłam mała nie znosiłam tego imienia (zwłaszcza że na drugie mam Radka). Hej Masz na imie Daria Radosława, czy Daria Radka?? Pytam z czystej ciekawosci. Odpowiedz Link Zgłoś
kubuspuchatek18 Re: DARIA?? 26.07.04, 18:58 moze i proste ale mnie sie nie podoba. i jeszcze to zdrobnienie: Darka.... nie... Odpowiedz Link Zgłoś
monikaj1 Re: DARIA?? 27.07.04, 19:38 No to przyłączam się do grona nie-miłośniczek tego imienia. Mam dwie znajome siostry - jedna z nich to Daria, a druga Roma - tego imienia nie lubię chyba jeszcze bardziej. Mówią na nie Darka i Romka - dla mnie to brzmi jeszcze gorzej, niż pełne brzmienie. Odpowiedz Link Zgłoś