zolwikkk 01.07.13, 15:02 Cześć dziewczyny, Jakiś czas temu radziłam się Was w sprawie imienia dla syna. Ostatecznie mam 3 letniego Fryderyka Jana Aktualnie spodziewam się dziewczynki. Stanęło na imionach po babciach: Lidia Marianna. Innej opcji nawet nie rozważamy, chociaż ciągle do głowy wpadają mi nowe imiona Frycek i Lidka - fajnie? Jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dalenia Re: Lidia Marianna 01.07.13, 15:30 Bardzo fajny duet i świetnie pasuje do Fryderyka Jana! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Lidia Marianna 01.07.13, 15:30 Fryderyk Jan jest ekstra A planowanej córeczce zamieniłabym kolejność imion - bardziej podoba mi się Marianna. Odpowiedz Link Zgłoś
zolwikkk Re: Lidia Marianna 01.07.13, 15:40 Marianna też jest super, ale nazwisko zaczyna się na Mar i już tutaj ta Marianna mi się gryzie. Stąd ta kolejność. Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: Lidia Marianna 01.07.13, 15:49 fajnie, znam jedna małą Lidkę, charakterna że hej. mam też dwie ciocie Lidki, też super babki. fajny zestaw! Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Lidia Marianna 02.07.13, 12:46 Ciekawe, czy bardzo się gryzie? Mnie dużo bardziej niż Lidia podoba się Marianna, dlatego wolałabym odwrócić kolejność. Tym bardziej, że imię Lidia nosi moja teściowa Więc ja nie nadałabym. Jednak w tej czy odwrotnej kolejności imiona podobają mi się. Z przyjemnością poznałabym małą Lidkę lub Mariankę Odpowiedz Link Zgłoś
agjato Re: Lidia Marianna 01.07.13, 16:18 Mam koleżankę Lidię, jedyna Lidia jaką znam. Imię podoba mi się, także i u małych dziewczynek. Dla mojej potencjalnej córki byłoby bardzo wysoko na liście (może nawet w pierwszej trójce). A i Marianna bardzo ładna. Jeżeli chodzi o nazwisko to mnie osobiście taka aliteracja nie przeszkadzałaby, z niektórymi nazwiskami to nawet ładnie się komponuje. Do Fryderyka też trochę bardziej pasuje mi brzmieniowo Marianna. Podsumowując, poczekałabym do narodzin córeczki i wtedy zastanowiłabym się ostatecznie nad kolejnością powyższych imion, jeżeli tylko te dwa wchodzą w grę. Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Lidia Marianna 01.07.13, 16:29 Lidia zawsze mi się podobała , myślę że dobrze komponuję się z Fryderykiem, gratuluje wyboru Lidyjka i Frycek Odpowiedz Link Zgłoś
dasza_dm Re: Lidia Marianna 01.07.13, 16:52 Rozważasz 2 moje ulubione imiona Zestaw cudowny, bardzo mi się podoba (zwłaszcza Lidia) i uważam, że doskonale pasuje do Fryderyka (nota bene również piękne imię). Nadawaj śmiało! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Lidia Marianna 01.07.13, 21:26 Co do imienia synka - zestaw bardzo ładny Za to co do imienia córeczki to ja się wyłamię. Nie lubię Lidii. Dla mnie za wcześnie na jej powrót. Była modna w latach 50 tych (znam chyba 3 w tym jedna sąsiadka o tym imieniu, dwie z nich to stare panny i niestety mają ,,charakterki"). Marianna ok, chociaż nie należy do moich ulubionych. Do Fryderyka bardziej pasuje mi Ludwika, Helena, Antonina, Apolonia, Felicja, Waleria, Cecylia, Klara. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Lidia Marianna 02.07.13, 13:05 olinininka napisał: > Co do imienia synka - zestaw bardzo ładny Za to co do imienia córeczki to ja > się wyłamię. Nie lubię Lidii. Dla mnie za wcześnie na jej powrót. Była modna w > latach 50 tych Myślę identycznie. Mam w rodzinie małą Lidię i zupełnie nie mogę się przyzwyczaić do zwracania się w ten sposób do niemowlaka, a nie - do kobiety około 60-tki. Odpowiedz Link Zgłoś
rurek00 Re: Lidia Marianna 02.07.13, 12:20 Mnie się Lidia nie podoba zupełnie, pewnie dlatego, że jedyna Lidia, jaką znałam była niezbyt mądra, za to bardzo roszczeniowa, taka klasyczna kobieta bluszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Lidia Marianna 02.07.13, 16:22 Zestaw w porządku,choć na kolana mnie nie powala.Najważniejsze,żeby wam się podobał. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Lidia Marianna 03.07.13, 12:44 Obiektywnie fajne, aczkolwiek mnie się Lidia nie podoba, za to Marianna bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
meggan79 Re: Lidia Marianna 03.07.13, 13:07 Jak dla mnie ładny zestaw,małe Lidki rzadko teraz spotykam Odpowiedz Link Zgłoś
polifonia1983 Re: Lidia Marianna 03.07.13, 15:00 Bardzo fajnie. Osobiście wolę Mariannę, ale Lidka też jest fajnym imieniem i pasuje do Frycka. Odpowiedz Link Zgłoś