Dodaj do ulubionych

Lidia Marianna

01.07.13, 15:02
Cześć dziewczyny,
Jakiś czas temu radziłam się Was w sprawie imienia dla syna. Ostatecznie mam 3 letniego Fryderyka Jana smile
Aktualnie spodziewam się dziewczynki. Stanęło na imionach po babciach: Lidia Marianna. Innej opcji nawet nie rozważamy, chociaż ciągle do głowy wpadają mi nowe imiona wink
Frycek i Lidka - fajnie? Jak myślicie?
Obserwuj wątek
    • magducha78 Re: Lidia Marianna 01.07.13, 15:16
      baardzo ładne imionasmile
    • dalenia Re: Lidia Marianna 01.07.13, 15:30
      Bardzo fajny duet i świetnie pasuje do Fryderyka Jana! smile
    • gaudencja Re: Lidia Marianna 01.07.13, 15:30
      Fryderyk Jan jest ekstra wink A planowanej córeczce zamieniłabym kolejność imion - bardziej podoba mi się Marianna.
      • zolwikkk Re: Lidia Marianna 01.07.13, 15:40
        Marianna też jest super, ale nazwisko zaczyna się na Mar i już tutaj ta Marianna mi się gryzie. Stąd ta kolejność.
        • domi_33 Re: Lidia Marianna 01.07.13, 15:49
          fajnie, znam jedna małą Lidkę, charakterna że hej. mam też dwie ciocie Lidki, też super babki. fajny zestaw!
        • paula.anna Re: Lidia Marianna 02.07.13, 12:46
          Ciekawe, czy bardzo się gryzie?
          Mnie dużo bardziej niż Lidia podoba się Marianna, dlatego wolałabym odwrócić kolejność.
          Tym bardziej, że imię Lidia nosi moja teściowa wink Więc ja nie nadałabym.
          Jednak w tej czy odwrotnej kolejności imiona podobają mi się. Z przyjemnością poznałabym małą Lidkę lub Mariankę smile
    • annthonka Re: Lidia Marianna 01.07.13, 15:56
      Fajnie, podoba mi się.
    • agjato Re: Lidia Marianna 01.07.13, 16:18
      Mam koleżankę Lidię, jedyna Lidia jaką znam. Imię podoba mi się, także i u małych dziewczynek. Dla mojej potencjalnej córki byłoby bardzo wysoko na liście (może nawet w pierwszej trójce).
      A i Marianna bardzo ładna. Jeżeli chodzi o nazwisko to mnie osobiście taka aliteracja nie przeszkadzałaby, z niektórymi nazwiskami to nawet ładnie się komponuje.
      Do Fryderyka też trochę bardziej pasuje mi brzmieniowo Marianna.
      Podsumowując, poczekałabym do narodzin córeczki i wtedy zastanowiłabym się ostatecznie nad kolejnością powyższych imion, jeżeli tylko te dwa wchodzą w grę.
    • liliowewzgorze Re: Lidia Marianna 01.07.13, 16:29
      Lidia zawsze mi się podobała , myślę że dobrze komponuję się z Fryderykiem, gratuluje wyboru
      Lidyjka i Frycek smile
    • dasza_dm Re: Lidia Marianna 01.07.13, 16:52
      Rozważasz 2 moje ulubione imiona smile Zestaw cudowny, bardzo mi się podoba (zwłaszcza Lidia) i uważam, że doskonale pasuje do Fryderyka (nota bene również piękne imię). Nadawaj śmiało! smile
      Pozdrawiam
    • olinininka Re: Lidia Marianna 01.07.13, 21:26
      Co do imienia synka - zestaw bardzo ładnysmile Za to co do imienia córeczki to ja się wyłamię. Nie lubię Lidii. Dla mnie za wcześnie na jej powrót. Była modna w latach 50 tych (znam chyba 3 w tym jedna sąsiadka o tym imieniu, dwie z nich to stare panny i niestety mają ,,charakterki"). Marianna ok, chociaż nie należy do moich ulubionych.
      Do Fryderyka bardziej pasuje mi Ludwika, Helena, Antonina, Apolonia, Felicja, Waleria, Cecylia, Klara.
      • gaudencja Re: Lidia Marianna 02.07.13, 13:05
        olinininka napisał:

> Co do imienia synka - zestaw bardzo ładnysmile Za to co do imienia córeczki to ja
        > się wyłamię. Nie lubię Lidii. Dla mnie za wcześnie na jej powrót. Była modna w
        > latach 50 tych

Myślę identycznie. Mam w rodzinie małą Lidię i zupełnie nie mogę się przyzwyczaić do zwracania się w ten sposób do niemowlaka, a nie - do kobiety około 60-tki.
    • rurek00 Re: Lidia Marianna 02.07.13, 12:20
      Mnie się Lidia nie podoba zupełnie, pewnie dlatego, że jedyna Lidia, jaką znałam była niezbyt mądra, za to bardzo roszczeniowa, taka klasyczna kobieta bluszcz.
    • luska.s Re: Lidia Marianna 02.07.13, 15:02
      Lidka - bardzo ładnie wink
    • florianne Re: Lidia Marianna 02.07.13, 16:22
      Zestaw w porządku,choć na kolana mnie nie powala.Najważniejsze,żeby wam się podobał.
    • abiela Re: Lidia Marianna 03.07.13, 12:44
      Obiektywnie fajne, aczkolwiek mnie się Lidia nie podoba, za to Marianna bardzo.
    • meggan79 Re: Lidia Marianna 03.07.13, 13:07
      Jak dla mnie ładny zestaw,małe Lidki rzadko teraz spotykam
    • polifonia1983 Re: Lidia Marianna 03.07.13, 15:00
      Bardzo fajnie. Osobiście wolę Mariannę, ale Lidka też jest fajnym imieniem i pasuje do Frycka.
    • adriankaa.s Re: Lidia Marianna 03.07.13, 16:55
      Świetny zestaw !!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.