kit.kat 07.07.13, 00:00 Wydaje mi się, że nie było takiego wątku, a jestem ciekawa, co myślicie. Pomijając już gdybanie na temat płci, obstawiacie imię bardzo tradycyjne? I czy jeśli dziewczynka: jako które wśród wielu imion pojawi się Diana? Skoro i tak na dniach poznamy imię przyszłego króla/królowej Anglii, to można zabawić się w małe przewidywania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dasza_dm Re: Dziecko Kate i Williama 07.07.13, 00:31 Był już taki wątek. Poszukaj dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
auksencja Re: Dziecko Kate i Williama 07.07.13, 00:34 Myślę, że Diana i Carol pojawią się wśród wielu imion dziecka, Elżbieta takoż, może nawet jako pierwsze? Nie mam wątpliwości, że imię będzie tradycyjne. Moje typy: Maria, Wiktoria, Małgorzata, Katarzyna, Aleksandra. Odpowiedz Link Zgłoś
auksencja Re: Dziecko Kate i Williama 07.07.13, 00:36 To powyżej jeśli chodzi i dziewczynkę. Typów dotyczących chłopca nie mam, moze Edward? Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Dziecko Kate i Williama 07.07.13, 12:46 Carol to może nie, chyba chodziło Ci o Charlesa? Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia errata ;) 07.07.13, 14:55 Doczytałam, że matka Kate to Carol - więc cofam! Odpowiedz Link Zgłoś
mmk9 Re: Dziecko Kate i Williama 07.07.13, 13:44 Klasycznie po przodkach: Elżbieta Diana Wiktoria / George Charles Philip Michael i Carole raczej sie nie przebiją. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Dziecko Kate i Williama 07.07.13, 15:12 www.plotek.pl/plotek/1,78649,13564406,Dziecko_Williama_i_Kate_bedzie_mialo_na_imie___.html Jeśli wierzyć tabloidom, to córka będzie się nazywać Elizabeth Diana Carole. Odpowiedz Link Zgłoś
niwius Re: Dziecko Kate i Williama 07.07.13, 21:12 Uważam, że bez względu na płeć będzie miało imię po przodkach Williama. Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Dziecko Kate i Williama 07.07.13, 22:10 Sądzę, że imiona będą po przodkach obstawiam Elżbieta Diana Maria Filip Jerzy Albert Odpowiedz Link Zgłoś
agjato Re: Dziecko Kate i Williama 18.07.13, 09:15 Może Thomas? Wiem przynudzam z tym Tomaszem. Z chłopięcych Jakub albo może Henryk po stryju? Dla dziewczynki obstawiam Elżbietę. Tak na marginesie zarówno Elżbieta, jak i angielska Elizabeth bardzo mi się podobają. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Dziecko Kate i Williama 23.07.13, 07:33 Jest syn. Teraz czekamy na imię Czy ktoś jeszcze chce podzielić się swoimi ,,typami" imienniczymi? Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Dziecko Kate i Williama 23.07.13, 07:59 Gdzieś tam wyczytałam, że może być Fryderyk Albert Karol William czyli: raczej będą to imiona wybierane z tych: Filip, Fryderyk, Karol, William (Wilhelm), Jerzy, Edward, Andrzej, Artur, Ludwik, Henryk, Albert, Aleksander Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Dziecko Kate i Williama 23.07.13, 09:07 Podobałby mi się Ludwik.Jerzy też ładnie,ale tylko w polskiej wersji. George mi nie podchodzi. Obstawiam Filipa lub Ludwika. Odpowiedz Link Zgłoś
angelina7-83 Re: Dziecko Kate i Williama 23.07.13, 19:04 Henryk z Dynastii Tudorów Pewnie będzie Edward albo Jerzy lub Karol z obecnej Dynastii Windsor. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Dziecko Kate i Williama 23.07.13, 11:02 Ja obstawiam Alberta, mąż George'a. Szansę ma też Filip. Odpowiedz Link Zgłoś
znur Re: Dziecko Kate i Williama 23.07.13, 14:04 Ja bym chciała Aleksandra. Pojawia się w różnych typowaniach, ale zobaczymy. Łatwiej chyba obstawić "kolejne" imiona. Według mnie pojawi się tam Filip, Karol i Michał. Obyśmy tylko nie musieli czekać na poznanie imienia dziecka tak długo, jak w przypadku Karola (miesiąc!)... Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Dziecko Kate i Williama 23.07.13, 19:27 Ja obstawiam chyba jednak Georga - wszak Jerzy był ojcem królowej Elżbiety i z tego co wiem był lubianym władcą. Nie typuję Jamesa - to brat Kate, jakoś nie sądzę, że będą powtarzać tak bliskie imiona. Na drugim miejscu obstawiałabym Louisa, a potem Edwarda, ale ten chyba odpada ze względów historyczno-rodzinnych - z tego co się orientuję, był Edward VII był dość kontrowersyjną postacią. www.paddypower.com/bet/novelty-bets/royal-specials?ev_oc_grp_ids=512041 - to taka ciekawostka, ludzie obstawiają nawet Kevina i Borisa Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: Dziecko Kate i Williama 23.07.13, 23:12 dalenia napisała: > Nie typuję Jamesa - to brat Kate, jako > ś nie sądzę, że będą powtarzać tak bliskie imiona Ach, racja. Szkoda . Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: Dziecko Kate i Williama 23.07.13, 23:16 Edward to też brat księcia Karola, więc z tego powodu chyba też odpada. Moim zdaniem nie powtórzą imienia żadnego z żyjących obecnie członków rodziny królewskiej (tej najbliższej, nie liczę jakichś pociotków ). George faktycznie prawdopodobny, ale Jerzy VI miał naprawdę na imię Albert, więc może Albert? Ucieszyłabym się bardzo, miałam tak syna nazwać, ale urodziła się córka. Odpowiedz Link Zgłoś
illegal.alien Re: Dziecko Kate i Williama 24.07.13, 12:59 Chyba Edward VIII? Ktory abdykowal, aby wziac slub z Pania Simpson, rozwodka? (podwojna). Ja nie wiem, co obstawiam - jakos przemawia do mnie Albert i mysle, ze moze sie gdzies pojawic, a z drugiej strony mysle, ze bedzie do imie troche oddalone od imion zyjacych czlonkow rodziny krolewskiej, cos mniej oczywistego. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Dziecko Kate i Williama 23.07.13, 23:22 Stawiam na zestaw: La Kewin Dżonatan Brajan Dżejszon (wszystkie w takiej pisowni) Mohammed Bogdan Princepolo (a może Prince-polo) Jak szaleć, to szaleć A tak na serio: Ryszard, Edward, Jerzy, Ludwik Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Dziecko Kate i Williama 24.07.13, 06:50 A mi się dziś wcześnie rano uroił jakiś Raphael. Bo jakoś cały czas mi się wydaje, że jednak wybiorą coś mniej oczywistego niż imiona przodków. Odpowiedz Link Zgłoś
kit.kat Re: Dziecko Kate i Williama 24.07.13, 09:43 Też mi to chodzi po głowie... Podobno Diana bardzo chciała nazwać Williama Oliver... Często padają też nieoczywiste szkockie imiona, aby udobruchać Szkotów przed referendum... Malcolm? Robert? Douglas? Alexander jest zaliczany do tej grupy i myślę, że to byłby dobry wybór, mój faworyt Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: Dziecko Kate i Williama 24.07.13, 19:26 I już wiadomo. George Alexander Louis. Odpowiedz Link Zgłoś
kit.kat Re: Dziecko Kate i Williama 24.07.13, 19:28 Ech, jednak Jurek? I Ludwik wydawał mi się nieprawdopodobny ze względu na swoją "francuskość", a tu proszę Fajnie, że chociaż Aleksandra dobrze typowałam. Ale i tak dziwi mnie, że "tylko" 3 imiona! Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Dziecko Kate i Williama 24.07.13, 19:52 Czyli zgadłam 2 Jestem ciekawa, czy będą tłumaczyć Georga w Polsce? Kate, Harry, William - oni wszyscy, w przeciwieństwie do starszego pokolenia (tj. Elżbiety czy Karola) tłumaczeni nie są. Pewnie George też zostanie Georgem, a nie Jerzym. Odpowiedz Link Zgłoś
kit.kat Re: Dziecko Kate i Williama 24.07.13, 20:45 Myślę, że w podręcznikach do historii będzie kiedyś jednak Jerzy, a przynajmniej mam taką nadzieję! Muszę przyznać, że po prostu podoba mi się zwyczaj tłumaczenia imion królów... A i nie chciałabym, żeby niektórzy rodacy poczuli się zachęceni do adaptacji królewskiego imienia na polskim gruncie... Mamy np. Kewina, niektórym mógłby się zamarzyć Dżordż... Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Dziecko Kate i Williama 25.07.13, 08:51 Zgadłam Raczej Jerzego można było się spodziewać (Aleksandra i Ludwika poniekąd także) Książe Cambridge Jerzy Aleksander Ludwik Mountbatten-Windsor (George Alexander Louis Mountbatten-Windsor) His Royal Highness Prince George of Cambridge nieźle brzmi Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecienka1 Re: Dziecko Kate i Williama 25.07.13, 13:20 po polsku: Jureczek vel Jerzyk usmialam sie troche - jak Kate jeszcze byla w ciazy, rozmyslalam sobie o potencjalnych imionach, a ze corka ma ostatnio faze na Peppe, to mi sie Peppa & George tak kojarzyly... wiadomo, Peppa odpada no i jest George! wiem, wiem ale nie moglam sie powstrzymac pozdrawiam Kwiecienka z Imieniem --- Wszystko w końcu skończy się dobrze, więc jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to nie koniec... Odpowiedz Link Zgłoś