polixena 22.09.13, 11:44 Typy koleżanki dla dziecka (na razie płci nieznanej, do porodu jeszcze sporo czasu). Nazwisko mogę podać, gdyż popularne bardzo: Kowalski. Zastanawia się nad drugim imieniem. Może doradzicie jakieś ciekawe zestawy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Barnaba lub Klara 22.09.13, 11:58 Klara Michalina - to pierwsze, które przychodzi mi na myśl. Barnabie dla równowagi dałabym jakieś proste drugie imię, może Barnaba Franciszek? Barnaba do tak popularnego nazwiska to IMO idealny wybór! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Barnaba lub Klara 22.09.13, 14:02 Świetne typy. Moje propozycje drugich imion to: Barnaba Wojbor Kowalski Barnaba Więcerad Kowalski Barnaba Wiktoryn Kowalski Barnaba Wawrzyniec Kowalski a dla dziewczynki: Klara Walburga Kowalska Klara Witolda Kowalska Klara Weridiana Kowalska Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Barnaba lub Klara 22.09.13, 14:48 Klara Eleonora Klara Salomea Klara Cecylia Klara Wiktorian(n)a Klara Adelajda Klara Adalwina Klara Hortensja Barnaba Cyryl Barnaba Cyrus Barnaba Jeremiasz Barnaba Radomir Barnaba Wilhelm Barnaba Eligiusz Barnaba Przybysław Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Barnaba lub Klara 22.09.13, 23:57 Klara Aniela Barnaba Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Barnaba lub Klara 24.09.13, 11:44 Barnaba Konstanty Barnaba Mikołaj Barnaba Błażej Klara Rozalia Klara Matylda Klara Waleria Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Barnaba lub Klara 22.09.13, 18:31 A moze zaszalec: Barnaba Bonawentura? Klara Klaudia? Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Barnaba lub Klara 22.09.13, 21:55 O, nieco zaskakująca ta Klara przy Barnabie! A co do drugich imion, to nadałabym po kimś ważnym dla rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
polixena Re: Barnaba lub Klara 25.09.13, 10:52 Koleżanka ma na razie takie typy: Klara Agnieszka, Klara Małgorzata, z propozycji forumowych spodobały się Klara Salomea i Klara Wirydiana. Co do Barnaby to na drugie: Maciej, Piotr lub Wojciech, ale do Barnasia niełatwo dopasować coś co odpowiadałoby obojgu rodzicom. Swoją drogą: Barnaś to naprawdę słodkie zdrobnienie moim zdaniem. Kibicuję, żeby się urodził chłopak. Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Barnaba lub Klara 25.09.13, 11:03 Z tej selekcji wybieram Barbaba Wojciech Klara Malgorzata Podoba mi sie Klara Weridiana, ale to troche inna forma. Prawie dalam sobie tak na bierzmowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Barnaba lub Klara 25.09.13, 12:43 Popieram Klarę Małgorzatę i Klarę Salomeę. Zestaw z Agnieszką też ujdzie. Za to Klara Wirydiana nie brzmi mi zupełnie - odrzuciłabym ją. Z Barnabą wszystkie trzy wymienione brzmią okej. Może Barnaba Piotr najgorzej? Sama nie wiem. Swoją drogą - faktycznie zdrobnienie "Barnaś" jest całkiem słodkie Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Barnaba lub Klara 25.09.13, 22:40 polixena napisała: > Koleżanka ma na razie takie typy: > Klara Agnieszka, Klara Małgorzata, z propozycji forumowych spodobały się Klara > Salomea i Klara Wirydiana. > > Co do Barnaby to na drugie: Maciej, Piotr lub Wojciech, Ciekawa jestem, który zestaw wybierze. Odpowiedz Link Zgłoś
polifonia1983 Re: Barnaba lub Klara 26.09.13, 11:13 Klara Salomea brzmi obłędnie, dalej bym nie szukała. Barnaba Wojciech - ten zestaw podoba się mi najbardziej. Barnaś - to słodko. Znam dwóch Barnabów, jeden jest Balikiem, drugi Barnim. Imię świetne, bardzo je lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Barnaba lub Klara 29.09.13, 12:49 W takim razie popieram Barnabę Wojciecha, no i oczywiście Klarę Wirydianę Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Barnaba lub Klara 29.09.13, 15:05 Popieram Klarę Salomeę-coraz bardziej mi się ten zestaw podoba.Z chłopięcych żadne z rozważanych drugich imion mnie nie przekonuje,z musu wybrałabym chyba Barnabę Macieja. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Barnaba lub Klara 26.09.13, 07:07 Mi się nie podoba żadne Barnaba bo jednak zbyt odjechany a Klara dźwiękowo do nazwiska nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
adriankaa.s Re: Barnaba lub Klara 29.09.13, 10:08 Klara Anastazja Klara Konstancja Klara Magdalena Barnaba Józef Barnaba Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
vi0let Re: Barnaba lub Klara 07.10.13, 01:30 Barnaba mi się nie podoba, ale z musu Barnaba Wojciech. Klarę bardzo lubię, ale nie pasuje mi do nazwiska, z musu Klara Małgorzata. Odpowiedz Link Zgłoś
nataszaasza Re: Barnaba lub Klara 07.10.13, 09:06 Barnaba nie podoba mi się, jako drugie imię proponuję jakieś popularne typu Franciszek, Filip. Klara ostatnio podoba mi się coraz bardziej ;D. Jako drugie proponuję jakieś długie: Magdalena,Małgorzata, Michalina,Gabriela Odpowiedz Link Zgłoś
agjato Re: Barnaba lub Klara 07.10.13, 09:41 Klara - bardzo na tak, Barnaba z pewnych względów - nie nadałabym, choć brzmieniowo bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
polixena Re: Barnaba lub Klara 05.06.14, 18:47 Urodziła się Klara Marianna. Barnaba na razie czeka na swoją kolej, do wykorzystania w przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
polifonia1983 Re: Barnaba lub Klara 05.06.14, 19:19 Gratulacje! Klara Marianna też brzmi bardzo ładnie. No i czekamy na Barnabę za jakiś czas Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Barnaba lub Klara 06.06.14, 10:16 Bardzo mi się podobają te imiona Oba z listy moich ulubionych. Odpowiedz Link Zgłoś
agjato Re: Barnaba lub Klara 06.06.14, 10:52 Bardzo ładne imiona, szczególnie Marianna jest mi bliska, imię mojej chrzestnej. Odpowiedz Link Zgłoś
milamala Re: Barnaba lub Klara 06.06.14, 01:49 Zaden z powyzszych nie przypadlo mi do gustu. Choc niewatpliwie oba w szczegolnosci Barnaba dosc oryginalne pomimo, ze wpasowuje sie w obecna mode imiennicza. Odpowiedz Link Zgłoś
milamala Re: Barnaba lub Klara 06.06.14, 01:54 Aha, zapomnialam doradzic. Ostatnio w jakims serialu uslyszalam imie dziewczynki Frania. Wpisuje sie idealnie w obecnie obowiazujacy klimat, a przy tym calkiem oryginalne. Moze by tak Klara Franciszka, albo Barnaba Franciszek. Odpowiedz Link Zgłoś
milamala Re: Barnaba lub Klara 06.06.14, 01:55 Ah, i doczytalam, ze juz sie urodzila. No to gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś