annajustyna 22.01.14, 18:05 Mam nadzieje, ze to zart, ale tak podobno dostala na imie wnuczka Holowczyca... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adriankaa.s Re: Alabama 24.01.14, 03:13 Z tego co wiem jej 50 stanów USA, oby wnyków było więcej by można im wszystkie te nazwy ponadawać. Odpowiedz Link Zgłoś
agjato Re: Alabama 28.06.14, 22:56 A ja dzisiaj kupiłam sobie Vivę przez przypadek - dodali Morderstwo w Orient Expressie Agathy Christie, w twardej oprawie. I przy okazji przeczytałam wywiad z Krzysztofem Hołowczycem. Nie to nie żart, jest dziadkiem półrocznej Alabamy. Zapytali go o imię, dlaczego takie. Wyjaśnienie - z filmu "Prawdziwy romans". Malutka urocza. Ale imię - nie w moim guście, kojarzy mi się właściwie wyłącznie ze stanem. Odpowiedz Link Zgłoś
niwius Re: Alabama 29.06.14, 13:47 Kojarzy mi się ze znaną piosenką. Wydawało mi się, że w Polsce nie nadaje się imion odgeograficznych, szczególnie kojarzących się tak jednoznacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Alabama 29.06.14, 14:49 Też myślałam, że to plota - podobnie jak swego czasu Mucha miała nazwać córkę Mercedes. Ale jednak nie? Szkoda ... Odpowiedz Link Zgłoś
trinity84 Re: Alabama 09.07.14, 14:08 Ja akurat nie mieszkam w PL, ale wśród znajomych Polaków raczej nadają imiona polskie lub uniwersalne... Do czasu aż usłyszeliśmy imię "Dakota"... Tak więc stany USA coraz bardziej popularne Odpowiedz Link Zgłoś