ksiezna_pani1 16.02.14, 17:27 Imię pochodzenia łacińskiego, genetycznie spieszczenie za pomocą sufiksu zdrabniającego -elius / -ilius cognomen Maura. Maurelia to 'mała, kochana Maura'. Imię to występuje w jeszcze jednej wersji: Maurilia. Nie miały nadań. Co myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agjato Re: Maurelia 16.02.14, 18:07 liliowewzgorze napisała: > Aurelia z M na przedzie! Odniosłam podobne wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Maurelia 16.02.14, 18:01 Udziwniona Aurelia, a po dłuższym namyśle - udziwniona Maura Dla mnie odpada - to "m" z przodu jest na tyle "ciche", że mogę sobie rękę uciąć za mylenie z Aurelią. Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Maurelia 16.02.14, 18:51 Pierwsze słyszę i nie zachwyca mnie.W pierwszej chwili-o dziwo-nie skojarzyła mi się z Aurelią,ale po przeczytaniu komentarzy już rzuca mi się to w oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
misselene Re: Maurelia 20.02.14, 21:15 Jak dla mnie to udziwniona Aurelia, jakieś takie przekombinowane to imię jest. Odpowiedz Link Zgłoś