liliowewzgorze 04.07.14, 00:59 Imię pochodzenia arabskiego. Oznacza: Plejady, gromada siedmiu jasnych gwiazd w Byku, zamożna dama, blask, najjaśniejsza gwiazda. inne warianty imienia to: Suraya(h), Surayya(h), Surraya(h), Soraya(h) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dalenia Re: Suraya 04.07.14, 09:04 Moja bliska znajoma to Soraya, więc Suraya wydaje mi się być właśnie Sorayą, tylko źle wypowiedzianą Nie mogę się pozbyć tego skojarzenia, więc ciężko mi jakoś ocenić to imię. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Suraya 12.07.14, 17:39 dalenia napisała: > Moja bliska znajoma to Soraya, więc Suraya wydaje mi się być właśnie Sorayą, ty > lko źle wypowiedzianą Mnie się również Suraja kojarzy z wariantem Sorai. Niemniej jednak brzmieniowo mi odpowiada; zapis tylko przez "j" (nie rozumiem, dlaczego arabski miałby występować dla polsko-arabskiego dziecka w transkrypcji angielskiej). Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Suraya 04.07.14, 12:23 dodam jeszcze że Suraya jest wariantem imienia Thuraiya, Thurayya Odpowiedz Link Zgłoś