kubuspuchatek18 Re: KAMILA :) 26.08.04, 21:14 piękne. moja najlepsza przyjaciółka ma na imię Kamila właśnie zawsze zazdrościłam jej tego imienia. nie wiem co w nim takiego jest, ze tak pociąga ludzi (zwłaszcza facetów). i zdrobnienia takie śliczne: Kamilka, Kamiś, Kami, Kamisia, czasami zdarzy sie ze mówie do niej Kamisiuna (ale to rzadko bardzo). piękne, piękne imię. zdecydowane TAK Pozdrawiam, Jula Odpowiedz Link Zgłoś
forencja Re: KAMILA :) 27.08.04, 09:59 Imię Kamila jest (moim zdaniem) takie sobie. Nie zachwyca mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: KAMILA :) 27.08.04, 11:24 Nie podoba mi sie to imie, jest takie wg mnie nieciekawe. Ale to tylko moje zdanie,. Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: KAMILA :) 27.08.04, 16:56 madziarek_edziecko napisała: > Nie podoba mi sie to imie, jest takie wg mnie nieciekawe. Ale to tylko moje > zdanie,. Też uważam, że jest nieciekawe; powiem więcej - nie znoszę go. Imienia Kamil również. Nie mam tez wśród znajomych żadnych adoratorów tego imienia (wszyscy mają mniej więcej tę samą o nim opinię). Odpowiedz Link Zgłoś
warna Re: KAMILA :) 27.08.04, 11:45 Nie podoba mi się. Może dlatego ,że kilka lat spędziłam w Bułgarii, a po bułgarsku "kamila" (wymawiane przez miękkie "l", takie jak w cyrylicy)znaczy WIELBŁĄD Odpowiedz Link Zgłoś
monikaj1 Re: KAMILA :) 27.08.04, 17:43 Bardzo nie lubię tego imienia. A jeszcze bardziej w postaci Kamilla - brrr. Odpowiedz Link Zgłoś
low_aga Re: KAMILA :) 28.08.04, 00:22 Nie trzeba od razu każdej Kamilki kojarzyć z wielbłądem. W języku niemieckim "Kamille" to rumianek. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: KAMILA :) 29.08.04, 01:13 low_aga napisała: > Nie trzeba od razu każdej Kamilki kojarzyć z wielbłądem. W języku > niemieckim "Kamille" to rumianek. Nie tylko po niemiecku, to jest nazwa wzięta z łaciny. To zresztą jeszcze pogarsza sprawę, nie lubię rumianku za jego mdły smak czy brak smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
low_aga Re: KAMILA :) 28.08.04, 00:20 A mnie się podoba. Brzmi tak miło i łagodnie. Sympatia do danego imienia zależy w dużym stopniu od sympatii do osoby, która je nosi. Ja mam 3-miesięczną siostrzenicę Kamilkę. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: KAMILA :) 29.08.04, 01:14 low_aga napisała: > A mnie się podoba. Brzmi tak miło i łagodnie. Sympatia do danego imienia zależy > > w dużym stopniu od sympatii do osoby, która je nosi. Niezupełnie i nie zawsze; znam jedną miłą Kamilkę, co w niczym nie zmeinia mojego stosunku do tego imienia... Odpowiedz Link Zgłoś
anma Re: KAMILA :) 30.08.04, 04:42 Bardzo mi się podoba) Zwłaszcza, ze tak (tylko w postaci męskiej) ma na imię mój najcudowniejszy na świecie synek) Jest w/g mnie ciepłe, miłe, takie od serca....no jak mój Kamiś właśnie) I chociaż w przypadku córeczki pewnie dałabym na imie inaczej (no bo Kamil i Kamila jako rodzeństwo to już mnie nie przekonują podobnie jak Michał i Michalina na przykład, chociaż Michalina to jedno z moich ulubionych imion dla dziewczynki). Odpowiedz Link Zgłoś
mosek4 Re: KAMILA :) 01.09.04, 08:16 dla mnie obrzydliwe, ale to chyba tylko wina spotkanych w życiu Kamilek. Zle mi się kojarzy Odpowiedz Link Zgłoś
milenium5 Re: KAMILA :) 01.09.04, 14:00 Kamila nie bardzo, Kamil - nie, podoba mi się wyłącznie zestawienie Krzysztof Kamil z sympatii dla poety. Odpowiedz Link Zgłoś
kamil43 Re: KAMILA :) 02.09.04, 01:02 Mnie sie podoba. Jest to imie uniwersalne, ktore bez problemu wymawiane jest na calym swiecie. Liczcie sie z tym, ze wasze dzieci za 10 czy 20 lat beda moze studiowaly albo osiedla sie w innych krajach. I z takimi lamancami typu Krzysztof (choc ladne po Polsku) beda mialy problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: KAMILA :) 02.09.04, 09:19 10 czy > 20 lat beda moze studiowaly albo osiedla sie w innych krajach. > I z takimi lamancami typu Krzysztof (choc ladne po Polsku) > beda mialy problemy. Oszywiscie A tak na marginesie. Zawsze keidy mam kontakt z obcokrajowcami, to oni staraja sie mowic do mnie Ania. Moze dlatego, ze tak sie przedstawiam, ale to jest dosyc zabawne. Wcale nie mowia do mnie Anne, tylko Ania, oczywiscie z zabawnym akcentem. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: KAMILA :) 02.09.04, 18:08 kamil43 napisał: > Liczcie sie z tym, ze wasze dzieci za 10 czy > 20 lat beda moze studiowaly albo osiedla sie w innych krajach. najlepiej od razu nazwać imionami z tego kraju, do którego pojadą dzieci, to w ogóle nie beda miały problemów. Chrzanic Polskę i język polski. > I z takimi lamancami typu Krzysztof (choc ladne po Polsku) > beda mialy problemy. Nie nazwałabym dziecka ani Kamil, ani Krzysztof - z różnych powodów. Odpowiedz Link Zgłoś