Dodaj do ulubionych

Dzieciaki Wiśniewskich

07.09.04, 21:22
Xavier i Fabien cóż za pretensjonalizm.
Obserwuj wątek
    • gaudencja Re: Dzieciaki Wiśniewskich 07.09.04, 21:24
      lapeta napisała:

> Xavier i Fabien cóż za pretensjonalizm.

Ksawery i Fabiana byłoby dużo lepsze smile No cóż, ale to samo imię niektórym
      wydaje się "z lepszej bajki", jeżeli tylko zapisane jest przez V zamiast W,
      albo C zamiast K.
      • katitka brrrrrr! 08.09.04, 08:05
        Koszmarne jak cały image państwa Wiśniewskich.
        Jednakowoż doskonale dopasowane do ich stylu - wyglądu, zachowania, poglądów.
        Dla mnie tragedia.
        • dominisia1 Re: brrrrrr! 08.09.04, 23:57
          mnie jako mnie wcale się nie podoba!! a właściwie współczuć dzieciom na temat
          jak później będzie w szkole lub z przedstawianiem się
          • sabe Re: a czy tak mogli je zarejestrować? 09.09.04, 10:23
            czy sądzicie, ze dla takich "gwiazd" robi sie wyjątki i rejestruje imiona ich
            dizci, moimo, że ich pisownia jest niezgodna z zasadami polskimi i wytycznymmi
            RJP w zakresie nadawania imion dziciom obywateli polskich pochodzenia polskiego?
            Pomijam już ten drobiazg, ze oba imiona mają polskie odpowiedniki...
            sabe
            • szczekuszka Re: a czy tak mogli je zarejestrować? 09.09.04, 10:25
              Wiśniewski ma takze obywatelstwo niemieckie, stad chyba mozwliwosc nadania tak
              dziwnych imion dla dzieci. Jestem pewna, ze do corki mowia "fifi" wink))
              • sabe Re: a czy tak mogli je zarejestrować? 09.09.04, 10:31
                no tak, zbyt mało sie nimi interesuję i umknął mi ten "frapujący" szczegół...
                Fifi powiadasz? Mnie, za sprawą b. starej bajeczki pt. "Fifinka", Fifi kojarzy
                się z Józefiną i dlatego tak podoba mi sie to imię, bo zdrobnienie Fifinka jest
                uroczesmile
                sabe
                • szczekuszka Re: a czy tak mogli je zarejestrować? 09.09.04, 11:02
                  sabe napisała:

> no tak, zbyt mało sie nimi interesuję i umknął mi ten "frapujący" szczegół...

Eee Ja tez nie wiedzialam, ale tu na Forum, juz byl walkowany temat
                  Wisniewskiego.
                  Ja nie wiem jak zdrabniac Fabianne, zeby nie mowic do niej jak do chlopca?!
                  Fabi?
                • gaudencja Fifinka 09.09.04, 16:07
                  sabe napisała:

> Fifi powiadasz? Mnie, za sprawą b. starej bajeczki pt. "Fifinka", Fifi
                  kojarzy
                  > się z Józefiną i dlatego tak podoba mi sie to imię, bo zdrobnienie Fifinka
                  jest
                  >
                  > uroczesmile

Oooo, jakie cudne smile))) Józefiny zapomniałam dopisać do listy "swoich" imion,
                  ale jest to też mój mocny typ dla dziewczynki, tylko martwiłam się
                  zdrobnieniami, a to jest po prostu śliczne smile)) Dziękuję smile
                  • sabe Re: Fifinka 09.09.04, 16:11
                    Gaudencj! zupełnie nie pamietam, kto napisał tę książeczkę, ale jeśli sie nie
                    myle, to onbrazki były autorstwa Marcina Szancera. Piękna ksiażeczka, z lat
                    pradawnych...
                    i taka milutka - pierwsze coś dłuzszego, co przecyztałam i od tamtego czasu w
                    książkach zakochanam.
                    A Józefina jest r[zecudna i rpzkładalna na każdy - nie "hamharski" - język
                    światasmile
                    • abiela Re: Fifinka 09.09.04, 17:00
                      Ostatnio w Empiku obslugiwala mnie przy kasie pani w srednim wieku o imieniu
                      Jozefina - oczywiscie imie skomplementowalam a pani odpowiedziala, ze bardzo
                      sie jej podoba wlasne imie i jest bardzo zadowolonawink
                      Tu w Niemczech dosc popularne jest imie Josephine, ale co poniektorze wymawiaja
                      je, o zgrozo, Dzozefin!!
                      A.
                    • lunatica do sabe: Fifinka 10.09.04, 09:38
                      książka "Fifinka" jest autorstwa Marii Buyno-Arctowej smile
                      • sabe Re: Dziękuję LUNA... n/t 10.09.04, 10:10
              • kubuspuchatek18 Re: a czy tak mogli je zarejestrować? 09.09.04, 20:14
                szczekuszka napisała:

> Jestem pewna, ze do corki mowia "fifi" wink))

Fifi kojarzy mi8 się z imieniem bardzo rozpieszczonego pudla...

pozdrawiam, Julciasmile
                • tawananna Re: a czy tak mogli je zarejestrować? 09.09.04, 23:22
                  > Fifi kojarzy mi8 się z imieniem bardzo rozpieszczonego pudla...
                  No cóż... w sumie to na jedno wychodzi ;P.
        • nnikka Re: brrrrrr! 10.09.04, 12:02
          Dla mnie tragedią jest zabicie dziecki i zamknięcie ich w beczkach po kapuscie
          a dla Ciebie imiona dzieci Wiśniewskich... pogratulować wyczucia.
    • nnikka Re: Dzieciaki Wiśniewskich 10.09.04, 12:00
      Gentelmeni o gustach nie dyskutują.. to są ich dzieci i to im muszą się te
      imiona podobać a nie Tobie...
      • gaudencja Re: Dzieciaki Wiśniewskich 10.09.04, 15:29
        nnikka napisał:

> Gentelmeni o gustach nie dyskutują..

Ale nie dlatego, ze nie odróżniają gustu lepszego od gorszego; wręcz
        przeciwnie, doskonale odróżniają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.