agamagda 08.09.04, 17:37 Co sądzicie o tych imionach. macie jakiś znajomych których lubicie lub nie i którzy noszą te imiona??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aronka1 Re: Monika lub Aleksander 08.09.04, 18:37 Mam bratową Monikę, bardzo fajna dziewczyna. Natomiast samo imię podoba mi się średnio. Jeśli chodzi o Aleksandra, znałam kiedyś takiego, do którego mówiliśmy zdrobniale nie Olek (ta forma jest chyba bardziej popularna), tylko Alek. Bardzo ładne imię. Tyle, że raczej do krótkiego nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Monika lub Aleksander 08.09.04, 20:04 Monika to niebrzydkie imię, ale jestem z nim dosyć osłuchana (miałam dużo Monik w otoczeniu). Aleksander zawsze wydawał mi się imieniem nijakim i bezbarwnym, ale są wcale liczni zwolennicy tego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
dorka1976 Re: Monika lub Aleksander 08.09.04, 21:30 Mi Monika bardzo się podoba, mam siostre Monikę - jest najcudowniejszą osobą na świecie!!! Imię cudne też! Da chłopca Alek, Aleks - bardzo fajnie! Gratuluje wyboru! Odpowiedz Link Zgłoś
monikaj1 Re: Monika lub Aleksander 08.09.04, 22:34 A mi się Monika podoba tak sobie, ale przez te parę lat już się osłuchałam Aleksander - też tak sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: Monika lub Aleksander 09.09.04, 10:11 Hej Ja jestem Monika i muszę powiedzieć, że nigdy nie miałam za złe rodzicom, że dali mi takie imię. Znam też kilka Monik i wszystkie bardzo lubię. A mój syn to Aleksander, mówimy do niego Alek i muszę powiedzieć, że to od dawna było jedyne imię dla chłopca, jakie chciałam nadać synkowi, teraz jestem w trzeciej ciąży, jeszcze nie wiemy co będzie, ale jeśli chłopiec to zupełnie nie mam pojęcia jak go nazwać. Moja przyjaciółka ma na imię Monika, a jej syn również jest Alek poznałyśmy się jak nasi chłopcy zaczęli chodzić do przedszkola. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Monika lub Aleksander 09.09.04, 10:40 Nie podoba mi się żadne z tych dwóch Odpowiedz Link Zgłoś
sabe Re: Monika lub Aleksander 09.09.04, 10:43 Aleksander obecnie zbyt popularny, a Monika taka nijaka... Odpowiedz Link Zgłoś
agamagda Re: Monika lub Aleksander 09.09.04, 13:59 Mi się oba podobają ale podobno razem niezbyt dobrze do siebie pasują. Weszłam na forum dla rodzin wielodzietnych - czesto rodzice nadają imiona rozpoczynające się na tą samą literę. Jest jakiś przesąd z tym związany? Odpowiedz Link Zgłoś