Dodaj do ulubionych

Rodzeństwa dla Liliany

16.03.16, 10:34
na dziś czysto hipotetycznie, choć myślę nad rodzeństwem dla Liliany i tak po głowie ( zupełnie inny typy niż przy Lili ; ) ) tłoczą mi się:
- Blanka
- Bianka (Bibianna)
- Gaja
- Melania ( główny typ ale jakoś język mi się łamie przy wymawianiu Liliana i Melania ale Lila i Mela podoba mi się bardzo)
gorzej z chłopcem tu podoba mi się Teodor, Gabriel , Adam ale bez przekonania
Obserwuj wątek
    • dasza_dm Re: Rodzeństwa dla Liliany 16.03.16, 11:18
      Hm... Bianka i Lilanka? uncertain nie za bardzo..
    • ilia.1 Re: Rodzeństwa dla Liliany 16.03.16, 12:34
      Liliana - piękne, klasyczne imię!
      Osobiście unikałabym jednak zbyt podobnych do siebie imion.

Sugestie
      Imiona żeńskie:
      Malwina (również bywa zdrabniana do "Meli")
      Anastazja
      Klara
      Łucja
      Ida, Idalia
      Emma
      Stella
      Weronika
      Eleonora
      Gabriela
      Izabela
      Konstancja
      Salomea
      Letycja
      Ludwika
      Matylda
      Estera
      Oktawia
      Olimpia
      Serafina
      Józefina
      Stefania
      Aurora
      Zofia
      Marcelina
      Teresa
      Dorota
      Flora, Florentyna, Florencja, Florian(n)a - zdrabniane do "Flory"
      Rozalia
      Róża
      Jaśmina

Imiona męskie: Albert, Edmund, Stefan, Teodor, Konstanty, Klemens, Lucjan/Lucjusz, Fryderyk, Olgierd, Ernest, Bruno(n), Hugo, Feliks, Henryk.
    • dalenia Re: Rodzeństwa dla Liliany 16.03.16, 16:37
      Fajne imiona rozważasz smile

Blanka jest w porządku, choć ja ostatnio straciłam do niej serce. Uważam, że fajnie komponuje się z Lilą, choć Lilianka i Blanka to już gorzej. Podobnie przy Biance - którą gorąco popieram, jeśli tylko ma być Bibianą w pełnej wersji (niedawno na instagramie natknęłam się na mamę małej Bibiany, fajne imię). Uwielbiam też Gaję i Melanię, choć dla mnie Mela i Lila są nieco mdłym duetem.

Generalnie dla swojej córki wybrałabym Melanię, ale Tobie sugerowałabym Gaję (nie jest podobna do Liliany ani w zdrobnieniu, ani w żadnej innej wersji).

Do głowy przychodzi mi jeszcze: Aniela, Aurelia, Adela, Dagna, Estera, Felicja, Idalia, Kornelia, Klara, Łucja, Marianna, Malwina, Michalina, Otylia, Rozalia, Róża, Zoja.

Dla chłopaka popieram Teodora - cudne imię! Pozostałe dwa też jakoś tam współgrają z Lilianką, ale Adam baaaardzo popularny, ale Gabryś w moim odczuciu zniewieściały.

Może podpasuje Ci: Aleksy, Beniamin, Błażej, Bruno(n), Cyprian, Ernest, Eryk, Feliks, Florian, Gustaw, Ignacy, Joachim, Jeremi, Julian, Juliusz, Kornel, Ksawery, Kajetan, Leon, Marceli, Maurycy, Miłosz, Olaf, Olgierd, Stefan, Stanisław, Tobiasz, Tymon, Witold?
      • dalenia Re: Rodzeństwa dla Liliany 16.03.16, 16:38
        * ... A Gabryś zniewieściały smile
    • lily-beth Re: Rodzeństwa dla Liliany 16.03.16, 21:42
      Laura i Leon smile
      A z Twoich typów Gaja lub Melania, męskie każde z wymienionych mi się podoba.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.