justii23 16.03.16, 10:34 na dziś czysto hipotetycznie, choć myślę nad rodzeństwem dla Liliany i tak po głowie ( zupełnie inny typy niż przy Lili ; ) ) tłoczą mi się: - Blanka - Bianka (Bibianna) - Gaja - Melania ( główny typ ale jakoś język mi się łamie przy wymawianiu Liliana i Melania ale Lila i Mela podoba mi się bardzo) gorzej z chłopcem tu podoba mi się Teodor, Gabriel , Adam ale bez przekonania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dasza_dm Re: Rodzeństwa dla Liliany 16.03.16, 11:18 Hm... Bianka i Lilanka? nie za bardzo.. Odpowiedz Link Zgłoś
ilia.1 Re: Rodzeństwa dla Liliany 16.03.16, 12:34 Liliana - piękne, klasyczne imię! Osobiście unikałabym jednak zbyt podobnych do siebie imion. Sugestie Imiona żeńskie: Malwina (również bywa zdrabniana do "Meli") Anastazja Klara Łucja Ida, Idalia Emma Stella Weronika Eleonora Gabriela Izabela Konstancja Salomea Letycja Ludwika Matylda Estera Oktawia Olimpia Serafina Józefina Stefania Aurora Zofia Marcelina Teresa Dorota Flora, Florentyna, Florencja, Florian(n)a - zdrabniane do "Flory" Rozalia Róża Jaśmina Imiona męskie: Albert, Edmund, Stefan, Teodor, Konstanty, Klemens, Lucjan/Lucjusz, Fryderyk, Olgierd, Ernest, Bruno(n), Hugo, Feliks, Henryk. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Rodzeństwa dla Liliany 16.03.16, 16:37 Fajne imiona rozważasz Blanka jest w porządku, choć ja ostatnio straciłam do niej serce. Uważam, że fajnie komponuje się z Lilą, choć Lilianka i Blanka to już gorzej. Podobnie przy Biance - którą gorąco popieram, jeśli tylko ma być Bibianą w pełnej wersji (niedawno na instagramie natknęłam się na mamę małej Bibiany, fajne imię). Uwielbiam też Gaję i Melanię, choć dla mnie Mela i Lila są nieco mdłym duetem. Generalnie dla swojej córki wybrałabym Melanię, ale Tobie sugerowałabym Gaję (nie jest podobna do Liliany ani w zdrobnieniu, ani w żadnej innej wersji). Do głowy przychodzi mi jeszcze: Aniela, Aurelia, Adela, Dagna, Estera, Felicja, Idalia, Kornelia, Klara, Łucja, Marianna, Malwina, Michalina, Otylia, Rozalia, Róża, Zoja. Dla chłopaka popieram Teodora - cudne imię! Pozostałe dwa też jakoś tam współgrają z Lilianką, ale Adam baaaardzo popularny, ale Gabryś w moim odczuciu zniewieściały. Może podpasuje Ci: Aleksy, Beniamin, Błażej, Bruno(n), Cyprian, Ernest, Eryk, Feliks, Florian, Gustaw, Ignacy, Joachim, Jeremi, Julian, Juliusz, Kornel, Ksawery, Kajetan, Leon, Marceli, Maurycy, Miłosz, Olaf, Olgierd, Stefan, Stanisław, Tobiasz, Tymon, Witold? Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: Rodzeństwa dla Liliany 16.03.16, 21:42 Laura i Leon A z Twoich typów Gaja lub Melania, męskie każde z wymienionych mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś