lily-beth 10.08.16, 22:42 Dane z portalu slupca.pl (2.02-28.06.2016) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lily-beth Dziewczynki 10.08.16, 22:43 Agata Alicja x2 Amelia x7 Anna x2 Barbara Blanka x2 Blanka Dajana Daria Dominika Eliza Emilia Gabriela x3 Hanna x4 Iga x2 Jagoda x2 Jesika Julia x6 Kaja Kamila Kinga Konstancja Kornelia Larysa Laura Lena x7 Liliana x4 Liwia Magdalena Maja x4 Małgorzata Marcelina x2 Maria Marianna Martyna Michalina Michelle Monika Nadia Nela Nikola Olga Oliwia Vanessa Wiktoria Zuzanna x5 Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Dziewczynki 12.08.16, 23:59 Kilka perełek wyłapałam: Dajana, Jesika, Michelle i Vanessa Podobają mi się Konstancja, Olga i Marianna. Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Chłopcy 10.08.16, 22:43 Adam x4 Alan Aleksander x4 Antoni x5 Bartek Bartosz Eryk Fabian x2 Filip x3 Franciszek x2 Gabriel Gracjan Hubert Ignacy x2 Igor Iwo Jakub x4 Jan x2 Jędrzej Juliusz Kacper x2 Kornel Krzysztof Ksawery x2 Ksawier Kuba Maciej x2 Maksymilian Marcel x2 Mateusz x2 Mikołaj Miłosz Nataniel Nikodem x3 Radomir Sebastian Stanisław Szymon x4 Wiktor Wojciech x6 Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Dwa imiona 10.08.16, 22:44 Amelia Konstancja Dominika Klaudia Jagoda Zofia Lena Alicja Gabriel Blue (ojciec obcokrajowiec) Nikodem Przemysław Szymon Jerzy Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Urodzeni w powiecie słupeckim I poł 2016 r. 11.08.16, 15:45 Dajana, Jesika, Vanessa - moje faworytki Swoją drogą, a propos Jesiki, dużo przychylniejszym okiem (o ile można mieć w tym przypadku przychylne oko) patrzyłabym na Jessicę czy nawet Dżesikę (nie sądziłam, że to kiedyś napiszę ). Też straszne i koszmarne, ale przynajmniej konsekwentne. A takie hybrydy jak Jesika (trochę hamerykańsko, bo "j", ale trochę polsko, bo "k") czy Viktoria są dla mnie jeszcze gorsze od zagranicznych wersji czy nawet zupełnie spolszczonych. Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: Urodzeni w powiecie słupeckim I poł 2016 r. 12.08.16, 17:06 Mnie najbardziej w oczy kole Dajana... W przypadku Jesiki mam tylko nadzieję, że rodzicom chodziło o taką właśnie wymowę, przez jot. Bo jeśli nie, to nie łapię sensu takiej pisowni. Odpowiedz Link Zgłoś