polik17 Re: Imiona sióstr 12.02.22, 18:45 Wczoraj w Stokrotce spotkałam siostry Blankę i Maję (dziewczynki miały na oko 8-10 lat) Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Imiona sióstr 14.02.22, 11:00 Ooo, super😀 Mi się bardzo spodobał. Fajnie to brzmiało, kiedy mama je wołała „BLANKAA, MAJKAA” 🥰😂 A u mnie w rodzinie Maja ma siostry Dominikę, Kingę i Klarę - w sumie imiona z różnych bajek, ale jakoś Dominika i Kinga ładnie mi pasują. Tylko Klara właśnie jakoś według mnie odstaje, wydaje mi się zbyt twarda do imion pozostałych dziewczynek. I jeszcze ta powtórka literki mi przeszkadza😅Lepsza byłaby Laura albo Blanka właśnie No, ale ja nie mam w zwyczaju wtrącać się w wybór imienia, uważam, że to jest tylko sprawa rodziców, dlatego absolutnie w to nie wnikałam i w sumie nikt z mojej rodziny😀 A z 2 strony dzieci to nie komplet filiżanek, więc😂 Najważniejsze, że rodzicom się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Imiona sióstr 14.02.22, 11:38 Mam druga Maja w rodzinie i jej siostra jest Zuzia W rodzinie rowniez nie wtracamy sie w imiona. Klara mi tak bardzo nie odstaje, ale o ile doceniam ladne zestawy, to jak napisalas, to nie zestaw filizanek. Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Imiona sióstr 14.02.22, 12:44 Z takim zestawem też się kiedyś spotkałam Właśnie mi Klara przyznam, że troszkę odstaje, w dodatku moim zdaniem bardzo nie pasuje im do nazwiska i tworzy z nim taki wręcz łamaniec językowy. Za blisko chyba po prostu jest „r” w imieniu i nazwisku, dlatego ciężko się to wymawia. Podobna Laura byłaby o wiele lepsza, chociaż najlepsze byłoby imię bez „r” w ich przypadku😅 Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Imiona sióstr 14.02.22, 13:42 Pewnie nie wybralabym gdyby tworzyla taki lamaniec jezykowy, ale pewnie nazwisko zmieni za dwadziescia lat Maja i Zuzia to pewnie bardzo popularny zestaw Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Imiona sióstr 14.02.22, 16:36 Niby tak, jednak wydaje mi się, że nauczyciele w szkole mogą mieć problem z wymówieniem tego łamańca, np. przy czytaniu obecności 😂 Tak, ja też tak myślę Spotkałam też się z zestawem Maja i Laura oraz Maja i Lena. Odpowiedz Link Zgłoś
pannaaga999 Re: Imiona sióstr 15.02.22, 14:48 Ja widuję bardzo często wspomniane przez Ciebie zestawy Odpowiedz Link Zgłoś
hanna_konstancja_wraca Re: Imiona sióstr 17.02.22, 18:27 Blanka (miała być Bianka,ale w urzędzie się nie zgodzili,szok) i Hanna Agnieszka i Malwina Urszula, Nadia, Alicja Moje najmniej ulubiona (zestawu istniejących sióstr oczywiście) Oliwia,Lena i Maja Marcelina i Maja Pola i Jagna Celina i Ida Hanna, Maria, Zofia (takie zwyczajne my ) Weronika i Kalina Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Imiona sióstr 17.02.22, 19:39 > Blanka (miała być Bianka,ale w urzędzie się nie zgodzili,szok) W którym roku? Naprawdę szok. > Hanna, Maria, Zofia (takie zwyczajne my smile) 👌 Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Imiona sióstr 17.02.22, 19:50 emnilda.wolna napisała: >Blanka (miała być Bianka,ale w urzędzie się nie zgodzili,szok) W którym roku? Naprawdę szok. Dołączam się do tego szoku😱🤭 Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Imiona sióstr 17.02.22, 19:55 Znam osobiście siostry Marcelinę i Maję Imiona z różnych bajek, jednak mi się podoba ten zestaw😀 Pola i Jagna, Celina i Ida - faktycznie niezbyt dopasowane😅 Weronika i Kalina może być. Oliwia, Lena i Maja - gdyby moje siostry nosiły 2 ostatnie imiona, miałabym za złe rodzicom, że nie dostałam na imię Pola😆❤️ Hanna, Maria i Zofia - nuda, jednak klasyka to klasyka😀 Odpowiedz Link Zgłoś
yolkaa Re: Imiona sióstr 14.02.22, 09:12 Antonina (5) i Łucja (2) Maja (10) i Laura (5) Sonia (7) i Kaja (1) Odpowiedz Link Zgłoś
yolkaa Re: Imiona sióstr 14.02.22, 09:16 Lena (9) i Pola (5) Maja (9) i Lena (3) Amelia (4) i Natalia (2) Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Imiona sióstr 06.03.22, 01:12 Maja i Laura, Tosia i Łucja - bardzo ładnie Odpowiedz Link Zgłoś
emiszzzza Re: Imiona sióstr 18.02.22, 19:18 Ja mam Emilka prawie 5 lat i Emmę prawie 1 msc Znajomi mają Hanię 10 lat i Helenkę 5 lat Odpowiedz Link Zgłoś
decadent46 Re: Imiona sióstr 05.03.22, 08:21 Kornelia (prawie 4 lata) i Zosia (wiek żłobkowy) Odpowiedz Link Zgłoś
hanna_konstancja_wraca Re: Imiona sióstr 07.03.22, 11:41 Sonia i Blanka Hanna, Maria, Zofia Hanna i Blanka Agata i Ada Ida i Jagna Ada i Karolina Hanna i Helena (po raz drugi) Zuzanna i Jagoda Weronika i Kalina Katarzyna i Ksymena (zmienila imię na Marta) Marta i Zuzanna Maria Małgorzata i Joanna Martyna i Magdalena Katarzyna i Karolina Halina i Mirosława Julia i Oliwia Alicja i Aleksandra Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Imiona sióstr 07.03.22, 21:24 Podobaja mi sie zestawy Sonia i Blanka, Ida i Jagna, Katarzynai Ksymena (zmienic takie piekne imie... boli ), Halina i Miroslawa. Calkiem ciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
hanna_konstancja_wraca Re: Imiona sióstr 07.03.22, 22:27 Mi też podoba się zestaw Sonia i Blanka oraz Ida i Jagna Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Imiona sióstr 09.03.22, 20:28 Żywia (starsza) i Dziewanna (2020) Z internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Imiona sióstr 10.03.22, 00:15 A jakie z nas uważne czytelniczki. Odpowiedz Link Zgłoś
hanna_konstancja_wraca Re: Imiona sióstr 19.03.22, 06:45 Ines (tylko, że przez "S" ) i Zoja to imiona coreczek mojej tatuażystki, imiona rzadkie, a tu taki zbieg okoliczności <3. Czy możecie mi powiedziec jak dodajecie obrazki (serduszka, etc) ? Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Imiona sióstr 19.03.22, 10:40 Jak piszę z komputera często kopiuje z jakiejś stronki z emotikonami, nie pamiętam teraz jak się nazywa😂 Z telefonu nie muszę, bo mam od niedawna Iphone 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
hanna_konstancja_wraca Re: Imiona sióstr 19.03.22, 13:37 Dzięki Dziewczynki. Ja mam kiepski tel Odpowiedz Link Zgłoś
remigia1 Re: Imiona sióstr 18.03.22, 18:21 Klaudia, Melania, Sylwia i Martyna Agnieszka, Ewelina, Martyna i Róża Zuzanna i Karolina Paulina i Oliwia Gabriela i Patrycja Izabela i Daria Małgorzata i Aneta Agata, Marta, i Maria Maria i Marta Agata i Anna Paulina i Roksana Katarzyna i Małgorzata Anna i Ewa Alicja i Katarzyna Natalia i Karolina Klaudia i Monika Klaudia i Paulina Milena i Gabriela Maria, Berenika i Justyna Odpowiedz Link Zgłoś
hanna_konstancja_wraca Re: Imiona sióstr 19.03.22, 06:46 Najbardziej razi Melania przy Klaudii, Martynie i Sylwii. Odpowiedz Link Zgłoś
decadent46 Re: Imiona sióstr 19.03.22, 07:47 Zuzanna i Magdalena (założycielki marki Wege Siostry) Michalina i Marcelina (z Facebooka, Michasia starsza) Odpowiedz Link Zgłoś
remigia1 Re: Imiona sióstr 19.03.22, 20:07 Maria (28) i Małgorzata (23) Amelia (23) i Zuzanna (6) Władysława i Barbara (obie ok. 60 lat) Joanna i Urszula (obie ok. 80 lat) Elżbieta (21) i Jolanta (17) Malwina (23) i Gabriela (20) Marta (26) i Olga (22) Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Imiona sióstr 31.03.22, 13:52 Podobaja mi sie zestawy tych dwch starszych siostr. Z mlodszych zaskakuje Elzbieta i Jolanta. Marta i Olga jest wedlug mnie dobrze dobranym zestawem. Odpowiedz Link Zgłoś
karola1705 Re: Imiona sióstr 20.03.22, 22:49 - Ola i Maja (kilkulatka i siostrzyczka poniżej roku) - Pola i Blanka ( jak wyżej) - Patrycja (8 lat), Gabrysia(5lat) i chyba Zuzia ( około roku) Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Imiona sióstr 31.03.22, 14:23 Ola i Maja, Pola i Blanka - śliczne zestawy Tylko szkoda, że Pola to nie pełna Apolonia😅 Odpowiedz Link Zgłoś
remigia1 Re: Imiona sióstr 30.03.22, 19:35 Ludomira i Celina (ok. 50 lat) Dobrosława i Konstancja (ok. 20 lat) Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Imiona sióstr 31.03.22, 13:50 Kapitalne zestawy Trudno wybrac, ktore bardziej sie podoba. Lubie Celine wiec dla mnie ladniejszy jest zestaw Ludomira i Celina Odpowiedz Link Zgłoś
remigia1 Re: Imiona sióstr 31.03.22, 14:00 To zestaw z mojej rodziny Ludomira jest jednak nazywana przez wszystkich Mirką, co wg mnie psuje to imię. Zdecydowanie wolę je w pełnej formie Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Imiona sióstr 31.03.22, 14:32 Slicznie. Ja lubie Mirke, ale przy Ludomirze to jednak nie uzywalabym Miry, Luda jest zbyt piekna, zeby ja ominac. W mojej rodzinie moja prababcia, Boleslawa miala siostry Celine i Regine (rodzenstwa bylo wiecej, ale te imiona pamietam). Odpowiedz Link Zgłoś
sulika Re: Imiona sióstr 06.04.22, 18:36 remigia1 napisała: Fajne zestawy. > Ludomira i Celina (ok. 50 lat) Celina super, Ludomirę ( btw. bardzo ciekawą) zmieniłabym na Ludwikę lub Lubomirę > Dobrosława i Konstancja (ok. 20 lat) Fajny, choc sama bym nie nadała. Odpowiedz Link Zgłoś
sulika Re: Imiona sióstr 06.04.22, 18:36 remigia1 napisała: Fajne zestawy. > Ludomira i Celina (ok. 50 lat) Celina super, Ludomirę ( btw. bardzo ciekawą) zmieniłabym na Ludwikę lub Lubomirę > Dobrosława i Konstancja (ok. 20 lat) Fajny, choc sama bym nie nadała. Odpowiedz Link Zgłoś
sulika Re: Imiona sióstr 06.04.22, 01:46 Maja i Tola Kaja i Zuzanna Maria i Zofia Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Imiona sióstr 06.04.22, 16:36 Aleksandra (ur. 1940) i Krystyna (ur. 1954) Krystyna Kurczab-Redlich z siostrą. Czyżby Aleksandra była imieniem ponadczasowym? W ogóle się nie zestarzała, w odróżnieniu od Krystyny. Odpowiedz Link Zgłoś
remigia1 Re: Imiona sióstr 12.04.22, 20:07 Emilia (ok. 26), Agata (ok. 23), Nadia (ok. 17) i Antonina (ok. 4) Odpowiedz Link Zgłoś
remigia1 Re: Imiona sióstr 12.04.22, 20:28 Monika (40) i Patrycja (24) Anna (46) i Joanna (ok. 43) Magdalena (45), Agata (44) i Wiktoria (24) Klaudia (25) i Marcelina (19) Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Imiona sióstr 12.04.22, 23:37 Ala i Pola Aurelia i Liwia (2020, bliźniaczki) Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Imiona sióstr 13.04.22, 00:18 Aurelia i Liwia idealnie dopasowane, ale i tak nie pasuje mi ten zestaw. Nie mam pojecia co mi przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Imiona sióstr 13.04.22, 01:01 sulimira napisała: >Nie mam pojecia co mi przeszkadza. Może to „lia” i „li” obok siebie? Nie przepadam za Liwią, jednak mi też się podoba ten zestaw, tylko właśnie te zlewające się literki mi trochę przeszkadzają. Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Imiona sióstr 13.04.22, 19:08 Za to Ala i Pola to chyba dość oklepany zestaw, spotkałam się z nim kilkukrotnie Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynkaa Re: Imiona sióstr 15.04.22, 23:01 Imiona córek moich koleżanek z pracy. Jagoda i Nina Michalina i Marianna (imiona się mylą) Odpowiedz Link Zgłoś
remigia1 Re: Imiona sióstr 16.04.22, 01:31 Klaudia i Karina (bliźniaczki, 25 lat) Joanna i Kinga (obie ok. 35 lat) Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Imiona sióstr 16.04.22, 04:14 Roza i Alicja Julia i Wiktoria (trzecia siostra nie ma jeszcze imienia) Joanna i Nela Maja i Liliana Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Imiona sióstr 17.04.22, 01:48 Róża i Alicja - śliczny zestaw😍❤️ Julia i Wiktoria - nigdy nie rozumiałam, jak można takie piękne imię Wiktoria zestawić z Julią, która wyjątkowo mi się nie podoba😂 Dla trzeciej siostry mogłabym zaproponować Karolinę, a zamiast Julii np. Anastazję Byłby dostojny, królewski zestaw😀 Joanna i Nela - zupełnie inne bajki, jednak Joasię całkiem lubię Nelę akceptuje tylko jako zdrobnienie. Maja i Liliana - bardzo ładnie 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Imiona sióstr 21.04.22, 17:36 Dąbrówka, Jadzia i jeszcze jedna siostra (wszystkie między 40 a 50 lat) Mia i Lea (2 lata, młodsza) Odpowiedz Link Zgłoś
brulion Re: Imiona sióstr 22.04.22, 20:15 Szukając tylko wśród dzieci: - Anna i Alicja (i Jan) - moim zdaniem szalenie basicowe imiona - Hanna i Aleksandra - Lena i Alicja, ale tu większa różnica wieku, Lena z 2009, Alicja z 2020. Nieco starsze znam Natalię i Wiktorię, obie są z początku lat 00. I z mojego rocznika ('92) bliźniaczki, Karolinę i Paulinę, dwa z czterech najpopularniejszych imion nadawanych dziewczynkom na początku lat 90. Odpowiedz Link Zgłoś
brulion Re: Imiona sióstr 22.04.22, 20:43 W szpitalu po porodzie w 2021 leżałam najpierw z dziewczyną, która urodziła Lilę (niestety nie wiem, jakie było pełne imię), a w domu czekała Emilka. Potem przyszła dziewczyna z małą Antoniną, którą notorycznie położne nazywały Antosiem, i starszą Basią I znam jeszcze siostry - Basię w wieku przedszkolnym i Alicję z 2021. Odpowiedz Link Zgłoś