viliana 27.10.04, 13:49 Co powiecie na to imię? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniadm Re: Gaspar 27.10.04, 13:55 viliana napisała: > Co powiecie na to imię? Że to hiszpańska i portugalska wersja Kacpra. Odpowiedz Link Zgłoś
tatjana Re: Gaspar 27.10.04, 13:59 Jak na mój gust-zbyt dziwaczne.Fonetycznie brzmi niezbyt fajnie jak na nasz język. Odpowiedz Link Zgłoś
turkuc_podjadek Re: Gaspar 27.10.04, 17:20 We Francji Gaspard ( z d na koncu) to imie ktorego popularnosc rosnie. A bardzo golubie, chocby dlatego ze tak sie nazywa najlepszy kolega mojego Cypriana. Po polsku to jest po prostu Kacper. tez ladnie. pozdrowienia Magda z rodzina Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Gaspar 27.10.04, 19:32 Ogólnie fajne, ale jeśli myślisz o nazwaniu tak synka w PL, to bym odradzała, bo po co nazywać dziecko Gaspar, jesli jest spolszczenie Kacper? Ew. jeśli chcesz koniecznie uniknąć Kacpra, to sugerowałabym użycie starszej polskiej formy tego imienia - Kasper, albo Kaspar. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Gaspar 28.10.04, 10:39 Ew. jeśli > chcesz koniecznie uniknąć Kacpra, to sugerowałabym użycie starszej polskiej > formy tego imienia - Kasper, albo Kaspar. Dokładnie. Osobiście Kasper podoba mi sie o wiele bardziej niz Kacper. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Gaspar 28.10.04, 18:32 szczekuszka napisała: > Dokładnie. Osobiście Kasper podoba mi sie o wiele bardziej niz Kacper. Mi też Odpowiedz Link Zgłoś
wilenka Re: Gaspar 28.10.04, 19:29 hm..jakby to powiedzieć...odrobina jak dla psa........ Odpowiedz Link Zgłoś