gaudencja 09.03.21, 00:08 Tak tylko zostawię: Kandydatka nr 1: Amelia Trochimczuk Kandydatka nr 2: Maja Biskupska Kandydatka nr 3: Jesica Guzek Kandydatka nr 4: Daria Szwaba Kandydatka nr 5: Agata Jarosz Kandydatka nr 6: Wiktoria Solecka Kandydatka nr 7: Klaudia Wonatowska Kandydatka nr 8: Weronika Domagalska Kandydatka nr 9: Natalia Gryglewska Kandydatka nr 10: Klaudia Plesiak Kandydatka nr 11: Natalia Tarasiuk Kandydatka 12: Roksana Karolak Kandydatka nr 13: Dominika Oleszko Kandydatka nr 14: Katarzyna Gwiazda Kandydatka nr 15: Faustyna Wespińska andydatka nr 16: Aleksandra Mróz Kandydatka nr 17: Paulina Sokowicz Kandydatka nr 18: Monika Przybył 19 - Justyna Jarczewska (nie wystąpiła w finale) Kandydatka nr 20: Cindy Baranowska Co powiecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aledziwok Re: Miss Polonia 2020 - finalistki 09.03.21, 00:21 Jak dla mnie pozytywnie wyróżnia się tutaj tylko Faustyna. Na minus Jesica (nie podoba mi się forma z jednym ‚s’, to znaczy nie jestem fanką imienia Jessica w ogóle, ale lepiej brzmi i wyglada w zapisie Jessica z dwoma ‚ss’). Cindy również na nie (chyba, ze jedno z rodziców nie jest Polakiem, wtedy jak najbardziej do zaakceptowania). Reszta imion trochę nudna, dla mnie neutralna. Odpowiedz Link Zgłoś
dasza_dm Re: Miss Polonia 2020 - finalistki 09.03.21, 08:15 Cindy mnie powaliła. Miałam taką lalkę barbie. Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: Miss Polonia 2020 - finalistki 09.03.21, 08:36 Wyróżnia się Faustyna, jednak z osobistych powodów nie rozważałabym jej dla swojej córki. Jesica przez jedno "s" - bez komentarza, przez dwa "s" lepiej wygląda. Cindy - jeżeli oboje rodzice to Polacy, to nawet nie komentuję Pozostałe imiona - nic szczególnego. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Miss Polonia 2020 - finalistki 09.03.21, 09:06 Dzięki Jesice i Cindy powiało wielkim światem 🙂. Gotowe na wybory Miss Świata - nie będzie problemu z wymową imienia 😉. Agata, Daria (tu się waham 🤔), Faustyna- żadnego z tych nie nadałabym, u kogoś doceniam. Odpowiedz Link Zgłoś
adalwinka Re: Miss Polonia 2020 - finalistki 09.03.21, 09:20 W wyborach miss takie światowe imiona są chyba dość typowe... Cindy mieszka w Berlinie, jest określana jako Polonia niemiecka, więc chyba jest Polką. Jessicę wszędzie widzę pisaną przez dwa eS. 🤔 Nieco zdziwiła mnie 24-letnia Maja. A podoba mi się jedynie Faustyna. Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Miss Polonia 2020 - finalistki 09.03.21, 09:23 Jesica Guzek. Powiało wielkim światem. Odpowiedz Link Zgłoś
boy_named_sue Re: Miss Polonia 2020 - finalistki 09.03.21, 10:29 Na tak tylko Faustyna. Odpowiedz Link Zgłoś
sulika Re: Miss Polonia 2020 - finalistki 09.03.21, 14:03 Faustyna fajnie. Maja tez nie jest zła. Nie wiem z jakiego powodu ale to imię zaczęło mi się podobać choć mojej córce na pewno bym go nie nadała Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Miss Polonia 2020 - finalistki 04.04.22, 09:17 Ja też bardzo lubię Maję, mogłabym ją nadać gdyby nie ogromna popularność i występowanie w rodzinie Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Miss Polonia 2020 - finalistki 22.08.21, 22:00 Dla porównania finalistki Miss Polski 2021 (posortowane imionami). Najpierwej pomyślałam, że średnia krajowa, później, że Angelika, Pamela, Sabrina i Sandra w jednej klasie żeńskiej (24 osoby) to jednak dużo. Agata Wdowiak Agnieszka Szuszkiewicz Aleksandra Wasik Angelika Krzymień Dominika Dąda Emilia Królikowska Gabriela Ziembańska Hanna Liebner Iwona Górska Jowita Orłowska Justyna Kokoszka Kamila Grzegorczyk Kathrin Januszewska Klaudia Modzelewska Magdalena Majda Natalia Brzozowska Pamela Bielawska Paulina Węglarz Sabrina Olkowicz Sandra Salamon Sara Marut Stella Czyszewicz Weronika Przestrzelska Zofia Krupa Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Miss Polonia 2020 - finalistki 03.07.22, 16:45 Faktycznie nadreprezentacja specyficznych imion... Dodajmy jeszcze Kathrin i Jowitę... Odpowiedz Link Zgłoś
remigia1 Re: Miss Polonia 2020 - finalistki 04.04.22, 03:44 Z kolei finalistki Miss Polonia 2021 to: Angelika Kopcińska Paulina Basek Sylwia Bober Julia Baryga Daniela Szewczyk Magdalena Drapella Sandra Staszewska Klaudia Ligenza Sandra Guzek Klaudia Mendyka Natalia Kiszko Katarzyna Stolarczyk Aleksandra Lenart Weronika Rosiak Klaudia Andrzejewska Karolina Malina Krystyna Sokołowska Maria Wójcik Agnieszka Brewka Wiktoria Ignaczak Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Miss Polonia 2020 - finalistki 04.04.22, 09:41 Widzę, że te 20 lat temu był sezon na Klaudie. Odpowiedz Link Zgłoś
remigia1 Re: Miss Polonia 2020 - finalistki 04.04.22, 11:26 Tak... A potem to imię szybko zniknęło. Zabawny zbieg okoliczności, bo jedną z tych Klaudii-finalistek znam osobiście Dla mnie na plus - Daniela, nieco zaskoczyła mnie 25-letnia Krystyna. Odpowiedz Link Zgłoś
ka-mili Re: Miss Polonia 2020 - finalistki 11.07.22, 16:56 Tak, Daniela na plus. Podoba mi się to imię. Odpowiedz Link Zgłoś