28.01.22, 13:37
Hej dziewczyny, z ciekawości Was zapytam czy Wy tez zauważyliście w ostatnim czasie wzrost nadań imienia Gabriel?
Kiedyś to imię zupełnie mi nie pasowało, a ostatnio bardzo je lubię. Być może dlatego, ze się z nim osłuchałam, w moim otoczeniu pojawiło się kilku małych chłopców o imieniu Gabriel.
Czy Wy tez spotykacie coraz częściej i czy myślicie ze może być wysoko w rankingach popularności w kolejnych latach?
Obserwuj wątek
    • sulimira Re: Gabriel 28.01.22, 16:39
      Tak zauwazylam, w Polsce i poza granicami
    • annthonka Re: Gabriel 28.01.22, 17:28
      Mnie też się kiedyś nie podobało, ale coraz bardziej się do niego przekonuję. Nie jest złe.
    • sulimira Re: Gabriel 28.01.22, 17:43
      Mi nadal sie nie podoba
    • kiwka.5 Re: Gabriel 28.01.22, 19:46
      Ja znam jednego Gabriela ale mnóstwo Gabrysi. Gabriel ma piękne znaczenie, ale niestety wiele osób uważa je za niemęskie
    • decadent46 Re: Gabriel 28.01.22, 20:26
      Coraz częściej spotykam małych Gabrysiów. Nie wiem, skąd ten wzrost popularności.
    • dasza_dm Re: Gabriel 29.01.22, 13:22
      Nie znam żadnego Gabriela, oprócz jednego, który jest już po 30-stce.
      Rozważaliśmy to imię dla naszego synka. Być może, jeśli los da nam kiedyś drugiego synka, to wrócimy do rozmyślań nad tym imieniem - ja bardzo je lubię smile
    • polik17 Re: Gabriel 29.01.22, 13:39
      Gabriel wyjątkowo mi się nie podoba. W mojej okolicy nie zauważyłam wzrostu jego popularności smile Generalnie u kogoś jest to dla mnie neutralne, takie w porządku imię, ale sama bym go nie nadała (właśnie ze względu na to, że po prostu mi się nie podoba). Z resztą tak samo mam z żeńskim odpowiednikiem Gabrielą.
    • gaudencja Re: Gabriel 29.01.22, 13:42
      W zestawieniu za lata 2000-2018 rzeczywiście widać powolny wzrost popularności. Jest dość wysoko, ale nie w pierwszej 20. Nie jestem jego wielką fanką, ale wolę to imię niż jakieś nowe pomysły typu Marcel czy Oliwier.
      • maja0921 Re: Gabriel 29.01.22, 16:03
        Dzięki za link smile fajne, graficzne zestawienia
        Teraz widzę, ze wzrost jest ale dosyć powolny, wiec to pewnie przypadek, ze w naszym mieście, w okolicy sporo małych Gabrielow się pojawiło.
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Gabriel 30.01.22, 19:14
      Na pewno Gabriela obecnie zyskuje dużą popularność, więc Gabriel może też idzie w jej ślady. Osobiście nie znam żadnego , ze słyszenia znam jednego, który obecnie jest po 30-ce.
    • dalenia Re: Gabriel 31.01.22, 09:25
      Ja nie zauważyłam jakiegoś nagłego wzrostu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.