28.02.22, 15:29
Według wikipedii Anna Matusiak (dziennikarka, prezenterka) naprawdę ma na imię Annamaria (łącznie). Sprawdziłam na stronie ministerstwa i kobiet zarejestrowanych pod tym "imieniem" jest 125! Jako drugie imię nosi je 50 kobiet. Człowiek uczy się całe życie...
Obserwuj wątek
    • annthonka Re: Annamaria 28.02.22, 15:58
      Znam Dunkę i Brytyjkę o imieniu Annemarie i Polko-Holenderkę o imieniu Annamaria, wymawianym "anamarija".

W Polskich warunkach brzmi dziwnie.
    • katarzynkaa Re: Annamaria 28.02.22, 22:43
      Na studiach miałam Annę Marię (pisane oddzielnie) i wszyscy tak o jej mówili "Anna Maria". Może ktoś chciał jeszcze bardziej zespolić te imiona...

PS Annamaria spoko, ale i tak nie przebije mojej Kej 😎😉
    • sulimira Re: Annamaria 28.02.22, 23:05
      Szkoda, ze nie nadali tych imion na odwrot Mariaanna big_grin
      • paula.anna Re: Annamaria 01.03.22, 10:05
        A jeszcze lepiej po prostu- Marianna.
        Sama żałuję...
        • sulimira Re: Annamaria 01.03.22, 23:46
          Dokladnie. Duzo ciekawiej i bardziej logicznie
    • kocynder Re: Annamaria 02.03.22, 20:14
      Jak dla mnie w Polsce i z polskim nazwiskiem ta Annamaria pisana łącznie brzmi pretensjonalnie. Jako dwa odrębne imiona, nawet używane razem, trochę lepiej, choć też... Hmm... Poza światkiem artystycznym jednak nie koniecznie. Kojarzy mi się głównie z głupawym realityszołem w TVN, który prowadziła sędzia właśnie Anna Maria Jakaśtam. W odwrotnej kolejności, jak już dziewczyny pisały lepiej uprościć i ulogicznić do Marianny, którą bardzo lubię.
      • decadent46 Re: Annamaria 02.03.22, 20:33
        kocynder napisała:

> prowadziła sędzia właśnie Anna Maria Jakaśtam.

Nie Jakaśtam, tylko Anna Maria W...ska tongue_out Miała kiedyś okazję odwiedzić moje liceum... tongue_out
        • kocynder Re: Annamaria 02.03.22, 20:53
          Możliwe, że na W. Pisałam leżąc w wannie z telefonu i nie chciało mi się sprawdzać. big_grin Tak czy siak po pierwsze szoł nie był aktorsko na poziomie już nie oscara, ale nawet Złotych Lwów, po drugie - o poziomie wiedzy prawniczej się nie wypowiem, bom laik, poza tym nie oglądałam, bo ze względu na po pierwsze oglądać się nie dało. smile
          Za to miałam przyjemność poznać sędziego, który tez grał w takim szole, Artura Lipińskiego. Poza planem - bardzo miły człowiek, a jak na planie to nie wiem. wink On "grał" sędziego w jakimś formacie pokrewnym do tej "Sędzi...".
    • hanna_konstancja_wraca Re: Annamaria 07.03.22, 15:16
      A słyszalaś o Rosemarii? to moja rodzinna xD

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.