olinininka 16.05.23, 19:24 W Toruniu urodziły się czworaczki o imionach Zosia, Alicja, Amelia i Antoni. Cóż imiona jak zawsze z czołówki przy wieloraczkach. 3 imiona na A to i 4 imię też by mogło być na literę A. Szkoda że nie zostały wybrane rzadsze imiona . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paula.anna Re: Czworaczki z Torunia 16.05.23, 21:08 Cóż, imiona zupełnie mie w moim stylu 🤷. Nuda... Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Czworaczki z Torunia 16.05.23, 21:32 Amelia i Alicja podobają mi się do teraz pomimo popularności Nie przepadam za spolszczeniem Zofii ( Z), Antki mnożą się jak króliki. Odpowiedz Link Zgłoś
rzymska-bogini Re: Czworaczki z Torunia 17.05.23, 08:36 Jedno wśród nich prześliczne! 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Czworaczki z Torunia 19.05.23, 12:06 Zgadzam się Oba, choć popularne, są fantazyjne i Alicja i Amelia. U mnie na podium pośród tej 4 Amelia ale Alicję też bardzo lubię pomimo powszechności. Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Czworaczki z Torunia 17.05.23, 09:33 Nuda. Faktycznie jak są wieloraczki to zazwyczaj imiona z czołówki. Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Czworaczki z Torunia 19.05.23, 02:15 Imiona co prawda oklepane, ale bardzo ładne! Szczególnie moja ukochana Alicja. Jedynie nie przepadam za Zosią. Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Czworaczki z Torunia 19.05.23, 12:15 Antoni ładny jest w pełnej formie albo jako Toni, nie żaden Antek, Antoś czy Tosiek. Zofia byłaby o wiele ładniejsza jako Sofia, Z w tym przypadku niepotrzebnie utwardza imię. Z Zofii zostaje tylko Zo w dzieciństwie przy Zosi, a dorosła Zofia brzmi poważnie, surowo. Pomysł na inne zdrobnienie Zofii to Fia, którą lubię, czy Zoja, Zo. Podoba mi się bardziej Sofia i Sofronia. Ewentualnie fuzja imion z Zofią, np. Sofelia ( Sofia+ Ofelia). Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Czworaczki z Torunia 20.05.23, 14:01 niii napisała: > Antoni ładny jest w pełnej formie albo jako Toni, nie żaden Antek, Pamiętaj, że to tylko twoje zdanie. Inni mogą myśleć inaczej. Gdybym musiała do swojego dziecka mówić "Toni", zapadłabym na depresję. Odpowiedz Link Zgłoś
karoleena Re: Czworaczki z Torunia 20.05.23, 16:26 Znam jednego Tońka, jednego Tośka i milion Antosiów. Chyba żadne z tych zdrobnień do mnie nie przemawia... Odpowiedz Link Zgłoś