emnilda.wolna 12.06.23, 20:28 "Jurmin znany również jako Hiurmine z Blythburgh" Nie znalazłam innej polskiej wersji, a w tej jest chyba zupełnie nieznany, choć brzmi bardzo poręcznie. Trochę Jurand, trochę jurny (ale nie kojarzy się na tyle mocno, żeby ośmieszać), trochę Herman - moim zdaniem całkiem ciekawe. pl.m.wikipedia.org/wiki/Jurmin Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Jurmin 12.06.23, 22:04 Nie słyszałam wcześniej o tym imieniu i nie przekonuje mnie... Brzmi jak skrzyżowanie jurnego (albo Juranda) z Garminem... Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Jurmin 13.06.23, 01:35 sferoplast napisała: > Kojarzy mi się z... jurnym adminem. O rety. Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Jurmin 13.06.23, 15:37 A mi z przyprawami - kurminem : ) Tym skojarzeniem miażdżysz inne i dobrze, że tu nie ma żadnych Jurminów : D Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Jurmin 13.06.23, 09:52 Nawet niezłe, choć wolę Juranda. Trochę mi "piszczy", jak np. Irmina. Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Jurmin 13.06.23, 16:40 Jedyne skojarzenie to jurny Garmin - dosyć abstrakcyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
adalia_decempunctata Re: Jurmin 13.06.23, 16:48 Ciekawe, ale skojarzenie z "jurnym" jest jednak zbyt silne. 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Jurmin 14.06.23, 18:42 Zbudowany podobnie jak np. Armin A do pary może być Juriana, istnieje taka artystka, Juriana Jur - rzeźbiarka, kostiumografka, graficzka i scenografka kilku filmów Odpowiedz Link Zgłoś