wojasaj 22.11.04, 20:53 Jeszcze raz prosze o pomoc z wyborem imienia dla dziewczynki. Bedziemy miec dzidziusia juz za 4 tygodnie i nie mamy imienia dla dziewczynki. Dla chlopca wybralismy Mateusz. Prosze zauwazyc ze z powodow towarzysko rodzinnych odpadaja: Joanna, Justyna, Magdalena, Emilia, Izabela, Karolina, Ewelina, Natalia i Dorota. Pomocy nie wiemy co zrobic. Myslelismy moze Angelika ale nikomu w rodzine sie nie podoba te imie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Imie dla dziewczynki 22.11.04, 21:38 Aleksandra. Aleksandra i Mateusz były absolutnie najpopularniejszymi imionami nadawanymi w PL w latach 1996-2000 (i nie tylko), więc mam nadzieję, ze trafię w Wasz gust Ew. biorąc jeszcze z tej samej listy najpopularniejszych imion, ale traktowanej szerzej, moge Wam jeszcze zaproponować Paulinę, Katarzynę, Patrycję, Annę, Weronikę, Wiktorię, Dominikę, Julię, Martę, Monikę, Agatę lub (z dalszych miejsc) Alicję, Laurę lub Ewę. Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Imie dla dziewczynki popularnosc 23.11.04, 10:38 Gaudencjo, Alicja jest teraz dużo częsciej nadawana od Agaty czy Laury Ja proponuję Anielę, skoro podobała Wam się Angelika. A może Amelia - też dosc popularne i chyba pasuje do Mateusza Odpowiedz Link Zgłoś
zaino Re: Imie dla dziewczynki popularnosc 23.11.04, 16:21 Gabrysia, Magda, Monika, Ewa, Kasia, Kamila, Weronika, Agnieszka.... Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Imie dla dziewczynki popularnosc 23.11.04, 23:03 zaino napisała: > Gabrysia, Magda, Monika, Ewa, Kasia, Kamila, Weronika, Agnieszka Zamiast Ewy proponuje Bognę, Magdy- Matyldę Kasi- Antosię, Kamili- Amelię. Reszta ładna, a najladniejsza GABRYSIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
konwalia9 Re: Imie dla dziewczynki 24.11.04, 20:43 A ja mam synka Mateuszka (jak wybieraliśmy imię nie mieliśmy pojęcia, że będzie takie popularne) a córeczka (w brzuszku) będzie Iga (nikomu się nie podoba ale cóż ). Mnie podoba się także Amelia. Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_ricardo Re: Imie dla dziewczynki 25.11.04, 01:25 Patrzac na imiona, ktore odpadaja i zakladajac, ze je rozwaliscie (lub rozwalizalibyscie), proponuje Dagmare. Odpowiedz Link Zgłoś
kkarioka ZUZANKA 26.11.04, 12:21 MAM CÓRECZKĘ ZUZANKĘ MA DWA LATKA I JEST ROZKOSZNA. MOŻEMY ODMIENIAĆ JEJ IMIĘ NA WSZYSTKIE STRONY, JEST JEDYNĄ ZUZIĄ NA PODWÓRKU WIĘC MOŻE TEŻ CHCIAŁABYŚ MIEĆ MAŁĄ ZUZKĘ. IMIĘ NADAJĄ RODZICE NIE PATRZ NA RODZINĘ, NAJWAŻNIEJSZE JEST ABY WAM SIĘ PODOBAŁO IMIĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia0 Re: Imie dla dziewczynki 26.11.04, 13:54 Mi sie pogoba imie Zuzanna, Patrycja, oraz Klaudia. A Angelika tez jest spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
brogla Re: Imie dla dziewczynki 28.11.04, 21:42 Angelika? Nie. Moze Anastazja. Nastka w zdrobnieniu bardzo ładnie brzmi.Iga też ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jemis Re: Imie dla dziewczynki 28.11.04, 22:02 proponuje : Julia, Kinga z nietypowych Luiza (moje wlasne IMo bardzo ladne choc w dziecinstwie przeklinalam mame , Ida, Berenika Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
frankee88 Marta 28.11.04, 22:28 to może Mateusz i Marta? albo MArtynka Karolina już jest to nie. Angelika ani Angela nie są fajnymi imionami wg mnie. może mała Olivka? Odpowiedz Link Zgłoś