Dodaj do ulubionych

Urodzeni 2025 Chojnice

06.03.26, 14:36
www.chojnice24.pl/artykul/46474,najpopularniejsze-imiona-dla-dzieci-w-2025-roku-kto-rzadzi

W ubiegłym roku w Chojnicach przyszło na świat 742 dzieci. Pobyt stały w mieście uzyskało 196 najmłodszych, zarówno urodzonych w Chojnicach, jak i poza ich granicami.
Wśród dziewczynek największą popularnością cieszyło się imię Zofia (12), następnie Pola (10), Julia (9), Blanka (8) oraz Michalina (8).

Rodzice chłopców najczęściej wybierali imiona Leon i Antoni (po 22), a niewiele rzadziej Mikołaj i Franciszek (po 18) oraz Nikodem (15).

W zestawieniu nie zabrakło również imion rzadkich i nietypowych, takich jak Leonard, Florian, Nazar, Zachary, Hiacynta, Mira czy Polina.

Ja w październiku urodziłam syna Henryka.
Obserwuj wątek
    • gaudencja Re: Urodzeni 2025 Chojnice 07.03.26, 16:16
      angelina17 napisał(a):

> Wśród dziewczynek największą popularnością cieszyło się imię Zofia (12), następ
      > nie Pola (10), Julia (9), Blanka (8) oraz Michalina (8).

Michalina w pierwszej dziesiątce - bardzo zaskakujące.

> W zestawieniu nie zabrakło również imion rzadkich i nietypowych, takich jak Leo
      > nard, Florian, Nazar, Zachary, Hiacynta, Mira czy Polina.

Nazar i Polina ewidentnie wschodnie, Mira też mnie nie zachwyca ze względu na zdrobnieniowość, reszta ciekawa (choć nie jestem fanką Leonarda).

> Ja w październiku urodziłam syna Henryka.

Gratuluję Ci serdecznie, piękne imię! Wpisz się koniecznie do wątku za 2025 smile
      • angelina17 Re: Urodzeni 2025 Chojnice 28.04.26, 22:45
        Dziękuję smile
    • kasia_szkocja17 Re: Urodzeni 2025 Chojnice 13.03.26, 22:39
      Przyjemnie zobaczyc dane z rodzinnego miastawink
    • sulimira Re: Urodzeni 2025 Chojnice 13.03.26, 23:22
      Podoba mi sie Florian, Mira i Hiacynta oraz Henryk. Moj kochany dziadzio mial tak na imie❤️
    • emnilda.wolna Re: Urodzeni 2025 Chojnice 29.04.26, 14:38
      > Ja w październiku urodziłam syna Henryka.

Gratulacje! smile Lubię Henryka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.