mbuk 23.12.04, 11:13 no to mam dylemat - do tej pory miała być Patrycja, ale ostatnio wymyślilismy Milenkę no i się zaczęło podobają wam się te imiona? pytam z czystej ciekawości, które wy byście wybrali? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lukrecja_mniam Re: Patrycja czy Milena? 23.12.04, 11:17 Przykro mi, ale ja nie przepadam za zadnym z tych imion. Zapewne nie sa gorsze od wiekszosci imion, ale mnie jakos nie leza. Odpowiedz Link Zgłoś
tatjana Re: Patrycja czy Milena? 23.12.04, 12:06 Mnie bardziej podoba się Milena, za Patrycją nie przepadam. Odpowiedz Link Zgłoś
iwcia75 Re: Patrycja czy Milena? 23.12.04, 12:42 Milena bardzo mi się podoba,ale Patrycja niezbyt Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Patrycja czy Milena? 23.12.04, 15:53 Mi również żadne nie podoba się bez zastrzeżeń; z tych dwóch wolałabym jednak zdecydowanie Patrycję. Odpowiedz Link Zgłoś
wilenka Re: Patrycja czy Milena? 23.12.04, 17:34 Zdecydowanie Milena - jest ciepłe, i nie tak często spotykane.. Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: Patrycja czy Milena? 23.12.04, 23:13 Ja mam corke Milene.Powiem Ci ,ze to imie naprawde sie sprawdzilo Coz moge dodac...sliczne jest... Odpowiedz Link Zgłoś
zaino Re: Patrycja czy Milena? 24.12.04, 00:02 Nie są to moje ulubione imiona. Jednak wybieram Patrycję. Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Patrycja czy Milena? 24.12.04, 01:40 Hmmm chyba również jakoś specjalnie nie przepadam za żadnym ale mam pewną - dodam, że WYJATKOWO śliczną i kochaną- kuzynkę o imieniu Patrycja, więc... Więc wybieram Patrycję Odpowiedz Link Zgłoś
forencja Re: Patrycja czy Milena? 24.12.04, 09:40 Ja również optuję za Patrycją. Magdalena Odpowiedz Link Zgłoś
pieszczoszek5 Krystynka 09.09.05, 16:02 Krystynka jest przepiękne. Krysia, Krysiunia, Krystyna, Krystynka. Odpowiedz Link Zgłoś
karodzaj Re: Patrycja czy Milena? 26.12.04, 01:08 Milena Jak Milena Jesenska, ukochana Franza Kafki. Poza tym to po prostu ładne, miękkie imię. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Patrycja czy Milena? 27.12.04, 20:32 Zadne z tych imion mi nie pasuje., Jesli musialabym wybrac to Milena. Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Patrycja czy Milena? 27.12.04, 23:30 Nie przepadam się za żadnym z nich, ale w razie konieczności wyboru: zdecydowanie Milena Plus - ładne zdrobnienia: Miłka, Lena, Lenka, Mila itd. (niestety, mam nieodparte wrażenie, że są ładniejsze od samego imienia ). Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Patrycja czy Milena? 28.12.04, 09:26 Obydwa średnio mi sie podobają... Jesli juz wybrałabym Patrycję. Pa Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
kocio-kocio Re: Patrycja czy Milena? 28.12.04, 14:03 Patrycja mi się źle kojarzy. A z Mileną mam wspomnienie z dzieciństwa. Była nowa na podwórku, więc się nam przedstawia: - Milena. - A mi Piotrek - odpowiada Piotrek ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
marzec7 Re: Patrycja czy Milena? 29.12.04, 22:45 A ja mam zamiar nazwać moją córeczkę Milena. Już teraz w ten sposób zwracam się do skaczącego ludka w moim brzuchu. Odpowiedz Link Zgłoś
anet1 Re: Patrycja czy Milena? 29.12.04, 23:09 Moja córcia ma na imię Milenka , uważam to imię za najpiękniejsze, choć muszę przyzanac, ze poczatkowo miałam wątpliwości co do słuszności wyboru . Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: Patrycja czy Milena? 30.12.04, 16:38 Trudny wybor - Patrycja nie jest zle, ale ... Pati, Patka, Papryka - przepraszam, ale zdecydowanie nie dla mnie. Z kolei od imienia Milena, ktore w swym pelnym brzmieniu mnie absolutnie nie zachwyca, mozna utworzyc mnostwo wdziecznych zdrobnien zarowno dla malej dziewczynki, jak i dla doroslej kobiety. Ale gdybym miala wybierac to chyba jednak Patrycja. Pozdrawiam Aurelka + 2 Odpowiedz Link Zgłoś
martael Re: Patrycja czy Milena? 31.12.04, 15:42 Jestem za Patrycją. Milena jakoś średnio mi leży brzmieniowo. Jakieś takie (przepraszam z góry, jeżeli kogoś urażę) rozmemłane. Odpowiedz Link Zgłoś
maggalena Re: Patrycja czy Milena? 03.01.05, 20:45 Zdecydowanie Milenka. Moja córeczka dwuletnia ma tak na imię. Mila, Milusia, Milunia, Milka. Moja Milenka jest bardzo milusia, mała przylepka do wszystkich, bardzo pogodna. Jest to starosłowiańskie imię, kiedyś bardzo popularne w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Patrycja czy Milena? 03.01.05, 21:09 maggalena napisała: Jest to starosłowiańskie imię, kiedyś bardzo popularne w Polsce > . Milena z całą pewnością _nie_była kiedyś bardzo popularna w Polsce. Jest to imię słowiańskie, ale raczej czeskie, słowackie, serbskie czy chorwackie, niż polskie. Nawiązujesz zatem do tradycji raczej tamtych narodów. W Polsce były takie imiona jak Miłosława ze wszystkimi zdrobnieniami (Miłochna, Miłuchna, Miłocha itp.). W czasach współczesnych imię to było nadawane w pierwszej połowie XX wieku około 10-17 razy na dziesięciolecie w całej Polsce, dopiero od lat 50. zaczyna sie powolny wzrost (86 nadań, a w latach 60. - 207), a barierę 2 tysięcy Milena przekracza dopiero w latach 70. W tej chwili Milena ma ilosć "nosicielek" na poziomie Sandr, Wiolet i Pelagii, a z imion męskich - Alojzego i Alfreda. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-patrycji Re: Patrycja czy Milena? 27.03.05, 21:30 oczywiście,że Patrycja!!!Z oczywistych względów)).Choć przyznam,ze Milenka tez bardzo ładne.Pozdrawiamy!Eliza z Patrycją Odpowiedz Link Zgłoś
biedrona1 Re: Patrycja czy Milena? 28.03.05, 12:42 Nie podobają mi się te imiona ale jak miałabym już wybierać to Patrycja Odpowiedz Link Zgłoś
marylennox Re: Patrycja czy Milena? 04.08.05, 18:36 Chyba wybrałabym Milenę Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: Patrycja czy Milena? 05.08.05, 11:05 Oba ładne,ale mnie bardziej podoba się Patrycja. Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: Patrycja czy Milena? 09.09.05, 14:35 Nie no nie wierzę,że tak napisałam!!!!!!!!!Przecież Milena jest dużo ładniejszym imieniem. !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
atrakcyjna2 Krystyna, Krystynka, Krysia, Krysiunia, Krysieńka, 09.09.05, 16:07 Krysia, Krystynka jest faktycznie bardzo ładnym imieniem. Odpowiedz Link Zgłoś