gaudencja 08.01.05, 19:07 Ciekawa jestem Waszych opinii o tym imieniu. Zdrobnienia to podobno Kiejstuś i Kieś. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
megi79 Re: Kiejstut 08.01.05, 19:30 Podoba mi się,a zdrobnienie Kiejstuś jest fajnetrochę jak Kajtuś ale bardziej oryginalne. Pozdrawiam serdecznie,megi79 i Lilka Odpowiedz Link Zgłoś
wilenka Re: Kiejstut 08.01.05, 19:47 hm..to szalenie meskie imie...zdrobnieniea nieco psują mi moje wyobrażenie.. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Kiejstut 08.01.05, 20:15 Hmm, chyba są dobre dla małych Kajtusiów, a dorosły Kiejstut jest po prostu Kiejstutem Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Kiejstut 08.01.05, 20:33 Imie jest niewatpliwie originalne, jednak mnie jakos nie zachwyca. Ogolnie wszytskie imiona pochodzenia litewskiego nie sa z mojej bajki. Ale zdrobnienia mi sie podobaja. Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Kiejstut 08.01.05, 21:22 Fakt oryginalne, ale nie zapisze sie do grona wielbicielek. Wole chociazby polskiego, popularnego Piotra... Jakos tak sympatyczniej brzmi Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Kiejstut 10.01.05, 12:25 Zbyt kojarzy mi się z konkretną postacią. Zdrobnienia fajne, zwłaszcza Kieś Odpowiedz Link Zgłoś
asiula.b Re: Kiejstut 12.01.05, 14:38 LITOŚCI!!! Co to za dziwoląg??? Jakbym była chłopcem i dostała takie imię, zmieniłabym je najszybciej jakby się dało. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Kiejstut 12.01.05, 16:04 Tak z ciekawosci: a jakie imiona Ci się podobają? Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja_mniam Re: Kiejstut 12.01.05, 16:19 asiula. ja rozumie, ze imie sie moze nie podobac, ale z Twojej wypowiedzi wynika, ze pierwszy raz slyszysz to imie. I to mnie zaskoczyło, szczerze mówiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Kiejstut 12.01.05, 15:03 Zdecydowanie nie mój gust. pozdrawiam Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
wilno79 Re: Kiejstut 15.01.05, 18:19 Mieszkam na Litwie imie Kiejstut jest tutaj bardzo popularne, w Polsce z kolei na pewno byłoby oryginalne dla mnie super aaaa zdrobnienie ne Litwie to Kiesza pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Kiejstut 15.01.05, 19:20 Imiona o litewskim rodowodzie raczej mi się podobają, ale Kiejstut brzmi strasznie szacownie. Gdybym pisała książkę to nadałabym to imię seniorowi rodu. Zdrobnienia odbierają mu urok, a każdy przez część życia jest młody i trudno mówić do przedszkolaka "Kiejstucie" ( bo do oseska to zawsze można Żabciu, Rybciu, czy Kruszku). Ale najlepsze ze zdrobnień jest to "orginalne" podane przez Wilno79 - Kiesza. Odpowiedz Link Zgłoś
tatjana Re: Kiejstut 15.01.05, 20:35 Kiejstut-instytut, od razu mi się nasuwa. Rzeczywiście szacowne. Dla mnie nie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: Kiejstut 17.01.05, 22:56 Fajne, ale ja bym zdrobniała Tutek Gdzieś tak w okolicach liceum planowałam mieć dwóch chłopców- Witolda i Kiejstuta (Witek i Tutek), do tej pory mi się te imiona podobaja, chociaz moi synowie mają na imię zupełnie inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Re: Kiejstut 18.01.05, 00:32 Mam kolegę o tym imieniu - bardzo sympatyczny facet, ale bez zdrobnień. No jeszcze malarz Kiejstut Bereźnicki którego twórczość bardzo lubię. www.abclub.pl/g12.htm Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Kiejstut 18.01.05, 17:19 No i jeszcze Kiejstut Bacewicz, jeden z czwórki muzycznego polsko-litewskiego rodzeństwa, brat Grażyny Bacewicz. Odpowiedz Link Zgłoś