pola262 20.01.05, 02:08 Jak Wam sie podoba-chce tak dac córeczce.Prosze o opnie szczere i uzasadnione.Mnie to imie urzeklo!Czyz nie jest piekne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: A Józefina? 20.01.05, 10:38 Piekne imie, bardzo mi sie podoba. Mam wrazenie, ze byl juz watek na jego temat. Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: A Józefina? 20.01.05, 11:10 Ładne imię, były już chyba trzy wątki na ten temat :] Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: A Józefina? 20.01.05, 15:50 Tak jest. Dla leniwych: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=6646967&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=15134548&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=15940396&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: A Józefina? 20.01.05, 17:59 No co ja zrobię, że zupełnie mi się nie podoba... A z Józefiną kojarzy mi się li i jedynie obraz żony Żandarma... Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja_mniam Re: A Józefina? 23.01.05, 00:19 Józefina - pieknie, ale Józia nie za bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
yoza Re: A Józefina? 07.02.05, 15:17 mam tak nia imię i naprawdę bardzo mi się to podoba. Nigdy nikt się nie śmiał z tego, tylko czasami zdarzało mi się, po przedstawieniu się, usłyszeć "a naprawdę?" lub "hm żartujesz?" Zdrobnienia: do mnie mówią józefina, józefinka, józka. Józi nie lubię a na Ziutę reaguję wysypką, ale to już indywidialna sprawa. Jedyny problem to imieniny, a właściwie ich dosyć ruchoma data, w zależności od kalendarza od 12 do 19 marca. popieram z całego serca taki wybór imienia i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: A Józefina? 28.04.05, 10:00 yoza napisała: >na > Ziutę reaguję wysypką, ale to już indywidialna sprawa. > A ja ostatnio poznalam daleka ciocie, na ktora non stop mowili Ziuta. Zastanawialam sie czy to od Jozefy, ale chyba tak. Bede musiala zapytac o jej pelne imie. Odpowiedz Link Zgłoś
gunka2 Re: A Józefina? 28.04.05, 10:22 Mnie sie mniej podoba, bo troche ciezkie dla dziewczynki. Ale za to wytworne. Imie ktore zyczliwie akceptuje u innych. Ale moze cos lzejszego, zwiewniejszego na drugie? Odpowiedz Link Zgłoś
bea-sjf Re: A Józefina? 26.09.05, 09:54 gaudencja napisała: > Piękne po prostu zgadzam się w 100% Józefinka to Finka ,Fineczka ,Zefka ,Inka >Cudności Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia67 Re: A Józefina? 13.10.05, 14:50 biedne dziecko w klasie co ma osobliwe imię wiem po sobie, a mój kolega miał na imię Makary i wołali na niego makaron....Józefina, raczej nie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: A Józefina? 14.10.05, 18:35 a ja nie bylam biedna; chyba Twoje wnioskowanie nie jest poprawne Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: A Józefina? 14.10.05, 18:37 wyszlo na to, ze mam na imie Jozefina - nie mam, ale moglam miec Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: A Józefina? 14.10.05, 20:38 gaudencja napisała: > wyszlo na to, ze mam na imie Jozefina - nie mam, ale moglam miec Szkoda, że nie masz. Józefina - bardzo pięknie. Chociaż Twoje prawdziwe też śliczne )) Odpowiedz Link Zgłoś
bea-sjf Re: A Józefina? 15.10.05, 20:01 Tak teoretycznie sobie z mężem wymyślamy imiona dla jeszcze jednej dziewczynki i wczoraj mąż mnie zaskoczył " Józefina może być " ( czyta aktualnie tomiszcze o wojnach napoleońskich ). Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: A Józefina? 30.10.05, 14:21 Podoba mi sie nawet(czyż to nie dziwne w moim przypadku?) Odpowiedz Link Zgłoś
etre2 Re: A Józefina?- Ughhh... 11.11.05, 07:39 To najbrzydsze imie jakim mozna obarczyc dziewczynke. Jozefina idzie w parze z takimi imionami jak: Czeslawa, Kazimiera, Wladyslawa, Henryka, Mieczyslawa, Genowefa, Franciszka, Wincentyna, Wilhelmina, Eugenia, Walentyna itp. Odpowiedz Link Zgłoś
gaja011 Re: A Józefina?- Ughhh... 11.11.05, 14:35 Czytając te zachwyty nad imieniem Józefina, aż się boję przyznać, że należę do zdecydowanej mniejszości na tym forum, której się to imię nie podoba. Tutaj mam akurat takie same zdanie jak etre2. Po prostu nie trawię tych imion, a już zdrobnienia od nich sa wręcz okropne. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmisia Re: A Józefina?- Ughhh... 11.11.05, 20:37 etre2 napisała: > To najbrzydsze imie jakim mozna obarczyc dziewczynke. > > Jozefina idzie w parze z takimi imionami jak: Czeslawa, Kazimiera, Wladyslawa, > Henryka, Mieczyslawa, Genowefa, Franciszka, Wincentyna, Wilhelmina, Eugenia, > Walentyna itp. EEEE, z tymi imionami to w parze idzie Józefa, albo Ziuta, a nie Józefina Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: A Józefina?- Ughhh... 13.11.05, 00:49 I na pewno kilka z nich wyrzucilabym z tej listy. Wincentyne i Wilhelmine, na ten przyklad. Henryke rowniez. Dwa pierwse maja MSZ mnostwo wdzieku i sa w bardzo dobrym stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmisia Re: A Józefina? 11.11.05, 20:34 to bardzo ładne imię szczególnie jego wersja francuska - jak dla mnie brzmi urzekająco Odpowiedz Link Zgłoś