amelia83 29.01.05, 15:35 dziewczynki: julia spadła czyżby to był koniec jej ogromnej popularności... oliwia 11 aleksandra 8 alicja 6 karolina 6 maja 6 gabriela 5 zuzanna 5 julia 4 klaudia 4 wiktoria 4 dominika 3 maria 3 natalia 3 weronika 3 zofia 3 amelia 2 anna 2 antonina 2 daria 2 hanna 2 jagoda 2 joanna 2 katarzyna 2 kinga 2 marta 2 milena 2 adrian(n)a agara blanka danuta dorota elżbieta emilia jagna julita klara lena lidia łucja małgorzata nicola nina olga patrycja paulina roksana sara tola urszula żaneta chłopcy: jakub 14 jan 8 adrian 5 maciej 5 mateusz 5 michał 5 aleksander 4 antoni 4 dawid 4 oliwier 4 patryk 4 bartosz 3 damian 3 kacper 3 kamil 3 krzysztof 3 piotr 3 bartłomiej 2 ignacy 2 igor 2 mikołaj 2 przemysław 2 stanisław 2 szymon 2 wiktor 2 wojciech 2 batrek bruno cezary dominik eryk fabian filip gabriel hubert kazimierz łukasz maksymilian marcin miłosz oskar radosław remigiusz sebastian tymoteusz witold Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: witajcie na świecie 29.01 29.01.05, 17:02 Dzieki, amelko! Juli czasem już bywało mało, to sie zmienia w kolejnych tygodniach. Martwi mnie znów duża liczba Oliwierów; może zaczniemy promować Oliwiusza? - znalazłam niedawno to imię w słowniku Ossolineum jako męski odpowiednik Oliwii (nie jest nim według tego słownika Oliwer). Za to ucieszyło mnie dwóch Ignasiów i Kazimierz. Odpowiedz Link Zgłoś
forencja Re: witajcie na świecie 29.01 29.01.05, 17:44 A mnie ucieszyła mała Dorota - ostatnio bardzo to imię lubię Pomysł Gaudencji związay z Oliwiuszem podoba mi się - brzmi o wiele lepiej od Oliwiera Pozdrawiam, Magdalena Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: witajcie na świecie 29.01 29.01.05, 19:22 Ło matko znowu Oliwia brr... i Jakub ileż można.Chyba do oporu i jeszcze dalej.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: witajcie na świecie 29.01 29.01.05, 22:39 Oliwia i Oliwier... Bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: witajcie na świecie 29.01 30.01.05, 13:51 Nicola, Olwier, Oliwia- FUUUUUUUUJ A swoja drogą to jak ten Jakub dzielnie się trzyma na swoicm 1 miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: witajcie na świecie 29.01 30.01.05, 14:10 Doszłam do wniosku, że Oliwier to Mariola naszych czasów ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
forencja Re: witajcie na świecie 29.01 30.01.05, 16:01 gaudencja napisała: > Doszłam do wniosku, że Oliwier to Mariola naszych czasów ;-P A co jest Twoim zdaniem taką żeńską Mariolą naszych czasów ? Jestem ciekawa Twojej opinii Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: witajcie na świecie 29.01 30.01.05, 16:39 forencja napisała: > A co jest Twoim zdaniem taką żeńską Mariolą naszych czasów ? Jestem ciekawa > Twojej opinii W moim odczuciu bezapelacyjnie Nikola... Ciekawa jestem, jak Ty to odbierasz? Oliwię np. porównałabym raczej do Patrycji. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: witajcie na świecie 29.01 30.01.05, 16:42 O! Danusia jest! Z tymi Kubusiami to już przesada... Odpowiedz Link Zgłoś
forencja Re: witajcie na świecie 29.01 30.01.05, 16:45 gaudencja napisała: > W moim odczuciu bezapelacyjnie Nikola... Ciekawa jestem, jak Ty to odbierasz? > Oliwię np. porównałabym raczej do Patrycji. W tej kwestii również zgadzam się z Tobą. Do Nikoli dorzuciłabym jeszcze Sandrę, chociaż jedyna dziewczyna o tym imieniu, którą kiedyś znałam (i która na pewno nie była Aleksandrą), wcale nie pochodziła z nieciekawego środowiska. Za imieniem Oliwia nie przepadam i w ogóle nie rozumiem, co ciekawego widzi w nim tyle mam, które owczym pędem nazywają tak swoje córeczki... Ani to specjalnie ładne, ani zdrobnień ciekawych nie ma (Oliwka?). Myślę, że dużą popularność zawdzięcza ono w dużej mierze czasopismu o tym samym tytule (ale tam oczywiście napisane jest przez "v", podobnie zresztą, jak "Claudia" za pomocą litery "c"). Pozdrawiam, Magdalena Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: witajcie na świecie 29.01 30.01.05, 22:12 Co do Oliviera to ja się podpisuję obiema rękami!! Co do Nikoli jak również!! A co do Oliwii i Patrycji... W moim odczuciu Oliwia to raczej taka mała Jola albo Darek. Tak czy inaczej FUJ i już!! Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: witajcie na świecie 29.01 30.01.05, 20:43 jeszcze mój Olaf powinien byćw tym numerze, ale się nie załapaliśmy na gazetowego fotografa, bo wyszliśmy w drugiej dobie Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja_mniam Re: witajcie na świecie 29.01 30.01.05, 21:44 proponuje, zeby Cysia dopisala Olafa do swojej statystyki. Gratulacje, aluc Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: witajcie na świecie 29.01 01.02.05, 09:51 Dopiszę oczywiście. Moja córka też się swego czasu nie załapała do gazety Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: witajcie na świecie 29.01 30.01.05, 22:13 Wszystkiego najlepszego z okazji narodzin syncia Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: witajcie na świecie 29.01 30.01.05, 22:48 Nic straconego. Jesli wyslesz zdjecie dziecka z danymi na adres Pani ktora sie tym zajmuje w GW to wydrukuja w najblizszym numerze. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: witajcie na świecie 29.01 31.01.05, 13:47 Skąd ta ciągła popularność Jakuba ? Wciąż sie słyszy o małych Kubusiach inadal popularnosc niezmienna... madzia Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: witajcie na świecie 29.01 31.01.05, 15:21 Serial wciaz graja, a dr Jakub Burski to w koncu pozytywny bohater. Taki do tanca i rozanca i wymarzony kandydat na meza www.nadobre.pl/?p=obsada&id=2 Odpowiedz Link Zgłoś
kachnab Re: witajcie na świecie 29.01 31.01.05, 15:31 Bo to ladne imie jest... Niestety. Na szczescie moje dziecko jest coreczka, bo mala byc Kubusiem (tradycja rodzinna)... Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: witajcie na świecie 29.01 31.01.05, 15:34 Ładne to fakt. Mi takze sie podoba,ale przez tak wielką jego popularność nie dałabym tak synkowi. Pozdrawiam Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
pulpcik Re: witajcie na świecie 29.01 31.01.05, 18:45 Agara??? czy to literówka, czy takie imie istnieje? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: witajcie na świecie 29.01 31.01.05, 18:53 Wygladało na ewidentną literówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda56 Re: witajcie na świecie 29.01 do Idaa 01.02.05, 13:05 Zauważyłam że jestes prosta osobą.Osoba która ma troche rozumu,nie krytykuje innych w tak prosty sposób.Te fuuj jest w kiepskim stylu.Ludzie inteligentni i obyci jak juz krytykują to w sposób nie dający nikogo obrazić.Należysz do ludzi którzy by chcieli coś powiedzieć ale im to nie wychodzi.Pewnie uwazasz sie za Bóg wie co.Każdy ma prawo do swego gustu,ale ludzie szanujmy sie nawzjem. Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: witajcie na świecie 29.01 do Idaa 01.02.05, 15:14 Prosta osoba?? Hmmm może i tak- zależy co dla kogo znaczy prosty (prosta) a co do stylu, jakiego używam wyrażając swoje opinie to jest to kwestią gustu li i jedynie. Oczywiście mogłabym napisać coś w stylu "Ach nie jestem zachwycona faktem nadawania imion takich jak Oliwier czy Nikola bowiem rażą one me wysublimowane poczucie smaku. Ponad to jestem przekonana, że rodzice małych Oliwii czy choćby Oliwierów powinni byli dokonać wyboru spośród tylu innych, funkcjonujących od dawien dawna w świadomosci Polskiego Narodu imion..." Wówczas, jak sądzę brzmiałoby to - według Ciebie , oczywiście- lepiej?? Na cóż ja jednak pozostanę przy swoim prostackim "fuuuj"... Z prostego powodu: piszę się je znacznie szybciej a znaczy dokładnie to samo A czy uważam się za Bóg wie co?? No poniekąd zgadzam się z tym poglądem. Bóg wie- doskonale, jak mniemam- za co się uważam. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja_mniam a propos wypowiedzi jagody i idy 02.02.05, 15:24 Oj, rozumiem i jedna i druga. I to, ze Ida napisala po prostu fuj bo dluzej i delikatniej jej sie nie chcialo. I to, ze Jagoda poczula sie urazona i zareagowala. Bo tak to juz jest, ze z jednej strony chcialoby sie po prostu napisac, co sie mysli, ale z drugiej kazdy z nas odbiera emocjonalnie to, co ktos inny napisal. Moze tak nie bierzmy do siebie wypowiedzi innych? W koncu to tylko ich zdanie o imionach. O imionach. Nie o nas. Pozdrawiam wszystkich serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: a propos wypowiedzi jagody i idy 02.02.05, 22:08 Lukrecjo jesteś GENIALNA. Aha i przy okazji przepraszam wszystkich, którzy mogli by się poczuć urażeni moim stylem wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela aluc 02.02.05, 22:14 A ja chcialam aluc pogratulowac malego Olafa!!! P.S: Zgadzam sie co do Nikoli Odpowiedz Link Zgłoś