mangos 16.03.05, 19:58 Co sądzicie o tym imieniu?Moja koleżanka nazwała tak córeczkę... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: ROZALIA 16.03.05, 20:51 Sliczne. Poszukaj w archiwum, juz dyskutowalysym o tym imieniu. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
forencja Re: ROZALIA 17.03.05, 13:23 Już od jakiegoś czasu zaczyna mi się coraz bardziej podobać Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: ROZALIA 14.12.05, 17:25 Kiedyś sądziłam, że jest bardzo "babciowate", ale teraz uważam je za piękne i dostojne imię pasujące do osoby w kazdym wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: ROZALIA 17.03.05, 17:02 Bez dwóch zdań piękne!! Byleby tylko nie w zdrobnieniu Rozalka Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: ROZALIA 17.03.05, 22:45 A tfu miało być Rózia a nie Rozalka. Rozalka, bowiem podoba mi się bardzo, bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: ROZALIA 17.03.05, 17:53 Moim zdaniem piękne. Zresztą na forum jest wiele osób zauroczonych tym imieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: ROZALIA 28.03.05, 19:48 verdana napisała: > Rozalka Olaboga? Swietna powiesc. A tytulowa Rozalka niezwykle dobra i wrazliwa na cierpienie dziewczynka. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: ROZALIA 15.06.05, 14:36 Miłośniczki tego imienia ucieszy wie sć o narodzinach małej Rozalki: Poród pod eskortą Karolina Kowalska 14-06-2005 , ostatnia aktualizacja 14-06-2005 00:03 W poniedziałek w nocy strażnicy miejscy ścigali toyotę corollę. Pirat drogowy okazał się zdenerwowanym ojcem. Jego żona właśnie zaczęła rodzić. Do szpitala dotarli w eskorcie radiowozów Po północy strażnicy z Woli jechali al. Prymasa Tysiąclecia, kiedy przed maską śmignęła im srebrna toyota corolla. - Kierowca pędził, lekceważąc ograniczenie prędkości. Migał przy tym światłami. Nie mogliśmy tego zlekceważyć. Ruszyliśmy w pościg - opowiadał aplikant Karol Gruszczyński. Pirata drogowego dopadli na światłach. - Odkręcił szybę i krzyknął: "Żonie odeszły wody!". Był bardzo zdenerwowany. Obiecaliśmy mu eskortę i wezwaliśmy drugi radiowóz - relacjonował przełożony Gruszczyńskiego, młodszy inspektor Jacek Iwański. Obydwaj przyznają, że podskoczył im poziom adrenaliny. - Zdenerwowanie ojca udzieliło się i nam - przeżywali. Z państwem Majcherkami pojechali najpierw do domu po dokumenty, a stamtąd już prosto do szpitala przy ul. Madalińskiego na Mokotowie. Skurcze pani Ewy przybierały na sile. Mimo to była spokojna. - Kiedy usłyszałam syreny, poczułam się bezpieczna. Wiedziałam, że ze strażnikami nie może stać się nam nic złego - mówiła "Gazecie". Na miejsce dotarła przed godziną pierwszą i od razu trafiła na porodówkę. Mała Rozalia urodziła się dwie godziny później. Miała 51 cm i ważyła 3250 g. Wczoraj po południu matkę i dziecko odwiedzili strażnicy. Jacek Iwański i Karol Gruszczyński byli ich pierwszymi gośćmi. Przywieźli Rozalii misia, kocyk i dwie pary śpioszków. Ewa Majcherek długo dziękowała im za pomoc. - Jesteście wspaniali - chwaliła. Rozalia to jej drugie dziecko. W domu czeka 12-letnia Sylwia, która wybierze drugie imię dla siostry. Strażnicy długo przeżywali nocny patrol. Żartują, że to ich pierwsze "służbowe" dziecko. miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34883,2765361.html Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: ROZALIA 16.06.05, 11:07 Super historia. Tylko ta Sylwia to taki maly zgrzyt, ale juz sie poprawili bo maja mala Rozalkę ;P! Cos sie nam Rozalia popularyzuje... Odpowiedz Link Zgłoś
poliksena Re: ROZALIA 20.07.05, 16:23 To imię zaczyna się robić popularne, widać to choćby po ilości dyskusji na forum. Mnie jednak podoba się bardziej imię Róża, choć Rozalia też mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: ROZALIA 14.12.05, 20:56 zdecydowanie lepsza RÓŻA , ale może to ze względu na jedną taką niezbyt miło wspominana ROZALIĘ Odpowiedz Link Zgłoś
hevik Re: ROZALIA 14.06.06, 19:00 Rozalia to piękne imię , takie miała moja prababcia , zdrobnienie Rozalka jest bardzo słodkie Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: ROZALIA 14.06.06, 22:02 Mnio skojarzenia z Prusem zaczyna mi sie podobac ,tak wiośnianie i świeżo brzmi Odpowiedz Link Zgłoś
anita.anita80 Re: ROZALIA 14.06.06, 23:41 tak na imie ma nasza córeczka , która urodziła się 6.02.2006 imiona otrzymała po prababciach ROZALIA PAULINA Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Rozalia 11.11.06, 22:56 poliksena napisała: > To imię zaczyna się robić popularne, Do popularności jeszcze Rozalii daleko, ale rzeczywiscie przeżywa pewien renesans, na razie na niewielką skalę. Przypuszczam, że może zyskiwać popularność z czasem. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Rozalia 11.11.06, 23:07 Zawsze mi się podobało, to piękne imię. Nie mam nic przeciwko spopularyzowaniu się Rózi (tylko nie na tę skalę, co Julia). Odpowiedz Link Zgłoś
istna Re: Rozalia 15.11.06, 11:28 Ładne, niestety skojarzenia z Rozalką z pieca chyba nieuniknione. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Rozalia 15.11.06, 11:44 Skojarzenia z Rozalką z pieca są aktualne, dopóki imię nie jest popularne. W tej chwili Rozalek jest więcej, niz kiedyś, więc kojarzyć się to imię będzie z małymi Rozalkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: Rozalia IP: 81.219.49.* 15.11.06, 12:01 o co chodzi z tą Rozalką z pieca bo nie bardzo wiem i jak myślicie czy te imie będzie pozytywnie odbierane w szkole za jakies 6 lat Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Rozalia 15.11.06, 14:47 Gość portalu: anita napisał(a): > i jak myślicie czy te imie będzie pozytywnie odbierane w szkole za jakies 6 lat Myślę, że tak. Była z nami na wakacjach w tym roku w jednym ośrodku Rozalka lat ok. 8 i wyglądała na bardzo pozytywną, zadowoloną z życia dziewczynkę, i funkcjonowała ze swoim imieniem bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
ria5 Re: Rozalia 15.11.06, 15:13 Mi sie bardzo podoba, tak ładnie brzmi ...Rozalka, Rozalia, zarówno dla małej dziewczynki jak i dla dorosłej kobiety. Ładne imię, bez udziwnień a mimo to niezbyt często spotykane...im częsciej powtarzam w myślach Rozalka tym bardziej mi się to imię podoba) Odpowiedz Link Zgłoś