czarmanik 22.03.05, 13:18 BARDZO PODOBA MI SIĘ TO IMIĘ, MI I MOJEMU MĘŻULKOWI JEDNAK NASZE RODZINY SIĘ SPRZECIWJAJĄ((((( CO ROBIĆ BRAĆ ICH ZDANIE POD UWAGĘ I WBRAĆ INNE IMIĘ???? CZY ZOSTAĆ PRZY TYM KTÓRE NAM SIĘ PODOBA POMÓŻCIE Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mayessa Re: co powiecie na imię DAWID????? POMÓŻCIE 22.03.05, 13:40 Olej rodziny tym bardziej,ze imie do specjalnie "wycudowanych" nie nalezy Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: co powiecie na imię DAWID????? POMÓŻCIE 22.03.05, 14:05 Nie sugeruj się opinią rodziny,znajomych. Imię jest ładne, dosc często nadawane. Wazne , ze Wam sie podoba Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
czarmanik Re: co powiecie na imię DAWID????? POMÓŻCIE 22.03.05, 14:19 tez tak myślę. Imię nie należy chyba to grupy bardzo dziwnych ) Mi wydawalo się iż jest to imię żadko nadawane Macie rację, rodzinka przywyknie i będzie musiala zaakceptować)) Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: co powiecie na imię DAWID????? POMÓŻCIE 22.03.05, 14:41 Mój młodszy Synek ma na imię Dawid i rzeczywiście początkowo z różnych stron słyszeliśmy całą masę nieprzychylnych komentarzy na ten temat. A to, że imię jest typowo żydowskie, a to że wszystkim się będzie kojarzyło z Biblią, a to że twarde. Jednak ani przez chwilę nie wątpiłam w to jak nazwę Swojego Synka. Po 1 dlatego, że imię to podobało się zarówno mi jak i Mężowi, po drugie dlatego, że wybraliśmy je jeszcze zanim nawet zaczęłam myśleć o ciąży a po trzecie dlatego, że wynikało ( i wynika) z mojej wielkiej pasji- historii. Nieco później dowiedzieliśmy się skąd pochodzi to imie (a mianowicie od hebrajskiego słowa david "ukochany, ulubieniec"; istnieje równiez hipoteza, że poczatkowo byl to tytuł przysługujący wybitnym osobom") co dodatkowo utwierdzilo nas w przekonaniu, ze to wlasnie tak nazwiemy swoje drugie Dziecko. Aha i jeszcze jedno. Obecnie (wg Grzeni) imie Dawid nosi około 150,5 tys Polaków, przy czym ok. 138 000 Dawidów przyszło na świat w ciągu ostatnich 20 lat XX w. W klasyfikacji najpopularniejszych imion polskich w latach 1996-2000 znajdował się na 11 miejscu (a zatem jest to imię dość popularne). Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: co powiecie na imię DAWID????? POMÓŻCIE 22.03.05, 14:44 skoro imię wam się podoba, to rodzinie nic do tego. to wasze dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
malta20 Re: co powiecie na imię DAWID????? POMÓŻCIE 10.04.05, 17:02 mój synek się tak bedzie nazywał, jeśli to chłopczyk a nie dziewczynka Odpowiedz Link Zgłoś
cynta Re: co powiecie na imię DAWID????? POMÓŻCIE 10.04.05, 23:39 Mnie sie osobiscie to imie nie podoba ale to bez znaczenia. Jezeli wam sie podoba to najwazniejsze. Jak ja dawalam mojej corce na imie Zuzanna, 18 lat temu to moja sp. ciocia mowila ze dlaczego takie ze u nich sluzaca w kuchni byla Zuzia (pewnie dlatego zawsze ja potem nazywala Zuzanka). Po jakims czasie imie sie juz tylko kojazy z waszym dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna1983 Re: co powiecie na imię DAWID????? POMÓŻCIE 19.04.05, 00:06 Moje dziecko takie imie bedzie nosilo. Wybralam je juz 4 lata temu i bez dwoch zdan, jesli kiedys urodze synka to bedzie nosil imie Dawid. Nie patrzcie na rodzine oni i tak beda przyjezdzac tylko na urodziny i swieta. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
chuda_w-w Re: co powiecie na imię DAWID????? POMÓŻCIE 19.04.05, 10:13 Imię bardzo mi się podoba. Nie zwracałabym uwagi na rodzinę, oni mieli już okazje się wykazać wyborem imion dla swoich dzieci! Teraz wasza kolej! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Krzyś 16.09.05, 20:13 gaudencja napisała: > Gratuluję narodzin... Krzysia ))) Krzysia? Ładnie Na pewno lepiej od Dawida )) Odpowiedz Link Zgłoś
dolmadakia Re: Krzyś 16.09.05, 21:19 B.ładne imię.Tzn.Krzyś. Bo Dawid mi się wcale nie podoba.Jakoś tak w złym guście.I Dawidów pełno.A Krzysztofów małych-mało.I to jest jeszcze jeden plus Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Krzyś 16.09.05, 22:38 Dolmadakio, myślę identycznie - choć Krzysiów wcale wbrew pozorom nie jest tak mało. W rankingu warszawskim jest ich prawie dokładnie tylu, co Dawidów (tzn. o jednego więcej). To Grzegorzów jest wyraźnie mniej, natomiast popularnosć Krzysia się utrzymała, choć jest on w pierwszej 20-tce, a nie w pierwszej 10- tce. Swoją drogą, ciekawe, czemu akurat Grześ spadł w rankingach, a Krzyś trzyma się mocno. Odpowiedz Link Zgłoś
dolmadakia Re: Krzyś 16.09.05, 23:07 No,proszę! Kto by pomyślał...Małych i większych Dawidów jakoś pełno,a małych Krzysztofów niemal się nie widuje. Odpowiedz Link Zgłoś