nata76 08.05.05, 17:03 Chciłabym zapytać się, czy istnieje polski odpowiednik imienia? Wyczytałam,że imię to jest pochodzenia hebrajskiego? Nie mogę znależć inforamcji.pozdrawiam,nata Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Ethan 08.05.05, 17:51 W Biblii to imię występuje jako Etan. Na Polskę się, moim zdaniem, nie nadaje, bo rodzi skojarzenia chemiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
nata76 Re: Ethan 08.05.05, 19:05 Dziękuję Ci bardzo ,gaudencjo. nie wiem, jak to się stało,że przeoczyłam ten wątek. Rzeczywiście,imie to nadane w Polsce wzbudzało by "skojarzenia" chemiczne Ale bardzo,bardzo mi się podoba. zwłaszcza wymowa angielska..... pozdraweiam,nata PS.chyba założę wątek o któtkich imionach męskich. Odpowiedz Link Zgłoś
imbirka Re: Ethan 08.05.05, 21:26 Strasznie mi się podoba to imię, aż załuję, że nie wyszłam za Anglika Podoba mi się tak od czasu roli młodziutkiego Ethana Hawka w "Stowarzyszeniu Umarłych Poetów". Odpowiedz Link Zgłoś
itymonka Re: Ethan 08.05.05, 21:51 imbirka napisała: > Strasznie mi się podoba to imię, aż załuję, że nie wyszłam za Anglika Ja mam jeszcze szanse > Podoba mi się tak od czasu roli młodziutkiego Ethana Hawka w "Stowarzyszeniu > Umarłych Poetów". O mi tez nawet bardzo Film "Stowarzysznie Umarłych Poetów" uwielbiam (ksiazke tez ) choc stosunkowo pozno go ogladalam, ale 1990 roku bylam jeszcze zbyt malym szkrabem zeby ten film zrozumiec..i widzialam go jakies 12 lat pozniej ) Warto Odpowiedz Link Zgłoś