gaudencja 10.05.05, 14:14 ...właśnie znalazłam takie imię. W księdze świętych. Katolickich, żeby nie było ;-] Znaczenie: czyżby "zawsze modny"? ;-P Aha, Ewermod zasłużył się niezmiernie, bo jechał ze św. Norbertem do Cambrai (już myślałam, ze Combray, jak u Prousta), i razem z nim zaciekle zwalczał heretyków. Ma swój dzień 17 lutego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
idaaa Re: Ewermod 11.05.05, 12:25 Hehe fajne imię!! I powienien mieć jeszcze siostrę Modestę co by już tak bardziej swojko było Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Ewermod 11.05.05, 12:51 Ojej, ale okropne )) Mnie się to natychmiast skojarzyło z "na zawsze moderator". Gaudencjo, będziesz naszym Ewermodem?) Odpowiedz Link Zgłoś
gunka2 Gaudencja Ewermodia 11.05.05, 12:56 > Gaudencjo, będziesz naszym Ewermodem?) To chyba Ewermodia? "Gaudencja Ewermodia" - calkiem calkiem Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Gaudencja Ewermodia 11.05.05, 14:37 To może na trzecie faktycznie ta Modesta? Żeby jej czasem palma nie odbiła, i żeby zawsze taka skromna była Odpowiedz Link Zgłoś
gunka2 Re: Gaudencja Ewermodia Modesta 11.05.05, 15:17 Troche by przydlugie wtedy bylo. A chyba nieskromnosc jej nie grozi. Z reszta niech zdecyduje sama. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Gaudencja Ewermodia Modesta 11.05.05, 15:32 Zawstydzacie mnie To ja moze, wzorem nieśmiertelnego Ojca Turkmenów Saparmurada Nijazowa, zwanego Turkmenbaszą, ogłoszę wszem i wobec, że nie jestem zainteresowana dozywotnim moderowaniem I imienia Ewwermodia w zwiazku z tym nie przyjmuję, choć ładniejsze jest, niż Ewermod. Modesta, hmmm, znaczenie słuszne, ale to brzmienie A może być na drugie Emnilda, zdrobniale Nila? Ostatnio tak mi wpadło w ucho, no i okres historyczny do Gaudencji zbliżony Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Gaudencja Ewermodia Modesta 11.05.05, 15:36 gaudencja napisała: A może być na drugie Emnilda, zdrobniale > > Nila? Ostatnio tak mi wpadło w ucho, no i okres historyczny do Gaudencji > zbliżony > Emnildę popieram! Choć i tak Gaudencja jest najładniej Odpowiedz Link Zgłoś