lilith76 01.06.05, 12:42 to historia sprzed miesiąca wynikła na fali konklawe. moja siedmioletnia pasierbica oświadczyła pewnego dnia, że jej kolega z przedszkola "to może zostać nawet papieżem i wtedy przybierze imię... Weneryk V... macie jakieś historyjki na imiona stworzone tylko przez dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
poliksena Re: dziecięce pomysły 01.06.05, 12:49 Mój bratanek jak najpoważniej przedstawia się zawsze kolegom w przedszkolu jako... Batman. Nie muszę dodawać, że imię to budzi zawsze ogromny podziw i zazdrość wśród rówieśników. Jeden z jego kolegów wrócił nawet zapłakany do domu i powiedział z wyrzutami do matki: "Dlaczego nie nazwałas mnie Batman tylko Paweł?". Odpowiedz Link Zgłoś
ajlii Re: dziecięce pomysły 01.06.05, 12:54 Ja jako 6-latka miałam wielki żal do cioci że nazwała synka Michał, a nie Tytus... byłam wtedy zafascynowana komiksem "Tytus, Romek i Atomek" Odpowiedz Link Zgłoś
emi28 Re: dziecięce pomysły 01.06.05, 15:40 Moje dziecko żyje w przekonaniu, ze jeśli kiedyś będzie miało rodzeństwo to chłopczyk będzie nosił wdzięczne imię Opieniek, a dziewczynka - Truskawka. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: dziecięce pomysły 01.06.05, 15:49 emi28 napisała: > Moje dziecko żyje w przekonaniu, ze jeśli kiedyś będzie miało rodzeństwo to > chłopczyk będzie nosił wdzięczne imię Opieniek, a dziewczynka - Truskawka. Szkoda, że nie wie, że nie zarejestruje mu tego USC Ja kiedyś słyszałam, że pewne dziecko chciało nazwać swoje potomstwo Mamba i Mentos Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: dziecięce pomysły 01.06.05, 22:36 No, skoro Opieńka zarejestrowało, to czemu nie taką Truskawkę? Przecież to takie słoooodkie . A żeby nie brzmiało jak zdrobnienie, może być Truskawa, w skrócie Trusia . Odpowiedz Link Zgłoś
miodzio_k Re: dziecięce pomysły 02.06.05, 08:31 Moja kuzynka ma 5 latek i we wrześniu będzie miała rodzeństwo. Ubzdurała sobie że to musi być braciszek. Początkowo mówiła , że mamusia nosi w brzuszku Piotrusia Pana a teraz mówi, że jak się urodzi to będzie miał na imię Skywoker. Tak jak ten z gwiezdnych wojen. Ni jak nie można jej przetłumaczyć, że nie można tak nazwać dzidzi. Odpowiedz Link Zgłoś
emi28 Re: dziecięce pomysły 02.06.05, 10:04 theodorka napisałazkoda, że nie wie, że nie zarejestruje mu tego USC > A wie, wie, tyle, że nie przyjmuje tego do wiadomości - to przecież takie piękne imiona Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: dziecięce pomysły 02.06.05, 22:17 lilith76 napisała: > Weneryk V... Mocne Historyjka o Batmanie też Odpowiedz Link Zgłoś
oliwe Re: dziecięce pomysły 03.06.05, 23:16 Syn koleżanki uparcie twierdzi, że jego siostra to będzie Hariett. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: dziecięce pomysły 03.06.05, 23:18 Nie wie, że w USC to zarejestrują jako Henrykę ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: dziecięce pomysły 04.06.05, 08:41 gaudencja napisała: > Nie wie, że w USC to zarejestrują jako Henrykę ;-P Chyba, że urzędniczki są tak niedouczone, że nie znają nawet polskiego odpowiednika A swoją drogą to czemu nie Henryka, Henia nawet ładnie brzmi... Odpowiedz Link Zgłoś
reynevan_a Re: dziecięce pomysły 07.06.05, 16:12 Moja córka przedstawia się jako Harry Potter Odpowiedz Link Zgłoś
camilcia Re: dziecięce pomysły 08.06.05, 13:32 Moja córcia wymyśliła ostatnio imiona dla dzidzi na którą czekamy dziewczynka Adela (pielęgniarka z bajki o weterynarzu Fredzie) chłopiec Garfield - nie muszę mówić jakie bajki na topie Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: dziecięce pomysły 08.06.05, 17:54 Adelę jeszcze moglibyście jej zafundować - z Garfieldem trudniejsza sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: dziecięce pomysły 08.06.05, 18:34 gaudencja napisała: > Adelę jeszcze moglibyście jej zafundować - z Garfieldem trudniejsza sprawa Podejrzewam, że nawet Adeli jej nie zafundują; z reguły rodzice mają swoje "wymarzone" imiona i rzadko kiedy liczą się ze zdaniem dzieci... PS.: Ja chciałam kiedyś, aby Kinga, dziecko moich rodziców zostało Salomeą, Idalią, Marcjanną lub chociaż Lilianną, ale im NIC się nie podobało i wszystko uważali za "wydumane, pretensjonalne i arystokratyczne" (chociaż wiem, że to ostatnie raczej nie jest wadą). Odpowiedz Link Zgłoś
bea-sjf Re: dziecięce pomysły 08.06.05, 23:57 Jędrek miał kilka pomysłów na imię dla najmłodszego brata - Odyseusz,Eurylochos,Achilles ,ewentualnie Robin (Hood) - to jego najwięksi bohaterowie ( na placu zabaw zresztą często przedstawia się jako Odys ), na Gwidona przystał po opowieściach o Gwidonie z Warwick - rycerzu ,który smoki gromił na potęgę . Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: dziecięce pomysły 05.11.05, 15:51 Achilles bylby dla mnie do zaakceptowania Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: dziecięce pomysły 06.11.05, 03:35 jak byłam mała to przedstawiałam sie podobno: Filemon albo Bonifacy Odpowiedz Link Zgłoś
pepperann Re: dziecięce pomysły 07.11.05, 22:23 A ja tak naciskałam na mamę, żeby mi urodziła braciszka Tomcia paluszka, że mi urodziła... Szkoda, że Tomasz jest aż taki popularny, ale mogę sobie pogratulować dobrego gustu w weiku 3 lat Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: dziecięce pomysły 27.03.06, 15:31 pepperann napisała: > A ja tak naciskałam na mamę, żeby mi urodziła braciszka Tomcia paluszka, że mi > urodziła... Szkoda, że Tomasz jest aż taki popularny, ale mogę sobie > pogratulować dobrego gustu w weiku 3 lat Ja też miałam całkiem niezły gust, kiedy byłam mała - w wieku ok. 5 lat chciałam się nazywać Klara, Laura, Kinga lub Emma, ewentualnie Róża, choć to ostatnie nijak nie pasowało do mnie, która była wtedy małą rozrabiaką, a nie grzeczną, słodką, eteryczną Różyczką Odpowiedz Link Zgłoś
herbatniczka Re: dziecięce pomysły 27.03.06, 21:58 Ha, a ja stanełam na swoim i mój braciszek tylko dzięki mnie jest Krzyś. A miał być Filip lub Kacper. Blee. Odpowiedz Link Zgłoś
kotekmamarotek Re: dziecięce pomysły 23.08.06, 19:10 moja córka bardzo chciała nazwać swoją kotkę :minetka . Zupełnie nie wiem jak jej to wybić delikatnie z głowy. Odpowiedz Link Zgłoś