abiela 25.06.05, 23:30 Z imieniem jestem osluchana z DE i krajow skandynawskich. Jednak znalazlam Gudrun wsrod absolwentow roku 1965. Rymut notuje 60 osob, wiekszosc na Slasku. Sadzicie, ze to imie ma racje bytu w PL? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aka10 Re: Gudrun 26.06.05, 00:24 Nie sadze,jako,ze imiona zenskie winny sie w Polsce konczyc na "a".Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Gudrun 26.06.05, 01:19 aka10 napisała: > Nie sadze,jako,ze imiona zenskie winny sie w Polsce konczyc na "a".Pozdrawiam. To oczywiste, ale istnieje rzad imion nie zakonczonych ta literka i wlasnie o takie mi chodzilo. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Gudrun 26.06.05, 08:40 To w ogóle imię żeńskie? Na początku pomyślałam, że męskie... Twarde i stwarza problemy z indetyfikacją płci. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Gudrun 26.06.05, 10:30 Myślę, że w Polsce kariery nie zrobi, ale mi się dosyć podoba, jak większość imion skandynawskich. Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Gudrun 26.06.05, 11:21 Też byłam pewna, że to imię męskie! Nie zaryzykowałabym w Polsce właśnie z powodu problemów z rozróżnieniem płci (a poza tym zwyczajnie mi się nie podoba). W Polsce co najwyżej Gudruna... Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Gudrun 26.06.05, 13:37 tawananna napisała: > Też byłam pewna, że to imię męskie! > > Nie zaryzykowałabym w Polsce właśnie z powodu problemów z rozróżnieniem płci (a > > poza tym zwyczajnie mi się nie podoba). > Dla mnie jest jednoznacznie zenskie. To jedno z popularniejszych imion rowniez w Islandii, ale wymowa jest nieco inna. Ja znow kiedys sadzilam, ze immie Gunnar jest zenskie Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Gudrun 26.06.05, 12:42 W PL chyba ma rację bytu jako imię osób należacych do mniejszosci niemieckiej, i tylko tyle. Coś mi się majaczy, że zetknęłam się z formą Gudruna - no cóż, nikogo do tego imienia nie będę zachęcać, ale są też imiona, ktore podobają mi się mniej, np. Nikola. Odpowiedz Link Zgłoś