katrem 11.08.05, 19:14 Teraz obstawiam imiona dla chłopaka. Podobają mi się te z "r" w środku, ponieważ ładnie będą brzmiały z moim nazwiskiem. I co Wy na te 4 propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dolmadakia Re: Eryk, Wiktor, Igor, Konrad ? 11.08.05, 19:18 Eryk,Konrad. Te mi się podobają.Wiktor-niezbyt,ale jeszcze ujdzie.Igor nie podoba mi się wcale. A może Olgierd? Parę wątków niżej jest o nim mowa-ma "r" w środku,twarde /tak jak pozostałe/Hm....? Odpowiedz Link Zgłoś
anka241 Re: Eryk, Wiktor, Igor, Konrad ? 11.08.05, 19:22 Witam osobiście wybrałabym Igora - bardzo mi się podoba Eryk - dla mnie na nie Wiktor - może być Konrad - w ogóle mi się nie podoba. POzdrawiam ania i nadia: Odpowiedz Link Zgłoś
imbirka Re: Eryk, Wiktor, Igor, Konrad ? 11.08.05, 19:35 Podobają mi się Eryk i Wiktor. A co powiesz na Karola, Kornela albo Teodora? Odpowiedz Link Zgłoś
emi28 Re: Eryk, Wiktor, Igor, Konrad ? 11.08.05, 20:22 Zdecydowanie Eryk. Z innych z "r" Kornel, Teodor, Leonard. Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Eryk, Wiktor, Igor, Konrad ? 11.08.05, 20:34 Hmm, wszystkie 4 są dla mnie zbliżone - jakoś mi się tak razem kojarzą - krótkie, twarde, męskie. I wszystkie nie budzą we mnie żadnych gwałtowniejszych emocji . Najmniej podoba mi się Eryk, ale mgliście przypominam sobie z dzieciństwa książkę z opowiadaniem o bardzo niegrzecznym Eryku, który dokuczał wszystkim dzieciom w przedszkolu, więc może to dlatego nie pałam szczególną sympatią do tego imienia . Igor staje się ostatnio coraz popularniejszy, trochę pewnie za sprawą mody na rosyjskobrzmiące imiona, trochę dzięki "Na Wspólnej", a może i przez inne seriale, o których nie dane mi wiedzieć. Jak dla mnie, trochę za "ost re". Wybrałabym Wiktora albo Konrada. Z racji ogromnej popularności Wiktorii ostatnio (i braku zdrobnień dla tego imienia, który by mi odpowiadały), głosuję raczej za Konradem (przy założeniu, że byłby niezdrabniany lub zdrabniany jak Radek - na Konio czy Kondziu dostaję dreszczy ). A może podoba Ci się Cyprian albo Kordian? Też z "r", krótkie, mocne, a jednocześnie oryginalne. Odpowiedz Link Zgłoś
katrem Re: Eryk, Wiktor, Igor, Konrad ? 11.08.05, 20:45 Moja lista jest tak naprawdę zdecydowanie dłuższa i Cyprian tam też się znalazł, ale mąż go wyśmiał Myślałam jeszcze o takich jak: Norbert, Hubert czy Arkadiusz. Ale chyba jednak będzie Wiktor (o ile będzie chłopak), bo mój miły już na każde dziecko tak woła i jakoś za bardzo się przyzwyczaił do tego imienia... a mi w sumie też się podoba. Jedyny minus - za dużo ostatnio tych Wiktorów Odpowiedz Link Zgłoś
marylennox Re: Eryk, Wiktor, Igor, Konrad ? 11.08.05, 20:35 Ja wybrałabym z tej czwórki Igora lub ewentualnie Wiktora Odpowiedz Link Zgłoś
alexandra74 Re: Eryk, Wiktor, Igor, Konrad ? 11.08.05, 21:40 Zdecydowanie doradzałabym Igor, tak ma na imie mój syn, prawdą jest, że to coraz popularniejsze imię, ale daleko mu jeszcze do Kacprów czy Jakubów. Zresztą wszystkie proponowane przez Ciebie są w sumie niebrzydkie. Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: Eryk, Wiktor, Igor, Konrad ? 11.08.05, 22:46 Wiktor i Konrad dla mnie odpadaja, Igor ciut popularny, ale moze byc, Eryk niezle. Ale szczerze mowiac ogolnie mnienie zachwycaja-sa lepsze z r, imo. Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: Eryk, Wiktor, Igor, Konrad ? 12.08.05, 07:17 Eryk lub Wiktor, chociaż minusem tego drugiego jest jego dużą popularność. Widzę, że lubisz krótkie, twardo brzmiące imiona, więc ze swojej strony dorzucę jeszcze Artura, Henryka (zakochałam się w tym imieniu ostatnio), Ryszarda i Gerarda. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Eryk, Wiktor, Igor, Konrad ? 12.08.05, 11:45 Eryk - bez wyjasnionych przyczyn nie lubie tego imienia, chyba przeszkadza mi "Y" Wiktor - ladnie, jestem za! Igor - tez bardzo mi sie podoba, ale jest dosyc popularny Konrad - nie lubie Odpowiedz Link Zgłoś
magsalfano Re: Eryk, Wiktor, Igor, Konrad ? 12.08.05, 14:01 witaj- Eryk- podoba mi sie Wiktor- nie wiem dlaczego ale nie lubie tego imienia a dodatkowo jest teraz popularne Igor- tez nie nalezy do ulubionych ale w ostatecznosci moze byc Konrad - nie znam ani jednego fajnego konrada a poza tym nie podoba mi sie wogole ja wybrałabym Eryka .... a moze Jeremi, Hieronim, Herbert albo Seweryn - wszystkie maja r w srodku podoba ci sie ktorekolwiek z proponowanych przeze mnie imion?? pozdrawiam mama Aleksandra, Alicji i najprawdopodobniej Ksawerego i Rozalki Odpowiedz Link Zgłoś
malina232 Re: Eryk, Wiktor, Igor, Konrad ? 12.08.05, 16:08 Igor - wcale mi sie nie podoba konrad - kiedys mi sie podobalo to imie,dzis tak srednio Wiktor - ladne Eryk - ladne imie Cyprian - przoduje ,najbardziej mi sie podoba Arkadiusz - wogole Hubert - srednio Norbert - tak sobie Olgierd - calkiem na NIE Odpowiedz Link Zgłoś
goslawaa Re: Eryk, Wiktor, Igor, Konrad ? 13.08.05, 12:12 Igor- bardzo ładnie Wiktor- moze byc Eryk- bardzo ładnie Konad- nie podoba mi sie Odpowiedz Link Zgłoś
zaino Re: Eryk, Wiktor, Igor, Konrad ? 15.08.05, 12:50 Wiktor i Konrad- bardzo ładne ale ostatnio dość popularne Igor- podoba mi się, ale też często nadawane Eryk- ładne imię i nie obnoszone Proponuje Eryka. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Eryk, Wiktor, Igor, Konrad ? 16.08.05, 00:47 Wybrałabym z tych imion Eryka lub Wiktora, ale jeśli podoba Ci się Herbert, to zdecydowanie Herberta Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Eryk, Wiktor, Igor, Konrad ? 16.08.05, 01:46 No coz, ja obiektywna nie jestem, bo mam Wiktora i to imie podoba mi sie najbardziej (ale trafilam z wyborem jeszcze przed boomem na to imie ). Dalej w kolejnosci, jak dla mnie, sa Konrad, Eryk i Igor. Wspomniany w watku Herbert podoba mi sie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_jj Re: Eryk, Wiktor, Igor, Konrad ? 16.08.05, 20:49 a Maurycy?????? chciałam tak naszego Igiego nazwać ale małż się nie zgodził Odpowiedz Link Zgłoś
smellson Re: Eryk, Wiktor, Igor, Konrad ? 18.08.05, 16:31 Igor!! Imię przepiękne ale nietsety dla mnie spalone z powodu zadawania się swego czasu z pewnym Igorem Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: Eryk, Wiktor, Igor, Konrad ? 03.09.05, 15:06 Ja bym byla za Igorem.Ewentualnie Konrad i Eryk też by uszli.Tylko nie WIKTOR! Odpowiedz Link Zgłoś
katrem Re: Będzie Wiktor :) 28.12.05, 13:15 Jeszcze co prawda 2,5 miesiąca, ale już się zdecydowaliśmy, tzn. mąż się uparł Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: Eryk, Wiktor, Igor, Konrad ? 03.01.06, 15:17 Ja bym chyba wybrała Igor, choć wiktor też nienajgorsze. Eryk za kompletnie mi śie nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
cataluna Re: Eryk, Wiktor, Igor, Konrad ? 03.01.06, 15:23 Z podanych imion najbardziej podoba mi sie Igor Odpowiedz Link Zgłoś