amelia83 13.08.05, 21:53 jakub 8 jan 7 mateusz 7 kacper 6 igor 4 maksymilian 4 oskar 4 patryk 4 aleksander 3 antoni 3 kamil 3 konrad 3 maciej 3 paweł 3 piotr 3 stanisław 3 tomasz 3 bartek 2 bartosz 2 damian 2 dominik 2 franciszek 2 karol 2 krzysztof 2 marcin 2 michał 2 mieszko 2 przemysław 2 szymon 2 adam adrian aleksy andrzej benedykt daniel dawid emil filip ignacy jerzy kajetan łukasz maurycy mikołaj norbert oliwier pavlos sebastian wiktor wojciech julia 12 maja 8 wiktoria 8 oliwia 6 weronika 5 zuzanna 5 aleksandra 4 dominika 4 kinga 4 maria 4 zofia 4 angleika 3 daria 3 hanna 3 marta 3 natalia 3 antonina 2 jagoda 2 kalina 2 karolina 2 lena 2 patrycja 2 amanda amelia anna anita barbara dorota emilia estera ewa ewelina helena iga izabela julianna justyna kamila klaudia magdalena małgorzata marianna martyna miranda monika natasza nela nicola nikola oriana paulina pola sandra sara urszula Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tawananna Re: WnŚ 13.08 13.08.05, 22:40 Wśród chłopców wydaje mi się, że wyraźnie na szczyt wspinają się Igor, Maksymilian i Patryk. Myślę, że to może być nowa czołówka. Przewaga Jakuba zmniejsza się, zdziwił mnie tak wysooooko Mateusz. Imiona z trzema nadaniami właściwie nie są niespodzianką. Zaskoczyło mnie aż dwóch Mieszków; to imię robi się coraz popularniejsze. Mało oryginalnych imion w tych z jednym nadaniem. Oryginalny Benedykt, bardzo cieszy mnie Kajetan i Emil, poza tym Jerzy i Andrzej, jako imiona teraz rzadziej nadawane. Parę osób pewnie zachwyci się Aleksym i Maurycym . Pavlos miał zagraniczne nazwisko? Wśród dziewczynek - ile może być jeszcze tych Julii?! Maja, Wiktoria, Oliwia, Weronika, Zuzanna - tu nie ma żadnych niespodzianek. Może tylko spadek liczby Natalii odrobinkę zaskakuje, i Karolin mało. Strasznie dużo King się zrobiło. Przeraziły mnie Angeliki, myślałam, że to imię już się kończy. Dużo Darii. Ciekawe imiona wśród pojedynczych nadań: mnie oczywiście cieszy Julianna. Bardzo oryginalna Oriana, rzadka Estera. Miło, że jest mała Małgosia, Ania (tym razem tylko jedna!), Ula, Marianka. Cieszy mnie spadek nadań Martyny. Nikole oczywiście są, tylko pisownia znowu zróżnicowana (pewnie USC wyrówna). I jest mała Iga . Za to Miranda, Amanda, Anita i Sandra nie przypadają mi do gustu. Dalej są zdrobnienia (jedna Pola, Nela, dwie Leny), ale jakby mniej popularne. === Forum MISH Forum polonistyczne i filologiczne Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: WnŚ 13.08 16.08.05, 00:58 Prawie w stu procentach mogę się podpisać pod Tawi. Ale wydaje mi się, że Maksymilian i Igor będą nie w ścisłej czołówce, a czas Patryka już mija. Patryk raczej był popularny, niż będzie. Baardzo cieszę się z Maurycego, Julianny i Marianny; Ignacy już w zasadzie staje się normą w niewielkich ilościach nadań. Jestem wstrząśnięta liczbą Angelik i baaardzo mnie ciekawi, czy nie były urodzone w tym samym szpitalu Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: WnŚ 13.08 14.08.05, 08:26 Cieszy mnie Aleksy, Andrzej, Benedykt, Emil, Ignacy, Jerzy, Kajetan, Maurycy i Łukasz Z imion dla dziewczynek fajne są Dorotka, Estera, Helena, Julianna, Ewa, Oriana, Marianna i Sara Tylko dlaczego aż trzy Angeliki ? Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: WnŚ 13.08 14.08.05, 09:22 Benedykt- hmmm cos sie zaczyna ruszac...?! Imiona kobiece malo oryginalne i ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: WnŚ 13.08 15.08.05, 10:29 Mnie niegatywnie zaskoczyla Miranda a pozytywnie Oriana! Odpowiedz Link Zgłoś