tymotinek 21.08.05, 09:21 Witam Wszystkich No i urodził mi się wczoraj drugi syn I mamy mały problem, jak mu dać na imię? Chcemy tez jakies oryginalne, żeby Tymcio nie miał nam za złe Czekamy na wszelkie propozycje które wg Was będą pasowały Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
theodorka Re: Imię dla brata Tymoteusza 21.08.05, 09:48 Wpadł mi do głowy Julian i Juliusz. Może jeszcze Tobiasz, Witold, Cyprian? Powiadom nas o swojej decyzji, kiedy imię zostanie wybrane! Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: Imię dla brata Tymoteusza 21.08.05, 13:44 A może Nikodem albo Jeremiasz? Odpowiedz Link Zgłoś
magsalfano Re: Imię dla brata Tymoteusza 21.08.05, 13:54 witaj - moje propozycje to Ksawery, Ignacy, Makary, Maurycy i Fryderyk... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jarogniew1 Re: Imię dla brata Tymoteusza 21.08.05, 17:50 Mam 2 synów i o oba imiona ciężkie boje były. no1 Dobromir Rati no2 Tymon Gniewko Generalnie zawsze ceniłem staropolskie imiona nawiązujące do historii naszego narodu a szczególnie jej pierwszych chwalebnych dynastii piastowskich. Nasz naród tłamszony wiekami niewoli i amputacjami najwartościowszych grup zatracił dumę. Naprawdę widzi się oczami zachodnich nacji jako naród złodzieji warchołów i pijaków. Ziemowit protoplasta Piastów zdrobnienie Ziomek (bardzo trendy) Słowiańskie -mir, -sław, -gniew, -wój, Budziwój Imię używa się przez całe życie ale dzieciństwo jest całkiem różne od wieku dojrzałego. Indianie nadawali imię (e raczej trzeba było sobie zdobyć) dopiero u prgu dojrzałosci. Dlatego dobrze mieć dwa. Często jest tak że jednego się nie podaje więc jak Tymon dorośnie sam zdecyduje czy jest Tymonem czy Jarogniewem wojem z piastowskiej Polski zdolnym w słusznej sprawie zapałać silnym gniewem. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Imię dla brata Tymoteusza 22.08.05, 10:41 Proponuje nastepujace imiona: Miron Jeremi Ksawery Wincenty Juliusz Wawrzyniec Napisz koniecznie ktore imie wybraliscie! Odpowiedz Link Zgłoś
tymotinek Re: Imię dla brata Tymoteusza 23.08.05, 16:00 Witam Dziękuje wszystkim za propozycje. Wybór nie był prosty, tym bardziej że ciocia i dziadkowie się włączyli W każdym bądź razie wybraliśmy, a w zasadzie żona wybrała: Jan Gustaw Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Imię dla brata Tymoteusza 23.08.05, 16:59 tymotinek napisał: > Witam > Dziękuje wszystkim za propozycje. Wybór nie był prosty, tym bardziej że ciocia > i > dziadkowie się włączyli W każdym bądź razie wybraliśmy, a w zasadzie żona > wybrała: Jan Gustaw Gratuluje wyboru, osobiscie wolalabym Gustawa Jana Odpowiedz Link Zgłoś
tymotinek Re: Imię dla brata Tymoteusza 23.08.05, 17:08 Ja też dlatego zapowiedziałem żonie, że będę do najmłodszego syna mówił Gucio Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Imię dla brata Tymoteusza 23.08.05, 17:28 tymotinek napisał: > Ja też dlatego zapowiedziałem żonie, że będę do najmłodszego syna mówił Gucio > Nie sądzisz, że dziecko będzie trochę zdezorientowane będąc raz Jasiem, a raz Guciem ? Ale nie czepiam się, dla mnie również Gustaw bardzo się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
tymotinek Re: Imię dla brata Tymoteusza 23.08.05, 18:29 theodorka napisała: > Nie sądzisz, że dziecko będzie trochę zdezorientowane będąc raz Jasiem, a raz > Guciem ? Ale nie czepiam się, dla mnie również Gustaw bardzo się podoba W zasadzie racja, ale żona twierdzi że nie powinno być problemu. Sama ma imiona Agnieszka Katarzyna, dla mnie, rodziny i znajomych Kaśka, a w pracy, szkole urzędach Agnieszka. A zgodziłem się na jej propozycji bo już chciałem aby dzidziuś miał imię. Ja optowałem za Aleksem, Maksymem, Gustawem, Tobiaszem, a nawet Tymonem (fajnie by było, jeden Tymoteusz drugi Tymon)żona za Janem, Dionizym, Marcelem, Gustawem. Dziadkowie wtrącili swoje i stanęło na Jaś Gucio Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imię dla brata Tymoteusza 23.08.05, 20:06 Hmmm, ale chcieliscie wybrac oryginalne imie? - a Jan jest teraz w pierwszej 10- tce popularnosci... Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: Imię dla brata Tymoteusza 02.09.05, 20:04 Imie niezłe.Dobrze,że nie wybraliście jakiegoś staropolskiego. Odpowiedz Link Zgłoś