agi40 29.08.05, 11:58 Spotkalam sie z imionami Westyna i Warna (obie panie ok. 40). Warna musiala sobie napisac w biurze wywieszke o tresci: "ta pani naprawde nazywa sie Warna", nikt w to nie chcial uwierzyc i wszyscy uparcie mowili Wanda. Natomiast Westyna mnie zaciekawilo, moze ktos ma jakies informacje na temat tego imienia... Aha, niedawno spotkalam tez mlodego Patrycjusza... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Westyna i Warna 30.08.05, 09:12 W swoim słowniku znalazłam Westę; Wetsyna może być jakimś imieniem pochodnym. Warna brzmi jak typowe imię odgeograficzne. Warna wystepuje w Polsce raz; Westyna 14 razy. Później jeszcze poszperam w internecie Odpowiedz Link Zgłoś
agi40 Re: Westyna i Warna 30.08.05, 14:51 Dzieki. To znaczy, ze ja znalam te jedna jedyna Warne... Odpowiedz Link Zgłoś
gunka2 Re: Westyna i Warna 02.09.05, 13:37 > Warna brzmi jak typowe imię odgeograficzne. A Westyna i Westa nie? Taka lacinska Dyzyda. Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: Westyna i Warna 02.09.05, 13:34 Co też ludzie nie wymyślą!Bardzo dziwne imiona.Jeszcze gdyby były ładne,a tu nic.Brzydkie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś