ariana1 02.09.05, 21:10 Włączyłam sobie przypadkiem tv na Miss Polonia i co słyszę? Jedna z kandydatek nazywa się Francys Sudnicka czy Studnicka. Mniejsza o nazwisko, chodzi o imię. Założę się,ze miała być Francis, ale USC zapewne odmówiło rejestracji. No i wyszedł dziwoląg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adziunia Re: Francys Sudnicka:))) 02.09.05, 21:52 Ta dziewczyna jest z Wenezueli i mieszka tam cale zycie wiec imie raczej mnie nie dziwi Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: Francys Sudnicka:))) 03.09.05, 09:31 adziunia napisała: > Ta dziewczyna jest z Wenezueli i mieszka tam cale zycie wiec imie raczej mnie > nie dziwi Zaraz bedzie, ze sie czepiam, ale dlaczegow takim razie nie startuje w wyborach miss Wenezueli?? Takie zapytanie nie majace nic wspolnego z jej imieniem... Po prostu akurat ja z kolei slyszalam jakis znia wywiad i ona za bardzo po polsku nie mowi-przeszkadzaloby mi, gdyby osoba nie bedaca bynajmniej fluent w polskim reprezentowala moj kraj... No ale to uboczna dygresja, nie a propos jej imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Ponieważ to są wybory Miss Polonii, 03.09.05, 14:46 a nie Miss Polski... proste! Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Francys Sudnicka:))) 02.09.05, 22:22 Jak napisała Adziunia, dziewczyna jest z Polonii wenezuelskiej, więc można wybaczyć . Chociaż z tym nazwiskiem i zbitką s-s wygląda to trochę... oględnie mówiąc, dziwnie. I chyba nawet jak na warunki południowoamerykańskie imię (i pisownia) są dość nietypowe. Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Francys Sudnicka:))) 02.09.05, 22:25 Jedno pytanie - czy ta dziewczyna nazywa się naprawdę Sudnicka tzn. posługuje się polskim nazwiskiem? Tu jest artykuł o jakiejś modelce Francys Barraza, też z Wenezueli, "Fluent in Spanish, Polish, English" - to ona? Odpowiedz Link Zgłoś
saraanna Re: Francys Sudnicka:))) 03.09.05, 00:10 W Ameryce Poludniowej przewaznie nosi sie 2 nazwiska -ojca i matki , wiec byc moze nazywa sie Barraza-Sudnicka. Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Francys Sudnicka:))) 03.09.05, 00:23 > W Ameryce Poludniowej przewaznie nosi sie 2 nazwiska -ojca i matki , > wiec byc moze nazywa sie Barraza-Sudnicka. Wydaje mi się, że jest to nawet typowe nie tylko dla Ameryki Południowej, ale i dla Hiszpanii. Tylko dziwi mnie to wybieranie raz jednego nazwiska, raz drugiego, dwa to dwa . Jeśli to ona, oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
mankencja Re: Francys Sudnicka:))) 03.09.05, 10:57 Hiszpanie, nie wiem, jak z tym w Ameryce Południowej, ale zapewne tak samo, zazwyczaj przedstawiają się tylko nazwiskiem po ojcu, tego po matce nie używają na codzień. A jej pewnie w Polsce wygodniej być Sudnicką. Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Francys Sudnicka:))) 03.09.05, 12:14 Francys Barraza-Sudnicka to ona Dodam jeszcze ze tez chcialam zalozyc watek na ten temat tylko ze myslalam ze ona nazywa sie Wenezuela Francys-Sudnicka bo tak bylo napisane w programie tv Odpowiedz Link Zgłoś
mankencja Re: Francys Sudnicka:))) 03.09.05, 14:39 Aha, w krajach hiszpańskojęzycznych między dwoma nazwiskami nie stawia się pauzy. Tak gwoli informacji Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: Francys Sudnicka:))) 03.09.05, 12:17 Co za okropne imię.I znowu to wszystko przez USC.Oczywiście Francis wcale nie jest ładniej,ale to już istny koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: Francys Sudnicka:))) 03.09.05, 12:19 Znowu nie przeczytałam wątku.Sorry!!! Odpowiedz Link Zgłoś