mydlo_w_plynie 28.09.05, 09:19 nieśmiało zaczyna mi się podobać. Co sądzicie o tym imieniu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dolmadakia Re: Teresa 28.09.05, 09:31 Może być.Specjalnie mnie z nóg nie zwala,ale myślę,że dla dziewczynki urodzonej teraz na pewno lepszym jest być Teresą niż zasilić tłumy Julii,Ań,Ol,Magd i innych.Będzie niepowtarzalna....to chyba dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
menadka Re: Teresa 28.09.05, 14:27 Moja mama też )) Może jestem nieobiektywna ale imię bardzo mi się podoba, a szczególnie zdrobnienia Terenia i Tereska Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Teresa 22.03.06, 19:11 Jakoś mi te zdrobnienia nie pasują do małej dziewczynki, zwłaszcza Tereska... Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Teresa 28.09.05, 15:06 lilarose napisała: > Mama mojego chłopaka ma tak na imię)) Mojego chlopaka tez Jesli chodzi o samo imie Teresa, to niestety, nie wzbudza we mnie zadnego entuzjazmu. A moze Terencja?! Moim zdaniem na obecne czasy w sam raz! Odpowiedz Link Zgłoś
semijo Re: dla mnie okropne... 29.09.05, 00:15 kojarzy mi sie z taką uległą panią Terenią. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Teresa 29.09.05, 19:34 Nie przepadam za brzmieniem tego imienia (wolałabym Terencję), choć zdrobnienia bardzo lubię, ale jest w kwestii Teresy argument, który bardzo do mnie przemawia: Teresa z Lisieux. Odpowiedz Link Zgłoś
joannaz1 Re: Teresa 03.10.05, 11:17 Piekne imię. jeśli będą miała kiedys 3 córeczkę to po Zofii, Helenie pewnie będzie Teresa joanna ps. wszystkiego dobrego w dniu imienim dla wszystkich Teres Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: Teresa 03.10.05, 15:31 zawsze mi sie kojarzyło z wredną starą grubą babą ale teraz mi sie zaczyna podobać Odpowiedz Link Zgłoś
werbena11 Re: Teresa 21.08.06, 09:14 joannaz1 - my mamy Helenke i Tereske ) Oprocz Teresy mielismy w rezerwie Cecylie i Matylde; moze jeszcze wykorzystamy ) albo cos zupelnie innego... Odpowiedz Link Zgłoś
margala Tereska 12.10.05, 12:16 wybaczcie grubiaństwo, ale to imię kojarzy mi się z poweidzonkiem: "Tereska: z przodu deska, z tyłu deska". Odpowiedz Link Zgłoś
bubcia75 Re: Tereska 12.10.05, 22:26 margala napisał: > wybaczcie grubiaństwo, ale to imię kojarzy mi się z poweidzonkiem: > "Tereska: z przodu deska, z tyłu deska". > Kojarzy mi się też z filmem "Cześć Tereska")) Ale imię jest ładne, to Tobie się ma podobać! Odpowiedz Link Zgłoś
ash3 Re: Teresa 23.10.05, 10:18 Podoba mi się, uważam, że jest b. ładne, ma ładne zdrobnienia, nie jest często nadawane i brzmi świeżo i wdzięcznie. Bylo to jedno z pierwszych imion, ktore przyszły mi do głowy jako mocny typ dla córeczki... jesli to będzie córeczka. Cały czas biorę je pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Teresa 22.03.06, 21:25 moja mama ma tak na imię i przyznam, ze nidgy mi się nie podobalo, jednak ostatnio chyba dojrzałam do tego imienia... i podoba mi się coraz bardziej. POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
pasik Re: Teresa 23.03.06, 10:30 Moje dziecko na babcię mówi :Teresa -Pineza. W przypadku babci akceptuje, w przypadku nadania imienia dla dziecka nie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Teresa 20.08.06, 21:09 W kontekście nadania wolałabym jednak Terencję, zdrobnienia mogą być te same, ale nie mam niezbyt zachęcających skojarzeń, ktorych nie mogę wyplenić mimo wielkiej czci dla św. Teresy z Lisieux. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Teresa 20.08.06, 21:45 Przepadam za tym imieniem. Znam 2 Teresy i obie straszenie sympatyczne, roztrzepane i dusze towarzystwa. Chetnie bym nadala to imie, ale akceptacji TZ nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Teresa 21.08.06, 17:53 imie podoba mi sie tak średnio ,mam tak na drugie ,nie lubie zdrobnienia Terenia ale samo Teresa jest dosc ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
pepperann Re: Teresa 21.08.06, 19:50 Bardzo ładne imię. Stawiam, że niedługo "wypłynie". Odpowiedz Link Zgłoś
akve Re: Teresa 24.08.06, 12:49 Przepiękne,dostajne imię,które ma wiele swiętych patronek-niezwykłych kobiet. Teraz nieczesto nadawane.Znam tylko jedna mała Tereske,tez niesamowita dziewczynkę. Jestem za Odpowiedz Link Zgłoś