anita.anita80 31.12.05, 14:11 tak postanowiliśmy nazwać naszą córeczkę ,która przyjdzie na świat za 4 tyg. , Rozalia po prababci , a w domu mamy już dwuletnią MARTYNKĘ co sądzicie o naszym wyborze proszę o opinie za wszystkie z górytickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20722;19/st/20060201/dt/6/k/98b8/ preg.png dziękujemy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tawananna Re: MILENA ROZALIA 31.12.05, 14:20 Milena i Martyna to trochę podobnie... a gdyby tak odwrócić kolejność imion: Rozalia Milena? Rozalia to piękne imię, i już nie "dziwne", choć ciągle nadawane stosunkowo rzadko. Milena - nie przepadam się, trochę oklepane i popularne trochę lat temu... podoba mi się możliwość zdrabniania do Miłki. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: MILENA ROZALIA 31.12.05, 14:21 Przychylam sie do opini tawanny, tez bym odwrocila kolejnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: MILENA ROZALIA 31.12.05, 14:21 Mi ta kolejność kompletnie nie pasuje. Za to Rozalia Milena brzmi pięknie. Odpowiedz Link Zgłoś
martuszkaw Re: MILENA ROZALIA 31.12.05, 16:50 Zostałabym przy proponowanej przez Ciebie kolejności. Milena kojarzy mi się z F. Kafką. Pozdrawiam M. Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: MILENA ROZALIA 01.01.06, 18:20 Jeśli już proponujemy imiona spoza tych dwóch, to automatycznie nasuwa mi się Helena Rozalia lub Rozalia Helena Podobne do Mileny Rozalii, ale imiona dużo bardziej "pasują" do siebie stylistycznie. Helenę można zdrabniać jako Lenę/Lenkę, oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: MILENA ROZALIA 01.01.06, 22:19 Ja też odwróciłabym kolejność. Rozalia dużo bardziej mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
cataluna Re: MILENA ROZALIA 02.01.06, 10:33 Nie podoba mi sie imie Milena. Zmienilabym troszke zestaw, na pierwsze proponuje Lena lub Helena, na drugie Rozalia Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: MILENA ROZALIA 02.01.06, 16:49 Milena i Martyna to tez wedlug mnie para zbyt podobna, mogą się wszystkim córki mylić. Ostatnio słyszałam o dorosłych siostrach Ilonie i Milenie, które wszystkim się mylą, choć z pozoru to wcale nie aż tak podobne imiona. Również bym odwrócila kolejność, tym bardziej, że Rozalia to piękne imię z klasą, które w dodatku świetnie pasuje do Waszego nazwiska, a Milena wcale mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: MILENA ROZALIA 02.01.06, 17:37 > Ostatnio słyszałam o dorosłych siostrach Ilonie i Milenie, które > wszystkim się mylą, choć z pozoru to wcale nie aż tak podobne imiona. Bardzo podobne! W moim liceum były dwie przyjaciółki o właśnie takich imionach, i nawet po kilku latach, kiedy doskonale wiedzieliśmy, jak która ma na imię, pomyłki i przekręcenia (Ilena, Milona) były na porządku dziennym. Odpowiedz Link Zgłoś
anita.anita80 Re: MILENA ROZALIA 02.01.06, 18:18 własnie jeszcze rozważam ROZALIĘ bądz HELENĘ mam jeszcze ok miesiąca na zastanowienie choć męża trochę gorzej przekonac tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20722;19/st/20060201/dt/6/k/98b8/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: MILENA ROZALIA 03.01.06, 11:46 anita.anita80 napisała: > własnie jeszcze rozważam ROZALIĘ bądz HELENĘ mam jeszcze ok miesiąca na > zastanowienie choć męża trochę gorzej przekonac Wskaz zbytnie podobienstwo miedzy Martyna, a Milena. Moim zdaniem, lepiej dac dziecku mniej podobne imie, bo naprawde w przyszlosci moze dochodzic do pomylek. A Rozalia jest bardzo cudnie, Helena tez ladnie, wiec przekonuj meza jak tylko sie da! Odpowiedz Link Zgłoś
aneta61 Rozalia 07.01.06, 21:04 witam! Moja coreczka ma na imie Rozalia.Jeszcze w ciazy rozwazalam Róże ...ale maz sie nie chcial zgodzic.Dlugo mi tez zajelo przekonywanie go do Rozali.Teraz twierdzi ze nie wyobraza sobie aby pasowalo do naszej corci jakiekolwiek inne imie.Zycze trafnego wyboru pozdrawiam Aneta z Rozunia Odpowiedz Link Zgłoś
anita.anita80 Re: Rozalia 08.01.06, 21:47 własnie zapadła decyzja nasza córeczka będzie się nazywała ROZALIA tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20722;19/st/20060201/dt/6/k/98b8/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Rozalia 08.01.06, 22:03 Ooooo, świetnie! ))) To już tylko miesiąc do narodzin, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
anita.anita80 Re: Rozalia 08.01.06, 22:17 tak ,a może mniej bo mam miec cc planowane pozdrawiam i dziękuję za pomoctickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20722;19/st/20060201/dt/6/k/98b8/p reg.png Odpowiedz Link Zgłoś