juleczka4 01.01.06, 17:16 Tylko raz w życiu spotkałam dziewczynę o takim imieniu , dziwi mnie to bo ze statystyk wynika(22 miejsce) , że nie jest to rzadkie imię. Podoba Wam się ???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
theodorka Re: Dominika 01.01.06, 17:21 Podoba mi się. Znam dwie Dominiki. Jedna jest świetna, druga ujdzie w tłoku, bez rewelacji. Imię ładne. W porównaniu z Julią czy Aleksandrą nie jest znowu tak częste. Ale rzadkie także nie. Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Dominika 01.01.06, 18:25 Zabawne, bo mam dokładnie te same doświadczenia. Spotkałam tylko jedną Dominikę, i odbierałam to imię jako "raczej zwyczajne, ale niezbyt często występujące". Dopiero na forum dowiedziałam się, że jest dość popularne. Mam do niego pozytywny stosunek - bez zachwytów, ale podoba mi się. Lubię zdrobnienie Dominisia, Isia, można też skracać do Niki. W każdym razie lubię je o wiele bardziej od Weroniki. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Dominika 31.05.06, 21:03 Ja również znam bliżej tylko jedną Dominikę Odpowiedz Link Zgłoś
symot1 Re: Dominika 01.06.06, 11:27 Podoba mi sie bardzo. tak nazwalam moja coreczke. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Dominika 01.06.06, 14:23 Dla mnie jest dosc neutralne. Ja spotykalam sie z tym imieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
dolcia31 Re: Dominika 02.06.06, 14:43 Śliczne imię tak nazwałam jedną ze moich bliźniaczek. Zawsze mi się to imię podobało (nawet wybrałam je sobie na bierzmowanie) W piaskownicy nie spotkałam jeszcze innej Dominiczki, a w przedszkolu (120 dzieci) jest tylko jedna i to starsza od mojej. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Dominika 30.10.06, 14:17 Podoba mi się to imię, o wiele bardziej od męskiej formy Dominik. A dziewczyn o tym imieniu znam wiele. Zastanawia mnie, dlaczego Dominika, Weronika, Monika są tak popularne, a Berenika i Eunika nie mogą się wybić? ----- wszystko o imionach Odpowiedz Link Zgłoś
juleczka4 Re: Dominika 30.10.06, 18:47 olianka napisała: > Podoba mi się to imię, o wiele bardziej od męskiej formy Dominik. A dziewczyn o > tym imieniu znam wiele. > Zastanawia mnie, dlaczego Dominika, Weronika, Monika są tak popularne, a > Berenika i Eunika nie mogą się wybić? Eunika źle się wymawia , chyba przez zlepek samogłosek Eu > ----- > wszystko o imionach Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Eunika 30.10.06, 19:02 E tam, nie gorzej niż Europa, a w większości tutaj mieszkamy Ostatnio spodobała się mojemu Oblubieńcowi, a Jego to ciężko przekonać do imienniczych nowinek. Odpowiedz Link Zgłoś
juleczka4 Re: Eunika 30.10.06, 22:13 olianka napisała: > E tam, nie gorzej niż Europa, a w większości tutaj mieszkamy > Ostatnio spodobała się mojemu Oblubieńcowi, a Jego to ciężko przekonać do > imienniczych nowinek. no niby tak hehe ale mnie jakosik inaczej i zle się wymawia tak czy inaczej Odpowiedz Link Zgłoś