moonlight5 15.02.06, 20:40 podoba mi sie to imię a jakie jest wasze zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trrruskawa Re: Ines -co myślicie??? 15.02.06, 21:01 Znalam kiedys Ines, która była Niemką. Imię barzo ładne, ale nie na warunki polskie. Odpowiedz Link Zgłoś
tippi Re: Ines -co myślicie??? 15.02.06, 21:25 znam jedną, ma 17 lat (ale nie Ines tylko chyba Inez, przez "z") Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Ines -co myślicie??? 15.02.06, 21:27 trrruskawa napisała: > Imię barzo ładne, ale nie na warunki pol > skie. Sądzę to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Ines -co myślicie??? 15.02.06, 22:14 > Znalam kiedys Ines, która była Niemką. Imię barzo ładne, ale nie na warunki > polskie. Mogę podpisać się pod tym wszystkim , choć pewnie nie była to ta sama Ines . Dodam, że właśnie dzięki poznaniu osoby noszącej to imię mam do niego stosunek bardzo na plus... ale jego miejsce jest chyba jednak w Hiszpanii . Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Ines -co myślicie??? 15.02.06, 22:05 Agnieszka? Tak, bardzo mi się podoba ))) Odpowiedz Link Zgłoś
moonlight5 Re: Ines -co myślicie??? 15.02.06, 22:32 wiem ze to imie oznacza Agnieszka w polsce ... Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Ines -co myślicie??? 16.02.06, 00:22 W Polsce dla mnie tylko jako Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Ines -co myślicie??? 16.02.06, 09:41 Znałam jedną Inez w Polsce. Ale dla mnie to imię zdecydowanie na warunki hiszpańskie. Chociaż podoba mi się bardziej niż Agnieszka, za którą nie przepadam. Odpowiedz Link Zgłoś
dolmadakia Re: Ines -co myślicie??? 16.02.06, 10:08 Moje dziecko chodziło do przedszkola z Inez....Kowalską.Zestaw szokujący W rodzinie też mam Inez do nazwiska typowo polskiego na -cka.Rodzice obu dziewczynek to rdzenni Polacy.Mi to nie pasuje,ale skoro może być Nikola i Vanessa i Dzessika to może być i Inez...(( Odpowiedz Link Zgłoś
chuda_w-w Re: Ines -co myślicie??? 16.02.06, 10:25 Znam jedną Inez (19 lat) Imię mi się podoba ale nie w warunkach polskich. Połączenie tego imienia z polskim nazwiskiem brzmi strasznie pretensjonalnie, to taki "zestaw szokujący" - jak napisała Dolmadakia. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Ines -co myślicie??? 16.02.06, 15:09 moonlight5 napisał: > a Inez Willenberg Akurat z tym nazwiskiem Inez, IMO, pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Ines -co myślicie??? 16.02.06, 21:12 Moim zdaniem również, ale samo Inez nadal niestety średnio brzmi. Odbieram je, przyznam, jako w Polsce pretensjonalne, nawet jeśli pasuje do nazwiska. A może jeszcze coś innego: Idalia, Letycja, Ismena, Izyda? Odpowiedz Link Zgłoś
kubiaczka007 Re: Ines -co myślicie??? 10.07.06, 14:04 Mój kolega z podstawówki dał córce tak na imię i nie byłoby źle, gdyby właśnie nie to, że chyba sprawy sobie nie zdaje jak to brzmi z nazwiskiem. Dziewczynka nazywa się Ines Żukowicz. Trochę głupio i śmiesznie zarazem. Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Ines -co myślicie??? 16.02.06, 11:52 Inez- bardzo ładne imię, acz na warunki zachodnie Ines- jakoś tak jak wyżej Agnieszka- do niedawna bardzo nie, ostatnio coraz bardziej tak Natomiast... Czas jakiś temu miałam przyjemność spotkać niejaką Inezję i szczerze powiedziawszy imię jej (wraz z całą jej osobą) zapadło mi w pamięć jako stosunkowo interesujące. Ergo: Inez nie ale za to Inezja tak Odpowiedz Link Zgłoś
tiuia Re: Ines -co myślicie??? 10.07.06, 14:29 Ines - ladne imie, tylko trzeba uwazac na polaczenie z nazwiskiem (zreszta wspomnial tu ktos wczesniej o tym). Znam jedna Ines - sliczna dziewczyna. Ale zdaje sie ze jej ojciec nie jest Polakiem. W kazdym razie w tym znanym mi przypadku wszystko pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Ines -co myślicie??? 10.07.06, 15:34 Nie podoba mi się i nie pasuje w naszych polskich warunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
zaino Re: Ines -co myślicie??? 11.07.06, 13:12 bardziej podoba mi się Inez. Jednakże dla mnie to zbyt udziwnione imię Odpowiedz Link Zgłoś
lirael Re: A gdyby był chłopiec, to Juan czy Carlos? n/t 12.07.06, 07:55 Kiedy miałam ok. 5 lat na wczasach w Szklarskiej Porębie miałam towarzyszkę zabaw o tymże imieniu. Wówczas bardzo mi się podobało. Pamiętam, że Inez miała brata Aureliusza, utalentowanego skrzypka. Jako że był młodzieńcem kilkunastoletnim, niestety, nie socjalizował się z nami Z biegiem lat nabrałam dystansu do tego imienia. Jako pseudonim estradowy tancerki flamenco - zdecydowanie tak. Jako imię dziewczynki mieszkającej w Polsce, noszącej typowe polskie nazwisko - niekoniecznie. A w dodatku mam natrętne skojarzenie z "królową seksu i łez", tytułową bohaterką piosenki "Czarna Inez" zespołu Raz, Dwa, Trzy: www.poema.art.pl/site/itm_57430.html Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś