olivka_83 15.02.06, 21:34 a może imię dla dziewczynki... Margot...hmm?? Tylko jedno zdrobnienie mi przychodzi do głowy :Margotka Pozdrawiam mama Oliwiera..::})i({::.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
minerwamcg Re: a może........;) 15.02.06, 22:03 Margot to popularne francuskie zdrobnienie Małgorzaty - więc i zdrobnienia analogiczne: Margosia, Gosia, Margarytka... Odpowiedz Link Zgłoś
olivka_83 Re: a może........;) 15.02.06, 22:08 a widzisz nie wiedziałam dobrze ze sa osoby dokształcone:p Pozdrawiam Mama Oliwiera..::})i({::.. Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: a może........;) 16.02.06, 11:53 Ojej nie... Twarde i jakieś takie- w moim odczuciu- zupełnie nieprzystosowane do polskich realiów... Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: a może........;) 16.02.06, 13:44 Margot raczej Ci nie zarejestrują w USC. Osobiście znam kobietę, która nosi imię Margota. Wiem, że to polska Małgorzata, ale Margota lepiej do niej pasuje.. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: a może........;) 16.02.06, 15:23 Niestety koncówka "T" chyba nie przejdzie jako imię żenskie ( a szkoda bo imię śliczne Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: a może........;) 16.02.06, 21:09 Raczej odradzam. W Polsce może nie przejść, a na Zachodzie wcale nie musi byc odbierane tak, jak przypuszczamy. Ostatnio byłam pytana przez Francuzkę, która w bliskiej rodzinie ma polsko-francuskie dziecko, jak brzmi po francusku jest imię Małgorzata. Kiedy usłyszała, że Marguerite, Margot, skrzywiła się z okropnym niesmakiem, powiedziała, że Marguerite to bardzo przestarzałe imię i Margot "już jest trochę lepiej". A może Kasja, Marcja, Letycja? Odpowiedz Link Zgłoś