ikaes 10.03.06, 12:45 Takie imiona wymyślił mój mąż, jezeli to będzie synek. Powiedzialam, że po moim trupie. Chociaż on twierdzi, że nie rozumie o co mi chodzi, przecież jest św. Jerzy, a poza tym dziadek dziecka ma tak na imię, a Urban to imię papieży.A do USC wyślę go z moim tatusiem. Dla dziewczynki natomiast wymyśla imiona typu Gryzelda, Prakseda, Petronela (to akurat pomysł mojego teścia). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Jerzy Urban 10.03.06, 14:16 Niezły jest ) Może lepiej Czesław Miłosz? Zbigniew Herbert? Ostatnio widziałam w Wnś Miłosza Czesława x. Odpowiedz Link Zgłoś
pepperann Re: Jerzy Urban 10.03.06, 15:54 Ha ha ha. Czesław MIłosz i Zbigniew Herbert przynajmniej mnie kontrowersji by budziły... Niestety, imię Urban nie z papieżami się kojarzy i przez wiele pewnie lat jeszcze nie będzie. (Mówię: Urban, myślę: uszy). ALe Jurek jest bardzo fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Jerzy Urban 10.03.06, 23:17 Jurka popieram, choć na Jerzego wołam Jeż ewentualnie Jerzyk. Jurek kojarzy mi się z ogórkiem, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Jerzy Urban 11.03.06, 08:43 A może Marek Jurek? Choć byłoby chyba raczej Marek Jerzy )) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Jerzy Urban 11.03.06, 14:46 Moze być jeszcze Julian Ursyn, skoro już ma byc J. U. )) Odpowiedz Link Zgłoś
noemip Re: Jerzy Urban 11.03.06, 17:57 O rany!! Współczuję... Jeśli chodzi mu o papieży, to przecież może być Leon, Juliusz, Benedykt... A swoją drogą, czy to prawda, że najmłodszy z Friedrichów otrzymał właśnie imię Urban? Ładnie będzie, jak Urban zaśpiewa w "Arce..." Odpowiedz Link Zgłoś
iwasia123 Re: Jerzy Urban 11.03.06, 18:49 Nigdy nie zgódź się na takie imiona, bo unieszczęśliwisz dziecko. Wszyscy będą się z niego śmiać, bo wiadomo z kim kojarzą się te imiona. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Jerzy Urban 12.03.06, 09:33 Prakseda- bardzo ladnie. A moze spodoba Wam sie Astryda?! Jerzy Urban- co by nie mowic, zestaw nie jest zly, ale zbytnio sie kojarzy. Jerzy Urban- heh, kazdy ma o nim wyrobione zdanie, ale poczucia humoru nie mozna mu odmowic. Odpowiedz Link Zgłoś
juleczka4 Re: Jerzy Urban 12.03.06, 09:39 Wsumie nie rozumiem czemu dzieci miałyby się śmiać z niego , przecież przedstwiałby się Jurek, a nie pierwszym i drugim imieniem!! Jeśli mam być szczera , raczej z imion córki by się śmiali ( Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Jerzy Urban 12.03.06, 10:42 nie pozwól mu na to !! Szukaj nowych imion moze jakims go przekonasz... to bedzie straszny zestaw Odpowiedz Link Zgłoś
martuszkaw Re: Jerzy Urban 12.03.06, 14:11 Mnie się też Urban z papieżami kojarzy. Nie jest takie złe, tylko ten zestaw jednoznaczny. Z dziewczęcych Prakseda bardzo mi się podoba. I wcale nie musisz do usc swojego ojca wysyłać, wystarczy, że dowód dobrze schowasz Przecież możesz jechać z mężem po wyjściu ze szpitala. M. Odpowiedz Link Zgłoś