megi79 17.03.06, 19:30 Z takimi imionami dla bliźniąt-chłopców spotkalam się w ostatnim numerze dziecka(mama miala polskie nazwisko).Czy mogą być nadane u nas?I jak Wam się podobają? Dla mnie są w porządku,chociaz wolę Noa-wersję kobiecą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Aiden i Noe 17.03.06, 20:35 Ciekawe A czy ten Aiden nie był Aidanem? Oba (tzn. Noe i Aidan, o którym już była nawet niedawno mowa na forum), mogą być nadane w Polsce (Aidan figuruje w Słowniku Ossolineum; Noe - wiadomo). Jestem za, tzn. zdecydowanie wolę je od Alana i Kewina albo Oliwiera i Alana, bo myślę, że to jest krąg wyborów, w którym mogli się obracać rodzice... Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Aiden i Noe 17.03.06, 21:55 Mnie nie zachwycaja ale niewatpliwie sa originalne. Odpowiedz Link Zgłoś
tippi Re: Aiden i Noe 17.03.06, 21:57 imiona niezbyt na warunki polskie, w Stanach np brzmiałyby o wiele lepiej, ale brzmieniowo podobają mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Aiden i Noe 18.03.06, 00:10 To Aidan moze byc nadawany w Polce?? Myslalam ze to imię typowo amerykańskie ) Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Aiden i Noe 18.03.06, 03:30 Noe-bardzo mi się podoba,Aidan-też,choc mniej,wolę imię Aida,jego żeńską wersję. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Aiden i Noe 18.03.06, 12:11 Aida nie jest żeńską wersją Aidana. Aidan to imię pochodzenia irlandzkiego, a Aida - arabskiego. Przypadkowo brzmią podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Aiden i Noe 20.03.06, 02:24 gaudencja napisała: > Aida nie jest żeńską wersją Aidana. A do mnie to nie dociera chyba)Właśnie sobie uswiadomiłam,że juz raz mi o tym pisałaś A ja znów swoje!Ech.. > Odpowiedz Link Zgłoś
rycheza Noe - imię żeńskie:) 19.03.06, 10:08 Jako ciekawostkę podrzucę, że Noe jest też imieniem żeńskim Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: Aiden i Noe 19.03.06, 14:54 Aiden brzmi nieźle.Noe bym odrzuciła,ponieważ za bardzo biblijnie sie kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
noemip Re: Aiden i Noe 21.03.06, 14:30 Brrr, jaik na polskie warunki to mi sie nie podobaja, chociaz do mnie nawet niektorzy mowia Noe. Odpowiedz Link Zgłoś