renatka173 29.03.06, 10:53 CZY NIKOLA TO LADNE IMIE I CZY DAJE SIE TERAZ DZIEWCZYNKA? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koza_w_rajtuzach Re: NIKOLA:) 29.03.06, 11:16 Nadaje się to imię dziewczynkOM, ale nie jest ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
juleczka4 Re: NIKOLA:) 29.03.06, 13:53 Była o tym mowa nie raz Wpisz w wyszukiwarkę i ukażą się wątki gdzie dyskutowaliśmy na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
anula64 Re: NIKOLA:) 29.03.06, 16:40 moja córka ma na imie nikola mi sie podoba a jak kazde imie ma zwolennikó i przeciwnikó nikol wczoraj skończyła 10 lat i nigdy się nie żalila ze ma brzydkie imię! Odpowiedz Link Zgłoś
rara.avis Re: NIKOLA:) 29.03.06, 17:20 Dziękuję, znalazlam odpowiedź w innym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: NIKOLA:) 29.03.06, 20:32 chyba w zlym miejscu zapytałas o to imie, bo niestety nie ma tu zwolenników tego imienia a raczej są wielcy przeciwnicy. radzę się nie sugerować odp i nie zniechęcać. Odpowiedz Link Zgłoś
rara.avis Re: NIKOLA:) 29.03.06, 22:28 Witam, pytalam z ciekawosci. Mam mala sasiadke o tym imieniu. Jej mama twierdzi, ze imienia Nikola nie ma w kalendarzu, a ja bylam pewna, ze jest i obiecalam sprawdzic.Pozdrawiam rara.avis Odpowiedz Link Zgłoś
renatka173 Re: NIKOLA:) 30.03.06, 08:09 imieniny obchodzi 10 wrzesnia lub 6 grudnia w mikolajki. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: NIKOLA:) 31.03.06, 18:14 rara.avis napisała: Jej mama twierdzi > , > ze imienia Nikola nie ma w kalendarzu, a ja bylam pewna, ze jest Zależy, kiedy ten kalendarz jest wydrukowany. W starych kalendarzach raczej nie ma; w nowszych pewnie jest, bo Nikoli nam się namnożyło i wydawcy odpowiadają na zapotrzebowanie społeczne. Nie ma przeciez jednego oficjalnie zatwierdzonego kalendarza. Nikola to świeży w polszczyźnie żeński odpowiednik Mikołaja. Odpowiedz Link Zgłoś
slodka79 Re: NIKOLA:) 30.03.06, 14:21 Moja córcia tak ma na imię i jeszcze nigdy nie usłyszałam głupiej opini wręcz przeciwnie gratulowali orginalności. W tym roku kończy 9 lat i jest zadowolona ze swojego imienia a jak rejestrowałam ja w USC to była jako pierwsza o tym imieniu w mojej miejscowości Ale każdy ma prawo wyrazić swoją opinie. Pozdrawiam PS. dziewczynki o tym imieniu są przesłodkie (znam już nie jedną) Odpowiedz Link Zgłoś
renatka173 Re: NIKOLA:) 31.03.06, 08:45 dziekuje bardzo moja mala tez jest slodka. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: podciągam, bo wątek na czasie ;) n/t 29.08.06, 00:25 Bardzo na czasie. Oczekuję na wielbicieli Co by wątpliwości nie było z otwartymi ramionami oczekuję Odpowiedz Link Zgłoś