karolka17 17.04.06, 21:28 słyszeliście o tym imieniu? spotkaliście kogoś o takim imieniu? jakie robi wrażenie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Orest 17.04.06, 21:33 Orest to wschodniosłowiańska wersja Orestesa, imię tam dosć popularne. Mnie się bardzo podoba, ale dziwiłoby mnie u rodziny bez korzeni białoruskich bądź ukraińskich, gdzie naturalniejszy byłby MSZ Orestes. Myślisz o tym imieniu dla dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: Orest 18.04.06, 00:38 Mam sąsiada o takim imieniu, ale on ma "korzenie" Odpowiedz Link Zgłoś
karolka17 Re: Orest 18.04.06, 12:18 Tak właśnie daliśmy mu tak na pierwsze imię. Odpowiedz Link Zgłoś
cataluna Re: Orest 18.04.06, 12:20 W Trojmiescie urodzil sie maly Orest. A moze to wlasnie Wasz? Napisalam o nim w moim wątku -"Trojmiasto 12.04." Odpowiedz Link Zgłoś
karolka17 Re: Orest 18.04.06, 12:24 nie, nasz urodził się w Lublinie, ale chciałam się właśnie poznać innych mam Orestów, o ile tu takie są. Odpowiedz Link Zgłoś
karolka17 Re: Orest 18.04.06, 12:39 "ale chciałam się właśnie poznać" = ale chciałam właśnie poznać, alemi się wypisało) w zasadzie to wybieraliśmy z Eryka, Oskara i Oresta i mąż zadecydował, że pierwszy syn będzie Orest, a mi wszystkie podobają się, no i tak zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
pepperann Re: Orest 18.04.06, 12:59 Znam chłopaka o tym imieniu, jest w połowie Ukraińcem. Imię ładne, ale dla mnie brzmi cudzoziemsko. Do "naszego" Oresta pasuje, zwłaszcza że ma i nazwisko typowo ukraińskie. Odpowiedz Link Zgłoś
brasiunia Re: Orest 20.04.06, 20:37 Znam jednego Oresta (po trzydziestce), na poczatku imię mnie dziwiło, potem przywykłam. uważam że takie imię musi dobrze brzmieć z nazwiskiem, do zbyt pospolitego nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś