sys31 03.05.06, 17:44 podoba wam się imię sandra ???? dla takiej słodkiej dziewczynki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annajustyna Re: sandra 03.05.06, 18:33 Swego czasu pod wplywem popularnej piosenkarki bylam bardzo na tak. Teraz wydaje mi sie troche oklepana... Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: sandra 03.05.06, 20:06 Szczerze kojarzy mi się z salamandrą. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: sandra 03.05.06, 20:48 Mnie się niestety kojarzy z nazwami salonów fryzjerskich w małych miasteczkach, albo co gorsza z reklamami panienek do towarzystwa, a nie ze słodkimi dziewczynkami. A może Laura? Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: sandra 04.05.06, 08:20 a czy Sandra aby nie jest zdrobnieniem od Aleksandry? Czy w takim razie można ją rejestrować? Wiem, ze rejestrują, bo znam kilka Sandr (w większości urodzone w połowie lat 80-tych - na fali popularności piosenkarki Sandry)... Ale czy to zgodne z zaleceniami? Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: sandra 04.05.06, 10:00 Sandra uchodzi za oddzielne imie. A nie pochodzi czasem od Kasandry? jest jeszcze imie Sondra... Odpowiedz Link Zgłoś
mathillde Re: sandra 04.05.06, 10:16 Zgadzam się z Gaudencją , imię zdecydowanie źle mi się kojarzy. Znam jedną Sandrę i jest to dziewczyna okropnie niesympatyczna. Imię jest jak dla mnie hmmm....tandetne? Laura będzie lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: sandra 04.05.06, 15:04 Znałam kilka Sandr, wszystkie dość sympatyczne. U kogoś imię może być (lepsze, niż Nikola - ni pepsi, ni cola), sama bym nigdy dziecku nie nadała. Odpowiedz Link Zgłoś
emi28 Re: sandra 04.05.06, 18:18 nie podoba mi się zdecydowanie. znam sporo dziewczyn o tym imieniu, było chyba dość popularne jakieś 10-12 lat temu - w takim wieku sa wszystkie znane mi Sandry. Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: sandra 04.05.06, 19:14 Mi sie nie podoba. Chociaż kiedyś bardzo. Obecnie kojarzy mi sie tak samo jak Gaudecji. Z córką fryzjerki...(nikomu nic nie ujmując) Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: sandra 04.05.06, 20:55 Kiedyś mi się bardzo podobało. Mam skojarzenia z jakąś głupiutką, różową panienką, ale w sumie jest dla mnie neutralne... Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb na czasie... :-) 05.05.06, 08:19 Jeżeli przypomnimy sobie Sandrę śpiewającą Marię Magdalenę, to po przeczytaniu Dana Browna uznamy, że Sandra jest bardzo na czasie... Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: na czasie... :-) 05.05.06, 23:13 Dla mnie to tandetne imie Jest wloskim zdrobnieniem Alessandry. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: na czasie... :-) 07.05.06, 09:42 czyli dobrze kojarzyłam, że to zdrobnienie aleksandrowate... ale się usamodzielniło... Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: sandra 07.05.06, 10:00 dla mnie wjednym rzedzie z Nikola czy Samanta-okropienstwo... Odpowiedz Link Zgłoś