sylwia051 05.05.06, 18:51 to imię nosi mój 28letni brat i dotąd nie spotkał swojego imiennika, no chyba, że w napisach końcowych amerykańskich filmów. Co sądzicie o tym imieniu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
simply_z Re: Irwin 05.05.06, 20:45 hmmm ,dla mnie to troche jak imię Irving ,czyli bez koncówki I ,ale dość ciekawe i ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Irwin 05.05.06, 22:26 Bardzo angielskie i w angielskich ksiązkach bardzo mi się podoba. Jego polskim odpowiednikiem jest Erwin. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Irwin 05.05.06, 22:41 Wlasnie dla mnie to odpowiednik Erwina. A jak rodzice wpadli na to imie? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia051 Re: Irwin 07.05.06, 13:22 moja ciocia wyszła za mąż i weszła do rodziny, w której od wieków nadawano takie oryginalne imione, moja mama właśnie w ten sposób zetknęła się z tym imieniem; syn tej cioci ma na imię Irwing, ale Irwin to zupełnie samodzielne imię często nadawane w krajach anglosaskich. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Irwin 04.10.06, 18:49 Pierwsze skojarzenie: Irmina. Dopiero potem pomyślałam o Erwinie i to mnie zraziło - nie lubię tego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś