abiela 11.06.06, 22:35 Wyglada na to, ze wszystkie dotychczasowe watki o tym imieniu zostaly zarchiwizowane. A ja dzis poznalam malego Doriana, urodzonego w ten sam dzien, co moja corka. Jak sie wam podoba? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
idaaa Re: Dorian 11.06.06, 22:45 Kojarzy mi się z Dorianem Grayem i jego portretem Całkiem miłe imię, choć nie zdecydowałabym się na nie Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Dorian 11.06.06, 23:43 Zbyt literackie. Miałam kolegę w szkole o tym imieniu, niezbyt ciekawego (podobnie jak jego najlepsza koleżanka Karina), więc jestem moze uprzedzona. Wtedy mi się dość podobało samo w sobie, ale kolega dużo mniej. Jeśli nadawane u innych, jestem ostrożnie na tak - tzn. cieszę się, ze to nie kolejny Kuba, albo z drugiej strony że to nie Alan, ale z drugiej strony sa imiona, do których czuję większą sympatię. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Dorian 11.06.06, 23:45 gaudencja napisała: > Zbyt literackie. Tez tak sadzilam, ale wyskoczylam z pytanie czy inspiracja byla TA ksiazka i trafilam na mur niezrozumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
ginny22 Re: Dorian 12.06.06, 12:51 Z jednej strony, dośc dziwne, że mama Doriana o "Portrecie" nie słyszała, bo mnie to imię kojarzy się tylko z tym. Z drugiej - raczej mało kto nadałby dziecku imię "na wzór" faceta, który smiało może kandydowac do tytułu największego łachudry w literaturze. I własnie dlatego imię to u mnie odpada w przedbiegach - choć książkę Wilde'a uwielbiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: Dorian 12.06.06, 22:59 A tam zaraz łachudry Kwestia oceny moralnej zależy od przyjętych zasad, nie bądź taka drobiazgowa Wśród moich znajomych jest trzech (!!!) małych Dorianów Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Dorian 13.06.06, 23:59 Z jednej strony, dośc dziwne, że mama Doriana o "Portrecie" nie słyszała, bo > mnie to imię kojarzy się tylko z tym. > Z drugiej - raczej mało kto nadałby dziecku imię "na wzór" faceta, który smiało > > może kandydowac do tytułu największego łachudry w literaturze. > I własnie dlatego imię to u mnie odpada w przedbiegach - choć książkę Wilde'a > uwielbiam. Dokładnie ! mam to samo skojarzenie( dośc niemiłe). Odpowiedz Link Zgłoś
pepperann Re: Dorian 14.06.06, 10:11 Dla mnie - zbyt literackie i przez to pretensjonalne. No i kiepskie skojarzenia. Znałam jednego Doriana i nie mam też pozytywnych skojarzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
kira_koslin Re: Dorian 14.06.06, 16:48 Pierwsze skojarzenie z książką. Ciekawe jak brzmi z nazwiskiem. Fajne Odpowiedz Link Zgłoś
polixena Re: Dorian 23.06.06, 11:21 Samo w sobie całkiem niezłe, tak jak Cyprian czy Florian, ładniejsze niż Adrian czy Marian. Odpowiedz Link Zgłoś
tippi Re: Dorian 26.06.06, 00:36 znam tylko jednego Doriana, lat 18. imię mi się nie podoba, Cyprian na przykład wydaje mi się jakieś takie delikatniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenia341 Re: Dorian 14.08.06, 03:33 śliczne śliczne!!! ja jestem zachwycona tym imieniem!!! Odpowiedz Link Zgłoś