kasiakl 22.04.23, 19:03 SP Leczyce, SP Starachowice 1 Adrian Alan Arkadiusz Bartosz Dawid Dominik Dorian Franciszek Gracjan Illia Jacek Joachim Julian Kazimierz Lukasz Marcin Mateusz Stanislaw Szymon Tymon Witalion 2 Jakub Krzysztof Maciej Mikolaj Milosz 3 Antoni Nikodem 4 Filip Antoni Hubert Jan Piotr Natanael Leon Patryk Zbigniew 1 Agata Aleksandra Alicja Aniela Anna Helena Joanna Kornelia Lucja (z pl zn) Magdalena Maria Nadia Patrycja Roksana Zofia 2 Amelia Liliana Michalina 3 Antonina Lena Wiktoria Zuzanna 5 Maja Blizniaczki: Kaja i Agata, Zofia i Zuzanna Adrianna Anna Aleksandra Barbara Alicja Beata Kinga Aleksandra Maja Maria Maria Krystyna Natalia Nikola Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiakl Re: I klasa SP 22.04.23, 19:25 3 SP ze Szczecina cz 1 1 Agata Aleksandra Bohdana Gabriela Helena Ida Inassa Karolina Kornelia Lena Lidia Liia Magdalena Marcelina Melania Milana Mira Natalia Oliwia Polina Rose (pl n) Sara Zuzanna Wiktoria Weronika Yeva Yevanfiia Tetiana 2 Amelia Klaudia Laura Malgorzata Martyna Nina Pola Roza (z pl zn) Zofia 3 Anna Julia Liliana 4 Alicja Maja Agata Grazyna Agata Ewelina Amelia Elzbieta Alicja Marta Alicja Patrycja Aleksandra Aneta Aleksandra Anna Angelika Agata Antonina Martyna Aurelia Lila Blanka Zofia Dalia Maria Hanna Aniela Hanna Zuzanna Iga Jadwiga Jagna Wanda Jagoda Zofia Julia Celina Julita Hanna Kinga Lena Krystyna Zofia Laura Elzbieta Lilia Zofia Liliana Zofia Lilianna Julita Lilianna Sylwia Liwia Barbara Maja Antonina x2 Maja Ewa Maja Jadwiga Maja Henryka Martyna Malgorzata Michalina Beata Melania Teresa Nadia Beata Nadia Martyna Natalia ALeksandra Natalia Elzbieta Oliwia Katarzyna Pola Magdalena Pola Zofia Tamara Anna Zoja Maria Zofia Julianna Zofia Maria Zuzanna Antonina Zuzanna Paula Zuzanna Maria Wiktoria Ewa Vanessa Marzena Odpowiedz Link Zgłoś
n.ataleczk.aa Re: I klasa SP 22.04.23, 20:09 Ida i Melania mi się podobają. Aleksandra Anna - mam osobę w rodzinie z tymi samymi imionami, ale w odwrotnej kolejności. Angelika Agata - 😶. Aurelia Lila - Aurelia przepięknie, Lila też ładnie, ale zamiast Lili wolałabym np. Lilianę. Aurelia Liliana stworzyłaby jeszcze piękniejszy zestaw. Dalia Maria 😍. Iga Jadwiga... Ta sama sytuacja jak u Maji Marii. Zaczynam się zastanawiać czy to celowe czy nieświadome. Vanessa Marzena - ojej. Kompletnie nie w moim guście. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: I klasa SP 27.04.25, 12:46 > Vanessa Marzena - ojej. Kompletnie nie w moim guście. To samo pomyślałam przy Patryku Zbigniewie, choć Vanessa Marzena bije go na głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: I klasa SP 27.04.25, 12:45 "Ma jaja dwiga" najmocniej przykuwa uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
misha.parajanov Re: I klasa SP 28.12.25, 18:38 emnilda.wolna napisała: > "Ma jaja dwiga" Oplułam się herbatą 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
n.ataleczk.aa Re: I klasa SP 22.04.23, 20:03 Dorian, Gracjan, Joachim, Julian - bardzo ładnie. Z imiona dziewczyn najbardziej podoba mi się Aniela. Bliźniaczki Kaja i Agata zaskakujące razem. Odbieram te imiona jako w zupełnie różnym stylu. Zofia i Zuzanna w porządku. Adrianna Anna - raczej nie jestem fanką takich rymowanych zestawów, ani takich gdzie jedno imię zawiera się w drugim. Maja Maria - na pierwsze imię zdrobnienie, a na drugie pełna wersja. Trochę zabawnie wyszło, ale podejrzewam, że rodzice nie zdawali sobie z tego sprawy. Natalia Nikola - cieszy mnie, że Nikola na drugie, a nie na pierwsze. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: I klasa SP 27.04.25, 12:48 > Maja Maria - na pierwsze imię zdrobnienie, a na drugie pełna wersja. Trochę zabawnie wyszło, ale podejrzewam, że rodzice nie zdawali sobie z tego sprawy. Iga Jadwiga jeszcze lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: I klasa SP 22.04.23, 20:37 Czy to Inassa czy Inessa? Nikola - oby była nadawana jak najczęściej, trzymam kciuki za kolejne Nikole, również jako pierwsze imię Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: I klasa SP 23.04.23, 17:45 Dzięki, niespotykane, myślałam, że to Inessa. Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: I klasa SP 23.04.23, 17:50 W kategorii 'nauka' kryształową nagrodę otrzymała w Szczecinie Nikola Bukowiecka., pracująca w Centrum Badań Kosmicznych Polskiej Akademii Nauk. Jak widać, Nikole( a jest ich sporo) piszą książki, są kobietami biznesu, naukowcami - a nie motłochem. Nie warto oceniać po imieniu Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: I klasa SP 23.04.23, 18:10 Nikt nigdy nie twierdził, że są motłochem. Pohamuj się trochę, nadmiar insynuacji szkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiakl Re: I klasa SP 22.04.23, 21:03 3 SP ze Szczecina cz 2 1 Adam Aleksander Andrii Artur Bohdan Brajan Christian (pl n) Daniel Denis Dmytro Dominik Filip Glib Hlib Hubert Iwo Kacper Karol Kiril Konstiantyn Krzysztof Leo Mykhailo Natan Olaf Piotr Stanislaw Stefan Tadeusz Tymur Wiaczeslaw 2 Antoni Bartosz Franciszek Marcel Michal 3 Jan Milosz Adam Marcin Albert Tadeusz Aleksander Filip Aleksander Rajmund Aleksander Adam Aleksander Artur Antoni Slawomir Antoni Wiktor Antoni Marek Antoni Jan Artur Marcin Bartosz Pawel Emil Marek Fabian Michal Filip Michal Filip Jakub Franciszek Tadeusz Franciszek Pawel Jakub Michal Jakub Aleksander Jakub Bartosz Jan Michal Jan Jakub Jan Aleksander Kacper Krzysztof Karol Ryszard Leon Jakub Maksymilian Stefan Marcel Jaroslaw Marek Adam Mateusz Czeslaw Michal Ryszard Mikolaj Michal Mikolaj Cezary Mikolaj Stanislaw Mikolaj Kacper Oktawian Klaudiusz Patryk Alan Szymon Mateusz Wojciech Jakub Wojciech Jerzy Odpowiedz Link Zgłoś
kasiakl Re: I klasa SP 22.04.23, 21:44 Trudno powiedziec, nie bylo jednoznacznie obcobrzmiace Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: I klasa SP 23.04.23, 11:38 Tak, najbardziej zdziwił mnie Witalion i Bohdana ale są to chyba ukraińskie nadania tym razem Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: I klasa SP 22.04.23, 21:28 Vanessa, Angelika, Roksana, Melania, Inessa, Klaudia, Lidia, Oliwia, Amelia, Dalia, Adrianna - lubię wiele spośród nadanych ale o tych popularnych powyżej nie napisze zapewne nikt, więc cieszę się z ich powrotu lub ciągłości nadań Angelika, Vanessa, Roksana, Nikola, Melody i Jessica to stare ale przyjemne imiona, które pomimo obcego pochodzenia oraz niezasłużonej krytyki bardzo mi się podobają do teraz, są bezpiecznym i miłym klasykiem Odpowiedz Link Zgłoś