pasik 05.08.06, 10:59 Wczoraj dowiedziałam się że moja Zojka będzie miała z dużym prawdopodobnieństwem małą koleżankę o imieniu Zula lub Klara. Niby to odmiana imienia Zuzanny.Myślicie że przejdzie w urzędzie? Zoja & Zula ale byłby duet Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trrruskawa Re: Zula..ciekawe 05.08.06, 11:23 W jakimś serialu widzialam dziewczynkę, na którą mówili właśnie Zulka i nie wiedziałam jakie to imie... Zulka moim zdaniem fajnie, ale Zula...troche jak do krowy. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Zula..ciekawe 05.08.06, 17:20 Kiedyś poznałam dziewczynę, która w Warszawie teraz już ok. 10 lat temu tak chciała nazwać córkę na cześć Zuli Pogorzelskiej, ale nie przeszło. Mała dostała imię Zuzanna Urszula. Odpowiedz Link Zgłoś
menadka Re: Zula..ciekawe 05.08.06, 19:10 Świetne imiona Zoja i Zula podobają mi się dużo bardziej niż wszechobecna Zuza. Najbardziej jednak podoba mi się Zulejka Nie mam pojęcia skąd zapamiętałam to imię i czy można je nadać, ale podoba mi się bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Zula..ciekawe 05.08.06, 19:27 menadka napisała: > Najbardziej jednak podoba mi się Zulejka Nie mam pojęcia skąd zapamiętałam t > o > imię i czy można je nadać, ale podoba mi się bardzo Tegoroczna miss universum to Zuleyka. fajne imionko, ale nie jestem przekonana, czy na Polskę. U nas wolę słowiańską Nawojkę. Odpowiedz Link Zgłoś
lana777 Re: Zula..ciekawe 05.08.06, 19:31 menadka napisała: > Zoja i Zula podobają mi się dużo bardziej niż wszechobecna Zuza. Statystycznie Zuzanna wystepuje jedna na ok. 800 osob. Wszechobecnym imieniem jest Anna - jedna na 30 osob. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Zula..ciekawe 05.08.06, 20:27 lana777 napisała: > menadka napisała: > > > > Zoja i Zula podobają mi się dużo bardziej niż wszechobecna Zuza. > > > > Statystycznie Zuzanna wystepuje jedna na ok. 800 osob. Wszechobecnym imieniem > jest Anna - jedna na 30 osob. Tak, ale biorąc pod uwagę nadania ostatnich lat, to Zuzanna jest o wiele częstszym imieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaj1 Re: Zula..ciekawe 07.08.06, 22:54 Bywała swego czasu na forum ciocia bliźniaczek - Zoi i Zuli, niestety nie pamiętam Jej nicka. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaj1 Re: Zula..ciekawe 07.08.06, 22:59 Już mam: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=11402002&a=11402002 O Zuli jako imieniu też zresztą było Odpowiedz Link Zgłoś
pasik Re: Zula..ciekawe 08.08.06, 13:31 Oj jak cudnie..własnie zadzwoniłam do koleżanki która spodziewa się córeczki i przeczytałam jej od razu tego posta. Trzymam kciuki za (mam nadzieję) grudniową Zulę Odpowiedz Link Zgłoś
bartekgo Re: Zula..ciekawe 08.08.06, 18:37 menadka napisała: > Świetne imiona > Zoja i Zula podobają mi się dużo bardziej niż wszechobecna Zuza. > Najbardziej jednak podoba mi się Zulejka Nie mam pojęcia skąd zapamiętałam t > o Wydaje mi się że w sadze o Wiedźminie była jakaś Zulejka, ale głowy nie dam. Bartek > imię i czy można je nadać, ale podoba mi się bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
martuszkaw Re: Zula..ciekawe 07.08.06, 23:02 Pierwsze co, to mi się z Zulusami skojarzyło. M. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Zula..ciekawe 08.08.06, 13:41 brzmi trochę jak Zulu Gula, jesli ktoś pamieta kto to był Odpowiedz Link Zgłoś
bartekgo Re: Zula..ciekawe 08.08.06, 18:35 shilla01 napisała: > brzmi trochę jak Zulu Gula, jesli ktoś pamieta kto to był > > No, właśnie chciałem to napisać, ale widzę że ktoś mnie uprzedził... "Uprzedził" w języku obcym znaczy "Zulu Gula". B. Odpowiedz Link Zgłoś